2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

perjantai 15. toukokuuta 2020

Ääribrutalismia, väitetysti

Tämä narratiivi haiskahtaa todella pahasti propagandalta:

”He tulivat tappamaan äidit” – synnytyssairaalaan tehty isku mykisti kokeneet auttajatkin Kabulissa

Tarina on täsmälleen samaa tasoa kuin takavuosien emävale irakin sotilaista viskomassa keskosia lattialle. Keksitään mahdollisimman räikeä tarina; niin järjetöntä väkivaltaa, että siihen voi reagoida ainoastaan emotionaalisesti – jolloin vastaanottajalta jää huomaamatta se, että mikään ei todista, että tämä oikeasti tapahtui.
Tapahtumapaikalta näyttää olevan kokonaista yksi kuva, joka liitetään jokaiseen tunteisiinvetoavaan variaatioon tästä tarinasta.
Kaikki alkoi vähän kymmenen jälkeen aamulla, kun hyökkääjät rynnistivät sisään sairaalan pääsisäänkäynnistä. Dasht-e-Barchin sairaalan sisäänkäynnin lähellä olisi ollut muitakin osastoja, mutta hyökkääjät menivät suoraan äitiysosastolle.
Hyökkäys kesti neljä tuntia. Kymmenen äitiä onnistui pelastautumaan turvahuoneisiin yhdessä monien työntekijöiden kanssa. 16 äitiä joutui hyökkääjien armoille, heistä 11 tapettiin.
Hyökkääjillä oli paitsi aseita, myös räjähteitä.
– Kuulimme turvahuoneeseen ammuskelua ja räjähdyksiä, kertoo maajohtaja Frederic Bonnot Lääkärit ilman rajoja -järjestön tiedotteessa.
Mitään kameroita ei ole ollut missään? Ainuttakaan kuvaa tarttunut yhdestäkään tekijästä, tai siitä mitä on tapahtunut. Pelkkä kertomus - joka tulee "Puoskarit ilman mitään rajaa" -järjestöltä, joka on samaa huumekartellia kuin tämä koronamafiakin?
Uutistoimisto AFP:n mukaan yhdysvaltalaisviranomaiset ovat arvioineet, että iskun takana on terroristijärjestö ISIS, joka ei ole kuitenkaan ottanut tekoa nimiinsä.
Onko tämä AFP nyt Agence France Presse vai se toinen, se amerikkalainen? Ja minkä takia tässä otetaan amerikkalaisviranomaisten puheet todesta? Ja tämän puoskarijärjestön? Paikallisilla ei ole mitään ääntä.

Yhdysvallat on hyökkääjävaltion ominaisuudessa Afganistanissa ollut viimeiset parikymmentä vuotta – koska talebanit olivat melkein ehtineet hävittää oopiumipellot kokonaan. 

Ei niin kauan sitten oli taas vaihteeksi puhetta siitä, että "joukot kotiutettaisiin" ihan kohta – mikä aina johtaa siihen, että jotain älyvapaata siviilien murhaamista sanotaan yhtäkkiä tapahtuneen, joten "joukkoja ei voikaan kotiuttaa".

Ei niin etteikö tämä ihan oikeasti olisi voinut tapahtua, mutta jos motiivia seurataan, niin se johtaa kyllä ihan muualle kuin ISISiin – joka sekin kyllä on epäilemättä tehnyt karmeaa jälkeä, mutta toisaalta se myöskin on KeskusÄlytysToimiston palkkalistalla. 

Kai teillä on tiedossa, että nekin päidenkatkontavideot, joista jossain kohtaa pidettiin meteliä, olivat lavastuksia? Tässä maailmassa ei ole kovinkaan montaa valtavirtanarratiivia, jotka oikeasti pitäisivät paikkansa – varsinkaan silloin kun kerrotaan maista, joihin Yhdysvallat on hyökännyt tai hyökkäämässä.

Ei kommentteja: