2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

perjantai 15. toukokuuta 2020

Fantasiakirjailija ratkaisee fantasiaongelmat

Bolshevistien kymmenmiljoonaisten joukkoteurastusten kannatuslehti syyttää kaikesta (tietysti) just sua™:

Koronapandemian perimmäinen syy: ihminen vaarantaa elämäntavallaan elämisensä edellytykset

Totta helvetissä. Syynä ei mitenkään voi olla loputon industrialismi, jolla tähdätään vain voiton maksimointiin konglomeraattien pääjehuille.  Ei, syynä olet sä.
Risto Isomäen tänään julkaistu kirja kertoo, että paljon pahempaakin voi olla edessä. Tai sitten tästä alkaa käänne kohti parempaa.
Jompsis kumpsis: suattaapi mennä huonosti, jonsei sitten satu menemään hyvin – vaan välimuotoa on mahdoton kuvitella. Mahtaako ilmastointiskientologia olla pääjuonteena jälleen kerran?
Jos tuntuu, että koronakriisistä on jo kerrottu kaikki, niin eipä olekaan.
Kyllä on. Moneen kertaan. Aina yhtä väärin.
Kriisin perimmäisiin syihin menevä kansantajuinen kokonaisesitys on puuttunut.
Eikä ole; se vain jotenkin ei koskaan kantaudu meedian pöydälle.
Nyt se on saatavilla.
Rohkenen epäillä.
Tieto- ja dekkarikirjailija Risto Isomäen perjantaina ääni- ja e-kirjana ilmestynyt Mitä koronapandemian jälkeen (Into) kertoo, mistä ja miksi hengenvaaralliset virukset syntyvät.
Kuten moneen kertaan todettua, tämä sarka sopii juuri dekkarikirjailijalle. Narratiivin koheesiolla ei ole niin merkitystä, kunhan kerronta on vetävää, ja cliffhangereitä viljellään taajaan.
Lyhyt vastaus kirjan perusteella on tämä: ihminen on kylvänyt oman tuhonsa siemenet länsimaisella elämäntavalla ja globalisaation turbovaihteella.
Totta – mutta tavallisen tallaajan syyttäminen on hiukan onttoa, kun kaikki innovaatiot on työnnetty väkisin kitusiin. (Yhtäältä: muutoshan lähtee aina itsestä, ja tätä pakkosyöttoä tapahtuu vain siinä määrin kuin kollektiivina sen sallimme.)
Koronavirukset syntyvät eläintehtaissa, jollaisiksi kiinalaisia ruokatorejakin voidaan kutsua.
Eivätkä synny. Kuinka pitkään tätä harhaoppia pitää kuunnella virallisena totuutena, vaikka se on moneen, moneen kertaan todistettu täydellisen vääräksi?
Isomäen mukaan kiinalaisille ruokatoreille kehittyneet käytännöt lähestulkoon maksimoivat villieläinten kantamien virusten mahdollisuuden hypätä lajista toiseen ja kehittää myös ihmisille vaarallisia kantoja.
Ripa on täysin väärässä. Hän levittää taikauskoa.
Kriisin alettua on monesti kysytty, onko enää mahdollista palata ”normaaliin” ja milloin.
Isomäki kysyy, olisiko ”normaaliin” palaaminen edes tarpeellista. Juuri sehän sai aikaan, että Kiinassa levinneestä viruksesta tuli pandemia.
Jokaisen pitäisi myös tässä vaiheessa jo tietää, että tämä "pandemia", joka ei ole pandemia, ei lähtenyt liikkeelle Kiinasta – ja koko viruksen käsite perustuu täydelliseen ignoranssiin geneettisten partikkelien luonteesta.
Isomäen mukaan koronavirusepidemia muuttui pandemiaksi nimenomaan sen takia, että globalisaatio oli ajettu turbovaihteelle.
 Sikäli kyllä, että koko maailman meediosto jauhaa samaa valhetta päivästä toiseen, ja kaikki hallitukset on ottaneet fasismin ohjenuorakseen samaa tahtia. Globaali hallinto, jota kukaan ei ole äänestänyt, kutistaa ihmisoikeuksia valetieteeseen nojaten.
Isomäen tietokirjat ovat siitä hienoa luettavaa, että hän on perillä ihan kamalista asioista, mutta esittelee silti toivon ja mahdollisuuksien näköaloja.
Paskat. Risto on haaskalintu, joka kylvää paniikkia juuri niillä kaikkein valheellisimmilla fantasioilla, jotka eivät perustu minkäänasteiseen tieteeseen, mutta jota toitotetaan nimenomaan tieteenä – jotta saadaan siirrettyä varallisuus parempiin taskuihin. Ripa on antihumanismin lipunkantaja.
Auringosta tulevasta isosta plasmapurkauksesta eli niin sanotusta Carrington-myrskystä en nyt halua tietää enempää kuin sen, että Suomi on ainoa maa koko maailmassa, jonka sähköverkko on suojattu sitä vastaan.
...Täh? Suomen sähköverkko on suojattu siltä, että kun auringonpurkaus lävistää ohentuneen magneettikentän ja käristää kaiken kuparin... Meillä sähköt löytyy edelleen töpselistä, vaikka koko muu maailma on palannut parisataa vuotta taaksepäin? Hyvä tietää että meikäläiset insinöörit on jollain ratkaisseet ongelman, jolle ihmiskunta muuten ei voi kerrassaan mitään.
On mukavampi lukea Isomäen päätelmiä siitä, miksi koronavirusepidemia voi auttaa selättämään antibioottiresistenssin, joka sekin on valtava uhka ihmiselämälle. 
Ei. Antibiootit ovat uhka ihmiselämälle, ei antibioottiresistenssi, joka se taas on ihan luonnollinen reaktio keinotekoiseen myrkkyyn. Antibiootti jo sanana tarkoittaa elämänvastaista, ja sillä tuhotaan ihmisen luontaista mikrobistoa – jälleen saman "Luonto toimii väärin" -pohjaisen yli-ihmiskuvitelman, johon kaikki lääkitys perustuu, takia.
Eläintuotannon osuus antibioottien kulutuksesta on lähes 80 prosenttia ja kasvamaan päin.
Eläintehtaissa tuotantoa on tehostettu, koska kuluttajat ja kaupan keskusliikkeet ovat vaatineet yhä halvempaa lihaa ja yhä halvempia maitotuotteita.
Joo kuule, ei. Kuluttajat eivät vaadi tunkemaan antibiootteja karjaan. Ruoan hinnasta hyvin suuri osuus katoaa valtion kassaan, koska valtio kokee oikeudekseen verottaa kaikkea joka transaktiossa. Ongelma on hallinnossa, ei pennejään kaupassa laskevissa asiakkaissa.
Miksi korona muuttaisi tilannetta paremmaksi?
Isomäen ajatus kulkee niin, että eläimistä ihmisiin mahdollisesti tarttuvat uudet taudit saavat nyt aivan uuden painoarvon hallitusten, yhtiöiden ja useimpien ihmisten agendalla.
Ripan ratkaisu hallituksen tuottamaan ongelmaan on se, että hallitus tekee lisää? Fantasiakirjailija elää kyllä ihan omassa versumissaan.
Isomäen mukaan ilmansaasteiden vähentäminen olisi helppoa ja halpaa. Tarvittaisiin puhtaasti palavia keittoliesiä, jollainen maksaa 25 euroa.
...Täh?
Sekin on liikaa maailman köyhimmille ihmisille. Siksi valtioiden kannattaisi Isomäen mielestä kustantaa kaikille köyhille kotitalouksille puhtaasti polttavat keittoliedet pelkästään vähentääkseen kaikkien kansalaistensa altistumista ilmansaasteille ja taistellakseen antibioottiresistenssin kehittymistä vastaan.
Jälleen: ratkaisu Ripan mielestä on se, että länsimaat sekaantuvat yhä enemmän kehitysmaiden asioihin – vaikka ovat alkujaan hyvin pitkälti aiheuttaneet kaikki ongelmat? Ja mikä ihmevekotin on puhtaasti palava keittoliesi? Ja miten keittoliedet aiheuttavat ilmansaasteongelmat?
Kun globalisaatio kaksinkertaisti ihmiskunnan kasvihuonekaasupäästöt ja kiihdytti ilmastokriisiä, niin kannattaako entiseen palaamista edes tavoitella?
Ei jumalauta.
Milloin tämä menee jakeluun? Ovatko nämä ilmastointiskientologit todella näin tyhmiä?

Ei kommentteja: