2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Vastaus: koska flunssakausi on ohi!

Miksi THL:n ilmoittamat tartunta­luvut ovat olleet kuluneella viikolla niin matalia? – ”Katsoisin vielä päiviä eteenpäin”, sanoo asian­tuntija

Asiantuntija. Kukahan tällä kertaa? Knuuti? Ei kun vaihteeksi taas Jussi "Are U Really, Really Sure You're" Sane.
Keskiviikkona THL ilmoitti 51 uutta tartuntaa. Tiistaina luku oli 19 ja maanantaina 22.
Viime viikolla THL ilmoitti tartuntoja keskimäärin noin sata päivässä.
Lukuja on ilmoiteltu juu. Joka saatanan päivä lukuja sieltä ja täältä: kuolemia, tartuntoja – toisinaan "varmistettuja", toisinaan lukuja muuten vain.
Tartuntojen todellinen määrä Suomessa on todennäköisesti ilmoitettua suurempi, koska kaikkia lieväoireisia ei ole tähän mennessä testattu ja oireettomien tartuntojen määrästä ei ole tietoa.
Eli: koska kukaan ei tiedä mitä ollaan tekemässä, koska flunssakauden konsepti on liian vaikea ymmärrettäväksi teurastajien keskusliitossa.
THL:n johtava asiantuntija Jussi Sane suhtautuu lukujen tulkintaan varovaisuudella.
”Lukujen mataluus voi viitata siihen, että epidemia on stabiilissa vaiheessa, mutta katsoisin vielä päiviä eteenpäin ennen kuin voidaan sanoa mitään varmaa”, Sane sanoo.
Tai sitten voitaisiin antaa Juppelle fjudut, ja samalla koko teehooällälle. Ja hallitukselle. Nämä yhteiskunnan tuhonneet parasiitit olisi syytä toimittaa johonkin, josta käsin eivät enää ikinä pääse vaikuttamaan mihinkään. Yhtään.
Sunnuntaina THL ilmoitti tartuntojen määräksi ensin 33 kappaletta. Myöhemmin THL korjasi lukua 82:een.
Ai niin, ja toimittajille sama kohtalo. Erityisesti päätoimittajille. Ja varsinkin mediatalojen johtoportaalle. Sanottaisiin vaan että "Tervetuloa uuteen normaaliin (jossa ei ole mitään normaalia) – jonka te olette aiheuttaneet, ja jonka mätiä hedelmiä saatte nyt mutustaa loppuikänne jossain missä teitä ei tarvitse katsella eikä kuunnella. Hei hei."

Ei kommentteja: