2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

torstai 14. toukokuuta 2020

"Valitettavasti heillä on argumentteja"

Puoskarit ovat huolissaan, ja syystäkin:

Tutkijat: Rokotevastustajien sosiaalisen median strategia on toimiva, mikä voi tietää pahaa koronaviruksen torjunnalle

Kun kyseinen ninjavirus on kuitenkin silkkaa sumutusta, ja rokotteita ei koskaan ole testattu, tämän "torjunnan" on syytäkin kaatua nenälleen niin pian kuin ikinä mahdollista. Iatrogeeninen ihmisoikeuksien kuristaminen on rikos ihmisyyttä vastaan. Wikipediaa lainatakseni:
Iatrogeneesi tarkoittaa iatrogeenisen tilan eli hoitoperäisen tai hoidosta johtuvan epäsuotuisan tilan aiheuttamista potilaalle. Tila voi olla lääkäreiden, kirurgien, psykologien, terapeutin, hoitajan, hammaslääkärin tai muiden hoidosta vastaavien aiheuttama. 
Iatrogeneesi on kuolinsyytilastoissa kolmospaikalla – ja kun kyseessä on virallisesti myönnetty asia, todellisuus on se, että ihmiset kuolevat nimenomaan "hoitoihin". Mutta jatketaan dzurnalisti Mikko Pulliaisen tarinoinnilla:
Jos tiedemyönteiset toimijat keskustelevat vain keskenään, lopputulos on huono, arvioi tutkija.
Rasti seinään: tutkija taitaa olla oikeilla jäljillä kerrankin.
Tässä modaillaan myrkkyä just sulle.
Rokotevastaista viestiä välittävien sosiaalisen median toimijoiden määrä on pieni, mutta strategia huolestuttavan toimiva, kertoo uusi tutkimus.
Mahtavaa! Nyt vain tarvitsee saada loputkin ihmiset käyttämään aivojaan, jotta saadaan tämä ruumisjuna pysäytettyä ennen kuin se pääsee kunnolla vauhtiin.
Yhdysvaltalaisen tutkijaryhmän Nature-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa selvitettiin rokotemyönteisten, -vastaisten ja -neutraalien Facebook-ryhmien keskinäisiä yhteyksiä. Tutkimus tehtiin syksyllä 2019, eli ennen koronaviruspandemiaa ja keskustelua mahdollisesta koronarokotteesta.
Tosiaan juu, lääketeollisuuden valheellinen propaganda on ollut tiedossa jo pitkään ennen tätä viimeisintä puhallusta. Lisäksi viimeaikainen järkipuoli ohjeistaminen on todnäk herättänyt muutaman uudenkin havainnoitsijan siihen, että tässä touhussa ei ole mitään tolkkua.
Tutkijoiden rakentaman Facebook-kartan perusteella rokotevastaisten ryhmien FB-sivut ovat pienempiä kuin rokotemyönteisten toimijoiden, mutta edellisiä on enemmän. 
Lääketeollisuudellahan on tunnetusti maailman kaikki raha käytössään, joten puoskarointia markkinoidaan tsiljardibudjeteilla – ja siitä huolimatta ihmiset havahtuvat kriittisen ajattelun saloihin, koska se on palkitsevampaa kuin pakkosyötetyn propagandan inhalointi.
Lisäksi rokotevastaiset sivut linkittyvät useammin neutraaleihin sivuihin – kuten vaikkapa sellaisiin koulujen vanhempainyhdistysten sivuihin, joissa lasten rokotuksista keskustellaan.
Medikalistit eivät varmaan löydä oikein kaikupohjaa neutraaleilta sivuilta, koska heidän koko bisnesmallinsa perustuu valehteluun – ja valheissa on se huono puoli, että niitä pitää koko ajan säveltää lisää, mistä johtuen valhettelija ennemmin tai myöhemmin väkisinkin kompastuu omaan nokkeluuteensa.
Vastaavasti rokotusten tieteellisiä argumentteja ja niiden etuja käsittelevät sivut kuuluvat omaan verkostoonsa, joka on sivussa pääasiallisesta keskustelusta.
...Nyt en ihan tiedä mitä tällä ollaan tarkoittavinaan; rokotteita vastustetaan nimenomaan tieteellisillä argumenteilla. Toki mukana on myös ihmisoikeudet, mutta kaikessa on kysymys siitä, että rokotteet on erittäin vaarallista uskomushoitoa, joka ei perustu mihinkään muuhun kuin tarkoituksellisesti vääristeltyyn todellisuuskuvaan – minkä takia lääkehoitojen suhteen keskustelu loppuu useimmiten todella lyhyeen siinä kohtaa kun todellinen tiede otetaan mukaan.

Epidemio- ja varsinkin virologiset väitteet tuppaavat kaatumaan hyvinkin pienellä pinnanraaputuksella omaan mahdottomuuteensa – koska pohjaoletuksia ei koskaan ole edes yritetty todistaa.
”Rokotemyönteinen yhteisö pitää kiinni omasta narratiivistaan ja keskustelee keskenään sen sijaan, että se ottaisi aktiivisesti osaa keskusteluihin, joita neutraalit toimijat käyvät”, toteaa London School of Hygiene and Tropical Medicinen rokoteluottamusta kartoittavan Vaccine Confidence Projectin johtaja Heidi Larson, joka ei itse ollut tekemässä tutkimusta.
Siis: "Rokotemyönteinen yhteisö pitää kiinni omasta narratiivistaan sen sijaan että ottaisi aktiivisesti osaa keskusteluihin, joita neutraalit toimijat käyvät". Tämä käy erityisen ilmeiseksi jatkosepustuksesta:
Larson taas muistuttaa, että mahdollisen koronavirusrokotteen tullessa käyttöön, sen viestintä pitää suunnitella tarkkaan. Jos koronatapausten määrä on vähäinen, voi rokotteen suosiokin jäädä pieneksi.
Kyse on koko ajan narratiivista. Sen takia tilastoja paisutellaan, ja taudin väitetään aiheuttavan kaiken mahdollisen mitä kropassa voi ikinä olla pielessä. Tiede (sellainen jota ei tarvitse laittaa lainausmerkkeihin) ei missään vaiheessa ole tukenut kerrontaa. Ja tämä vahvistetaan vielä lopussa;
[MIT:n ekonometrian tutkija Sinan] Aralin mukaan tutkimuksen ennuste, jonka mukaan rokotevastaiset ryhmät suorastaan dominoisivat verkkokeskustelua, on rajoitetusta datasta voimakkaasti ekstrapoloimalla tehty johtopäätös.
Voimakas ekstrapolointi. Tuo sanapari melkoisen täsmällisesti kuvaa koronapaniikkipornon keskustelun tasoa, eikö?

Ei kommentteja: