2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Jumaltenrannan nousu ja tuho

Pidetään peukkuja:

HS: Suomalaisen terveydenhuollon pelätään romahtavan

Hyvä. Niin pitääkin, siis romahtaa – mitä sitä taas ei tarvitse pelätä. Sairashuoltamolaitokset puhuvat "terveydenhuollosta" ihan vaan mainospuheena, jolla ei ole minkäänlaista pohjaa. 

Suurin kuolinsyy on "terveydenhuolto" – ei ne keksityt taudit, jotka eritellään yleensä sen mukaan missä päin kroppaa kremppa havaitaan, jolloin samat "sairaudet" voivat kulkea sadoilla eri nimillä.
Asiantuntijat ovat huolissaan, miten terveydenhuolto tulee kestämään kriisin jälkeisen kysynnän kasvun.
Ai niin sen? "Kriisin" jälkeisen kysynnän kasvun – joka on ihan yhtä keinotekoinen kuin itse kriizikin. Ensin ei päästetä ihmisiä hoitoon vaan pidetään kaikki tyhjillään, sitten ruvetaan potkimaan henkilökuntaa pihalle, ja sitten ollaan huolissaan siitä, että ihmiset mahdollisesti vieläkin kuvittelevat näiden laitosten saavan jotain hyvää aikaan, huolimatta kaikesta ilmiselvästä psykopatiasta, joka järjestelmää perässään vetää.
Koronapandemian seurauksena suomalainen terveydenhuoltojärjestelmä voi romahtaa, asiantuntijat pelkäävät Helsingin Sanomien haastattelussa.
Toivotaan näin. Peukut pystyyn. Ehkä nuo laitokset voidaan ottaa johonkin hyötykäyttöön?
Tampereen yliopiston terveyspolitiikan tutkija, dosentti Liisa-Kaisa Tynkkysen mukaan vaarana on se, että samalla tapahtuu ihmisten hyvinvoinnin hiljaista rapistumista.
Liisa-Kaisa nyt sekoittaa terveen tilanteen siihen, mitä on katseltu meidän kaikkien elinikä. Mutta Liisa-Kaisa onkin dosentti. Dosenteilla tuppaa menemään kausaatiot ja korrelaatiot ynnä muut semmoiset aina sekaisin.
Hyvinvoinnin hiljaista rapistumista tapahtuu muun muassa siten, että kiireettömiä hoitoja on ajettu alas eri puolilla maata ja osa potilaista peruu myös itse jo varatun vastaanottoaikansa. Helsingin Sanomien haastattelema dosentti Jouko Isolauri pitää tätä vaarallisena ilmiönä.
– Sanoisin, että lopulta kokonaisvaikutukset voivat olla paljon dramaattisempia kuin itse koronavirus.
Heh heh. Totta kai tosimaailman tapahtumat on dramaattisempia kuin mielikuvitusvirus. Voi noita dosentteja!
Kroonisten sairauksien tasapainon ylläpito huononee ja siten uusien, vaarallistenkin tautien diagnostiikka viivästyy. Tämä on tietysti inhimillinen katastrofi, mutta sillä on myös taloudellisia vaikutuksia, Isolauri sanoo HS:lle.
Se on kyllä ikävää, että sairauksien ylläpito huononee – koska sehän tarkoittaa tervehtymistä, ja asiakkaiden, eli ns. "pokien" kaikkoamista, mikä on toki inhimillinen katastrofi käärmeöljykauppiaille. Pahimmassa tapauksessa joutuvat tutkimaan miten elimistö oikeasti toimii! Kuulostaa painajaiselta.

Ei kommentteja: