2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

tiistai 5. toukokuuta 2020

Pienoismallien rakentelijat

Arvotaan seuraavat numerot:

THL:n mallintaja HS:lle: Virukselta ei voi pysyvästi piileskellä

Mallinnuksissahan on se vika, että ne ovat aina väärässä – ja yleensä niitä rakennellaan asioista jotka ovat mielikuvituksen tuotetta [vrt.  ilmastointiskientologian fantasiamallinnokset].
Tuija Leinon mukaan on arvioitu, että epidemian alkuvaiheessa koronaviruksen saaneet tartuttivat keskimäärin 2,4 ihmistä. Nykyään luku on THL:n mukaan yksi tai jopa sen alapuolella. Tämä tarkoittaa, että epidemia on seisahtanut.
Lottokone.
R0-luku on fiktiivinen suure. Vähän niin kuin tämä "epidemia" ylipäätään. Sen "seisahtaminen" ei tarkoita mitään.
Nykyisellä tasolla pysyminen siis tarkoittaisi, että korona-aika jatkuu hyvin pitkään.
– Virus ei mihinkään häviä, Leino sanoo HS:lle.
"Virusta" ei ole olemassa. Sen konsepti on, mutta kyseinen malli [sekin] pohjautuu väärään käsitykseen siitä, miten elimistö toimii. Joten körönä-aika on yhtä relevantti käsite kuin "totuuden jälkeinen aika" – tavallaan hyvinkin paljon olemassa, mutta riippuu täysin määrittelijästä, mitä sillä tarkoitetaan [kuten post-bolshevismissa kaikki].
– Ajatus siitä, että tässä voitaisiin pysyvästi piileskellä, ei ole infektioepidemiologian mukaista. Paljon on kiinni väestön immuniteetista, jota voi syntyä joko sairastamalla tai rokotteella.
Rokote ei tuo immuniteettia. Immuniteetti syntyy vain vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa. Sen takia myös eristämispolitiikka on vain ja ainoastaan haitallista fasismia ja mengelöintiä.
THL on tehnyt erilaisia skenaarioita viruksen etenemisestä. Ne esitellään valtiovarainministeriön kansliapäällikön Martti Hetemäen työryhmän raportissa.
Ja nämä skenaariot siis ovat fiktiivisiä. Niitä voitaisiin rakennella planeettojen asennoista – ja todennäköisesti osuttaisiin lähemmäs todellisuutta, koska aurinkokunnan dynamiikka todella vaikuttaa siihen, mitä tällä pallolla tapahtuu. Ihmisen "hallintatoimet" luonnon kahlitsemiseksi sitten taas eivät vaikuta piirun vertaa.

Ei kommentteja: