2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Ex-toimari tietää paremmin

Eräät haluavat pitää kynsin hampain kiinni yhteiskuntaa rikkovasta despotismista, ja kuvittelevat olevansa hirmu fiksuja tarpeetonta fasismia ajaessaan:

Entisen HUS-pomon käämit paloivat: ”Ovatko suomalaiset kuuroja tai lukutaidottomia?”

Entinen HUS-pomo voisi pitää turpansa ummessa.
Minäpä se tykkäänkin mielivaltaisesta autoritäärisyydestä. Diktatuuri saa hymyn huulille!
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin entinen toimistusjohtaja, nykyinen SDP:n kansanedustaja Aki Lindén kirjoittaa vakavaan sävyyn siitä, mitä on nähnyt ulkona.
Ex-toimitusjohtajan ominaisuudessa saattaa ihminen kuvitella olevansa oikeassa useammin kuin syytä olisi. Jos samainen ex-toimitusjohtaja vielä sattuu hengaamaan eduskuntatalossa, on saattanut kuviteltu vaikutusvalta vähän nousta päähän.
– Ovatko suomalaiset kuuroja tai lukutaidottomia? Kokoontumisten henkilörajoitus max 10 on voimassa vielä kolme viikkoa !
...Koska tasan kymmenen on tieteellinen luku. 11 ei ole.
Äsken ulkoillessa ei siltä näyttänyt. 1.6. alkaen raja on 50. Hallituksen linja on edelleen tiukka. Valvontaa tarvittaisiin. #koronaepidemia, Linden kirjoittaa.
Aki kaipaa gestapoa kaduille. Ehkä ihmisiä pitäisi pidättää yleisellä paikalla olemisesta? Tälviisii:
– Rajoitukset ovat edelleen voimassa, ja pääministeri on selkeästi niiden tarpeen todennut ja perustellut.
Pääministerin käsitykset perustuvat mallinnoksiin, jotka ne taas eivät perustu mihinkään. Kyseessä on siis diktatorinen mielivalta. Mielivalta on fasismia. Eduskunnalla ei ole aikoihin ollut enää mitään legitimiteettiä.
Myös 1.6. alkaen on voimassa merkittäviä rajoituksia. Joka muuta väittää (kuten eräät vastaukset twiittiini), lietsoo sellaista ilmapiiriä, että rajoituksia ei enää olisi, hän jatkaa.
Te voitte kuvitella että järjettömillä rajoituksilla on joku oikeutus, mutta niillä ei ole. Tämä kaikki on pelleilyä kollektiivisen mielenrauhan kustannuksella.
– Väestötilastoja tunteville ei ole yllätys, että #koronaepidemia ei ole lisännyt kokonaiskuolleisuutta Suomessa.
Ei ole, ei. Kokonaiskuolleisuus on tehnyt samaa, mitä se on ihan tilastollisesti tehnyt myös niinä kertoina, kun lääkärit ovat olleet lakossa: laskenut. Allopaattinen lääke"tiede" tappaa ihmisiä – mikä sekin on tilastollinen, jopa myönnetty (joskin piilotettu), fakta.
Meillä kuolee ”normaalisti” n 55000 henkilöä vuodessa eli 1% väestöstä. Eräät kuolinsyyt vähenevät nyt ja koronavirus iskee pahimmin erittäin iäkkäisiin, Lindén muun muassa kirjoittaa.
Ja miksi tämä mielikuvitusvirus iskee vanhuksiin? Eristyksen takia; koska vanhuksille on jätetty huonekasvien rooli, ja kielletty kaikki inhimillinen kanssakäyminen. Joten Aki voisi tosiaan pitää turpansa ummessa.

Ei kommentteja: