2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 4. toukokuuta 2020

Kritiikkiä, melkein

Pientä havahtumisen tynkääkö havaittavissa?:

Ministeriö sai murskaavaa kritiikkiä suojainten käytön velvoittavuudesta: ”Älkää antako bunkkereistanne ohjeita”

Kuvituskuvana hyödytön, mutta haitallinen kuonokoppa.
STM väläyttää uhkasakkoa viimeisenä keinoja, jos ohjeita ei muuten noudateta. Lausuntokierroksen palaute on murskaavaa luettavaa, koska edellytyksiä ohjeistuksen täyttämiselle ei katsota olevan.
Vallanhinku on noussut (aikaa sitten) sosiaali- ja "terveys"ministeriön päähän. Hyvä jos joku vihdoin pistää vähän kampoihin näille fasisteille.
Sosiaali- ja terveysministeriö suunnittelee tekevänsä kentälle annetuista suojavarusteiden käyttöä koskevista ohjeista nykyistä velvoittavampia. Päätös annettaisiin valmiuslain pykälän 86 nojalla.
 Siinähän suunnittelevat. Ihmisoikeusrikollisia ei tarvitse kuunnella, ja nämä ääliöt ovat käytännössä irtisanoutuneet duunistaan järjettömillä toimivaltuuksiensa ylityksillä. Legitimiteettiä ei ole ollut viikkoihin enää olemassa.

Toki artikkelin edetessä huomataan, että vastarinta on pelkkää lillukointia:
67 prosenttia vastaajista kertoi, ettei STM:n suojainten käyttöä koskevan ohjeistuksen noudattaminen ole kuitenkaan ylipäätään mahdollista. Syyksi kentällä annetaan yksinkertaisesti se, että suojaimia ei ole riittävästi saatavilla.
...eli että haitallista meininkiä toki jatkettaisiin jos vain olisi millä jatkaisi. Se siitä havahtumisesta.
STM:ltä kaivataan kentällä vastausten perusteella kuitenkin tarkempaa tietoa siitä, mikä ylipäätään on pestävä ja kertakäyttöinen suusuojain ja miten sitä tulisi käyttää. Tarve on myös sen selkiyttämiselle, kuinka usein suojaimet tulisi vaihtaa niiden riittävyyden varmistamiseksi, kuinka ne tulisi pestä ja desinfioida.
Kaivataan siis mikromanagerointia. Ei haluta käyttää omaa harkintakykyä – eikä varsinkaan ottaa asioista selvää sen vertaa, että tajuaisi koko keskustelun olevan täysin vailla pohjaa.
Kankaisten suojien kerrotaan myös aiheuttavan pidempiaikaisessa käytössä iho- ja hengitysoireita.
Ne vaikeuttavat hengitystä, koska ne ovat suun ja nenän edessä. Hengitysvaikeudet nostavat kortisolia. Kortisolin nouseminen laskee immuunitasoa. Virukset eivät aiheuta mitään, mutta maskit niiden kulkemista eivät kylläkään estä – ne itse asiassa keräävät viruksia ja bakteereita yms. juuri sinne, mistä ne päätyvät helpoimmin hengitysilmaan ja nieluun. Mutta tämä on selvästikin liian monimutkaista ymmärrettäväksi epidemiologian piirissä.
Eniten kritiikkiä saa kuitenkin STM:n ohjeistusten muuttuminen tiuhaan tahtiin ja sen ristiriitaisuus Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen sekä sairaanhoitopiirien linjausten kanssa.
Koheesion ylläpitäminen voi olla vähän vaikeaa jos ninjaviruksen tulkitaan muka mutatoituvan joka käänteessä joksikin täysin muuksi – vastoin alkeellisintakaan logiikkaa. Kyseessä on lastensatujen hirviö, joka voi lymytä missä hyvänsä pimeässä nurkassa ja näyttää aivan miltä tahansa.
Ohjeita kuvaillaan sanoilla sekava, epäjohdonmukainen ja ristiriitainen.
– Niistä on kuvastunut se, että STM, THL ja TTL ovat kaukana käytännön elämästä ja ymmärryksestä, mitä käytännön työ on.
Niin. Kaukana elämästä ja ymmärryksestä.
– Vastausten perusteella on ollut epäselvyyttä, joten yritämme päätöksen vielä muotoilla täsmällisemmäksi, jotta siinä ei olisi tulkinnanvaraa.
– Mutta jo tällä hetkellä on olemassa se ohjeistus, jota tulisi noudattaa. Ja siihen samaan lopputulokseen, jota tällä tavoitellaan, päästään, jos noudatetaan sitä olemassa olevaa ohjeistusta, Ruuhonen sanoo.
Mikä se tavoiteltu lopputulos on? Kovasti näyttää siltä, että maailmantalouden täydellinen romauttaminen. Ei sillä ainakaan terveyden kanssa ole muuta tekemistä kuin että näillä keinoin rikotaan myös melkoinen määrä ihmisiä. Jos tuota tavoitellaan, niin sitten ollaan ihan oikealla kurssilla kyllä. 
Valmiuslain mukaisten toimivaltuuksien käyttöä koskevien asetusten voimassaolo päättyy Suomessa 13. toukokuuta, ellei hallitus toisin päätä. Näin ollen velvoittava ohjeiden noudattaminen olisi voimassa ainakin toukokuun puoliväliin asti.
Klo: 15:27 Jutun otsikkoa muutettu.
Jep. Alkuperäinen otsikko oli: 

Ministeriö haluaa suojainten käytöstä velvoittavaa ja väläyttää uhkasakkoa - kentältä murskakritiikkiä: "Älkää antako ylhäältä bunkkereistanne ohjeita"

Jokatap, tässäkin jupakassa vältetään uutterasti katsomasta asian syvintä olemusta, ja riidellään detaljeista joilla ei ole kerrassaan mitään merkitystä.  

Ei kommentteja: