2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

lauantai 23. toukokuuta 2020

Kybersälytystä, ja narratiivin nielentää

Hirmu perusteellista journalismia taas:

Iran aloitti kybersodan Israelia vastaan – ”ei kunnioita sääntöjä”

Näin. Lähteitä on kokonaista yksi: Fox News. 

Kummasti Iran on tässä taas se pahis, vaikka jokaisen pitäisi tietää Israelin olevan valtioterroristi numero yksi. Ryydmanin Arno ei vissiin ole koskaan kuullut vaikkapa siitä, miten tämä "maa" varasti jenkeiltä ydinteknologian – mille ei ole tehty mitään, ja nythän se on jo myöhäistäkin kun tällä miehittäjäregiimillä on siis laiton ydinasejärjestelmä.

Israel on myös ainoa "maa" maailmassa, joka on yrittänyt upottaa jenkkiläisen botskin ilman mitään seurauksia. Yleensä USSAn pitää erikseen lavastaa syyt hyökkäykselle, mutta siionistien ihan oikeasti hyökätessä mitään ei tapahdu.

Maailmassa on yksi koskematon valtio – joka ei edes ole valtio, mutta joka voi käyttäytyä aivan miten sen hallitusta huvittaa. Ja Ryydmanin mielestä Iran – joka ei ole kahteensataan vuoteen hyökännyt rajojensa ulkopuolelle, toisin kuin Israel joka tekee sitä päivittäin – "ei kunnioita sääntöjä".
Hakkerit käkkivät pimeissä kellareissa
– Se, että Iran käyttäytyy niin aggressiivisesti ja yrittää sekoittaa kriittisiä palveluita Israelissa, on todella häiritsevää, sanoo tietoturvallisuuteen erikoistuneen TrustedSec-konsulttiyrityksen toimitusjohtaja David Kennedy.
TrustedSec, mikäpä firma mahtaa olla tämä? Iranin aggressiivisuudesta huolestunut Kennedy näyttäisi kirjoittaneen jotain sellaista kuin SET, mikä on lyhenne sanoista Social Engineer Toolkit. Hmm. Social engineering, huh?
Kaikille ei vissiin vielä ole tiedossa se, että virustorjuntayhtiöt ovat samoja puljuja, jotka tekevät kyberhyökkäyksiä? Jotka valmistavat viruksia, ja myyvät sitten ratkaisuja noiden virusten poistamiseen – mutta nämä ratkaisut tarvitsevat kaikki oikeudet koneeseen ja yhteyden pilveen. Metodi on melko lailla yksi yhteen lääkefirmojen toiminnan kanssa – mikä ehkä selittää sitä, miten maailman bugisimman käyttöjärjestelmän koko maailmalle väkisin myynyt tyyppi on nykyään lääketieteen korkein auktoriteetti.
Iranin kerrotaan aloittaneen hyökkäykset tekemällä viime kuussa kyberiskun vesilaitoksia vastaan Israelissa. Tästä aiheutui pieniä vahinkoja vesiventtiileille ja ohjausjärjestelmille, mutta vesivarastoille ei aiheutunut pysyviä vahinkoja.
Israel teki vastaiskun toukokuun alussa Iranin Bandar Abbasin satamaterminaaliin. Isku lamautti terminaalin, minkä seurauksena laivaliikenne pysähtyi usean päivän ajaksi. Iran kärsi taloudellisia tappioita, mutta kukaan ei vahingoittunut.
Muistatteko kun Iran ampui alas sen matkustajalentokoneen? Sattumoisin maan tulenjohdolliset linjat olivat poikki juuri tuolla hetkellä. Kyseessä oli moninkertainen harhautus, jossa koneen pudottaja kuvitteli ampuvansa jenkkien ohjuksia alas. ...Eli kuka tämän kybersodan "aloitti"? Se, mikä julkisuudessa kerrotaan aloituspisteeksi, ei koskaan ole sitä. 

Ei kommentteja: