2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 4. toukokuuta 2020

Myrkyntyrkkääjät

Junttaamalla läpi epähoitoa:

Ebola-lääke voi tuoda apua koronan sai­ras­tut­ta­mil­le – EU tutkii remdesiviriä, mutta lääkäri voi anoa poikkeuslupaa Suomessa jo nyt

Ebola on verenvuototauti. Onko "korona" verenvuototauti? Mitä ebola-lääke tekee ihmiselle, jolla ei ole ebolaa?

Poikkeusluvalla lääkäri saa vaarantaa potilaan terveyttä vielä enemmän kuin yleensä. Tämä on täysin psykoottista: hoidetaan tautia, jota ei ole koskaan pitävästi diagnosoitu – koska pohjaoletus jo  on raskaasti pielessä – ja pahennetaan flunssan oireet mahdollisesti tappavaksi myrkytystilaksi.
Lääkärit ilman mitään rajaa
Viruslääke remdesiviriä on jo nyt käytetty Euroopassa sairaalahoidossa oleville vakavasti sairaille koronapotilaille, kertoo yksikön päällikkö Jukka Sallinen lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeasta.
"Koronapotilas"™han voi tunnetusti tarkoittaa ihan mitä tahansa: yleensä flunssan oireita, mutta sen lisäksi siihen liitetään aivan mitä sattuu irto-oireita, jotka eivät mitenkään voi olla yhden "viruksen" aiheuttamia. Mutta lääkealallahan "turvallisuus" tarkoittaa ihan muuta kuin mitä sana sinällään tarkoittaisi.
– Remdesivirin valmistaja yhdysvaltalainen, maailmanlaajuisesti toimiva Gilead Sciences on toimittanut lääkettä niille sairaaloille, jotka ovat halunneet käyttää sitä vajavaisen tutkimusnäytön aikana ikään kuin etukäteen, Sallinen toteaa.
..."sairaaloille, jotka ovat halunneet käyttää sitä vajavaisen tutkimusnäytön aikana". Ovatko potilaat halunneet käyttää lääkettä, joka on suunniteltu ihan eri tautiin, ja josta ei ole tutkimusnäyttöä? "Ikään kuin etukäteen"? Mitä tuo edes tarkoittaa? ...Muuta kuin murhan yritystä?

Vastikään kyseisen lääkkeen testaaminen piti lopettaa siksi, että sivuvaikutukset kävivät testattaville ylivoimaisiksi. Tästä huolimatta lääke tuodaan väkisin markkinoille ja potilaiden elimistöön. "Taistelussa" mielikuvitusvirusta vastaan. Ilman mitään vastuuta.
Tällainen remdesivir-lääkkeen käyttö ilman virallisista myyntilupaa on Sallisen mukaan periaatteessa mahdollista jo nyt Suomessakin.
– Jos lääkäri haluaa tätä lääkettä käyttää, hän tarvitsee siihen Fimealta erityisluvan. Tai tarkasti sanottuna sairaala-apteekki hakee erityisluvan lääkärin puolesta.
 Eli Fimean puolesta tämä on ihan ookoo; lehtijuttu toimii mainoksena niille lääkäreille, jotka miettivät josko tämäntyyppinen myrkyttäminen sattuisi viranomaisille sopimaan. Sopii se! Ei muuta kuin testaamaan vaaralliseksi todettua lääkettä potilailla, jotka parantuisivat todnäk c-vitamiinilla.
Sallinen tähdentää kuitenkin, etteivät lääkäritkään halua lääkettä välttämättä vielä käyttää, jos ei ole näyttöä siitä, että siitä on koronapotilaille apua.
Jaa? Yllättävä kelkankääntö. Miksi tästä ylipäätään puhutaan sitten? Näyttöä on lähinnä vain haitoista, ja jo oletus hyödyistä on silkkaa arpomista. "Hei, meillä nyt sattuu olemaan tämmönen lääke, joka on valmistettu toista labrassa kehitettyä "virusta" vastaan, ja haluttais myydä sitä kun sen toisen viruksen markkina-alue on turhan pieni."
– Eli kyllä tässä edelleen odotetaan niitä tutkimustuloksia, että tämä hyöty vahvistuu. Sen verran tietoa on tihkunut, että on siinä rajoilla, että remdesivir saattaa olla oikeasti hyödyllinen lääke koronan hoitoon. Nyt odotetaan kiivaasti dokumentaatiota tästä.
Ja tosiaan normaalistihan lääketutkimuksilta odotetaan tuollaista keskimäärin viidentoista vuoden aikajännettä – ainakin silloin kun isoimmat huumekartellit eivät pääse osille. Leikkiviruksen kohdalla kuitenkin muutama kuukausi ajanee saman asian.
Ruotsin TV4 Nyheter uutisoi lauantaina (2.5.), että EU:n viranomaiset tutkivat nopealla aikataululla, voidaanko remdesivir ottaa käyttöön EU-alueella. Myös Euroopan lääkevirasto on tiedottanut asiasta.
– Euroopan lääkevirastossa on käynnistetty nopeutettu arviointi remdesiviristä, Sallinen vahvistaa.
Jep, hötkyminen on aina paikallaan silloin kun ollaan päättävinään ihmisten terveydentilasta. 
Yhdysvalloissa remdesivir on jo lääkevalikoimissa koronaviruksen aiheuttaman covid-19 -taudin hoidossa. Siellä sen on havaittu lyhentävän potilaiden sairaalajaksoja keskimäärin neljällä päivällä.
Olen täysin varma, että tuohon on laskettu mukaan kuoleman kautta "kotiutetut".
Koronalääkkeen myyntilupa voidaan hyväksyä nopeutetusti.
– Muutaman viikon välein katsotaan tutkimustietoja läpi, ja firma toimittaa uutta tietoa aina, kun sitä valmistuu. Näin käydään useampi kierros läpi, kunnes vahvistuu tieto, että lääkkeen hyödyt ovat suuremmat kuin haitat, jos näin on.
Siis vahvistuu tieto oletus. Vahvistuminen ei ole varmistumista – varsinkaan silloin kun tehdään tendenssitutkimusta, jonka tarkoitus on saada etukäteen päätetty tulos.
Myyntilupa tarvitaan siihen, että valmistaja voi myydä ja ansaita rahaa lääkkeellään.
Jep. Ilman vastuuta. Lääkkeenvalmistajilla ei ole mitään vastuuta sivuvaikutuksista, eikä niiden aiheuttamista kuolemista.
Remdesiviriä on aiemmin käytetty verenvuotokuume ebolan hoitoon. Sallisen mukaan remdesiviriä ei käytetä tällä hetkellä mihinkään muuhun sairauteen kuin koronaan.
 ...koska ebolaa ei juuri tällä hetkellä ole irrallaan siellä biolaboratorioiden läheisyydessä. Muistetaan vielä, että jenkeillä on näitä labroja n. 400 ympäri maailman (mm. Wuhanissa), ja karanneita patogeenejä on virallisesti tunnustettu 239 kertaa: joka kolmas päivä viimeisen seitsemän vuoden aikana.

Yksikään noista 239 kerrasta ei ole aiheuttanut pandemiaa, vaikka irralleen on päässyt melkoisia myrkkyjä (virushan tarkoittaa nimenomaan myrkkyä) – koska ihmisen elimistö on paljon resilientimpi kuin mitä viirüxhysterisoijat haluavat meidän kuvittelevan.
---
»Myrkyttäjillä tarkoitetaan ammattimaisesti toimivia, toisten ihmisten myrkyttämiseen tappamistarkoituksessa erikoistuneita henkilöitä. Käsitteellä viitataan erityisesti antiikin Roomassa, keskiajan ja renessanssiajan Italiassa sekä renessanssiajan Ranskassa toimineita myrkyttäjiä. Vaikka myrkyttäminen on ollut aikojen kuluessa varsin yleistä ja tekijöitä todennäköisesti huomattavan paljon, vain muutamat heistä ovat jääneet historiankirjoihin. Usein myrkyttäjät olivat saaneet koulutuksen tehtäväänsä, kuten keisari Neron hovissa ja Venetsian myrkyttäjien koulussa, osa oli itseoppineita, kuten sisilialaislähtöinen Giulia Tofana. Myrkyttäjien koulutusta ja toimintaa sponsoroivat usein valtaapitävät tahot, jotka hankkiutuivat eroon ei-toivotuista henkilöistä.»

Huomattakoon, miten tässä Wikipedian artikkelissa myrkyttäjien ammattikunta jotenkin lakkaa olemasta siinä kohtaa kun moderni lääketiede syntyy...

Ei kommentteja: