2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

tiistai 19. toukokuuta 2020

Brasilian paperinohut vitsaus

Kuvitteellisten vihollisten paraati jatkuu:

Brasilian presidentti punnersi ja poseerasi väkijoukossa – maan tartuntamäärä ohitti Italian ja Espanjan

Kaikkihan tietävät, että Bolsonaro on pahuuden ruumiillistuma – koska meedia niin kertoo. Toki kaikki poliitikot ovat taipuvaisia jatkuviin lehmänkauppoihin, joilla ei ole altruismin kanssa mitään tekemistä – ja Bolsonaro lienee ihan samaa sarjaa... Mutta tämä lehdistön mullikuoro yksinkertaisesti senttaa annettua narratiivia miettimättä yhtään mitä tulee sanoneeksi.
Miksi tällä tyypillä on haitallinen/hyödytön kuonokoppa, jos hän ei kerran usko näihin rajoituksiin?
Brasilian presidentti Jair Bolsonsaro esiintyi yhdessä koronakartanteenia vastustavien mielenosoittajien kanssa.
Ilmeisesti maan presidentillä ei ole valtaa kumota karanteenia, koska hänen täytyy ilmaista kantansa mielenosoituksissa? Kuka tätä maata siis johtaa?
Brasiliassa maan presidentti Jair Bolsonaro on jatkanut terveysviranomaisten ohjeiden uhmaamista esiintymällä yhdessä koronakaranteeneja vastustavien mielenosoittajien kanssa.
"Ohjeiden uhmaamista"? Melko rehvakasta touhua. Milloin ohjeiden uhmaamisesta on tullut lehtijuttujen arvoinen asia? Mistä lähtien meiltä poistettiin oikeus päättää itse mitä oman ruumiimme kanssa teemme?

Virus on fiktiota; sellaisen olemassaoloa ei ole koskaan todennettu, eikä varsinkaan sitä, että "virus" aiheuttaisi sairastamista. Itse asiassa kaikki viittaa siihen, että nämä partikkelit syntyvät solujen sisällä korjaamaan ympäristön toksiinien aiheuttamia ongelmia. Joten koko tämä narratiivi on moninkertaista sumutusta.
Uutistoimisto Reutersin mukaan presidentti myös poseerasi valokuvissa useiden lasten kanssa, jotka olivat mukana presidentinpalatsin luona järjestetyssä mielenosoituksessa. Bolsonaron myös nähtiin laskeutuvan maahan ja tekevän punnerruksia yhdessä sotilasasuihin pukeutuneen miesjoukon kanssa.
Ai kauhia, kuntoilua terveenä? Ja tyypillistä lasten kanssa poseerausta, jota poliitikot harrastavat – ja kun meedia kaikessa ekspertiisissään on jo todennut että tämä ninjavirus ei aiheuta lapsissa mitään... Mikä ongelma? Hä?
Samaan aikaan Brasilian koronatilanne on pahentunut entisestään ja monet sen sairaalat ovat romahduksen partaalla epidemian vuoksi. 
Ihanko tosi? Romahduksen partaalla? Oisko mitään faktaa pöytään lyödä? Suurin osa maailman sairaaloista on tyhjillään; hoitajia potkitaan kilometritehtaalle, ja jäljelle jääneet aikaa kuluttaakseen tekevät tanssivideoita.
 Lauantaina Brasilian koronatapausten määrä ohitti Italian ja Espanjan, joka tekee epidemiasta neljänneksi pahimman koko maailmassa.
Prosentuaalisesti vai miten? Jos "koronatapausten™" määrä per capita näyttää tältä:
...on toimittajan raportoinnissa havaittavissa pientä kallistumaa johonkin suuntaan. Totta on, että  tässä väkirikkaammassa maassa (väitetysti) on nyt enemmän "tartuntoja" – mutta toisaalta (80%sti väärässä olevan [vaikka tämäkin on misnomer sikäli, että jos ei kerran tiedetä mitä testataan, niin tietenkään ei voida tietää myöskään missä määrin testaus on väärässä...]) testauksen määrä on ihan muuta kuin Italiassa:
Mutta kun koko plandemia jo lähtökohtaisesti on silkkaa huuhaata, niin näillä meedian iltasaduilla ei pitäisi olla minkäänlaista painoarvoa.
Tällä viikolla julkaistun mielipidekyselyn mukaa kaksi kolmesta brasilialaisesta kannattaa epidemian hillitsemiseksi eristäytymistoimia, joita myös maan kuveröörit ja terveysasiantuntijat ovat suositelleet.
Näillä mielipidekyselyillähän ei koskaan johdatella vastaajia halutun vastauksen suuntaan? Eristäytymisestä on vain ja ainoastaan haittaa, ja se haitta tulee kumuloitumaan pitkälle tulevaisuuteen – mutta koska tuo on jopa mielikuvitusvirusta abstraktimpi konsepti, sitä ei vain kyetä edes ajattelemaan.

Eipä sikäli, tämä pelleily on kyllä käännettävissä koska tahansa ympäri, ja itse kunkin eduksi – mutta se ei koskaan tapahdu keskitetysti. Niin kauan kun poliittisia oligarkioita pidetään pystyssä, jatketaan juurikin tähän suuntaan: kohti diktatuuria.
 Bolsonaro on vaatinut esimerkiksi osavaltioiden karanteenimääräysten purkamista ja kokeilemattomien lääkkeiden käyttämistä koronan hoidossa.
Eli siis: kuka tuolla pitää valtaa? Ja mitä ovat nämä "kokeilemattomat lääkkeet"? Voidaan melkoisella varmuudella olettaa, että Kotkavirran Johannes ei tarkoita tässä remdesiviiriä, jota ollaan medikalistien suunnalta tunkemassa vahinkoa pahentamaan – ja oletettavasti hän viittaa hydroksiklorokiiniin, jota on menestyksekkäästi käytetty asitromysiinin kanssa myös tämän fantisoidun koronan hoitoon. Tämä hoito vain ei tuota patenttien omistajille enää hulppeita voittoja – ja ihmisillä olisi siihen siis varaa jopa ilman kelakorvauksia – joten sitä "ei suositella" aivan selkeästä näytöstä huolimatta.

Iltalehdessä(kin) lasketaan journalistista rimaa sitä tahtia, että sen alittaminen on jo pitkään vaatinut lapiota. Meedioston haudankaivajat.

Ei kommentteja: