2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 4. toukokuuta 2020

Vain mekanismi puuttuu (ja siten siis kaikki)

Tänään satuillaan tällaista:

Uutta tietoa koronaviruksesta: tartuttavatko lapset sittenkin samalla lailla kuin aikuiset?

Eikäkö! Juu kato ennen oltiin väärässä, mutta nyt ollaan ehkä oikeassa, muttei olla ihan varmoja kun ei oikeestaan tiietä yhtään mitä kohkattaan.
Lasten tartuttavuudesta on saatu hieman lisätietoa, mutta vieläkin sitä on vaikea arvioida tarkasti, sanovat asiantuntijat.
Epäilemättä se on vähän hankalaa, kun ne virukset tosiaan eivät tartu eivätkä sairastuta. Eivätkä juuri ole edes olemassa – mutta mitäpä tuosta; ei tässä järjenkäytöllä ole tähänkään asti sompailtu.
Tässä käännetään veistä eristysvangin sydämessä – ja lisäksi heikennetään immuunikykyä kuonokopalla, joka ei estä viiruksia, mutta vaikeuttaa hengitystä, ja estää myös patogeenien poistumista.
Lasten kyky tartuttaa [...] yhä epäselvää. [...] koulujen avaaminen [...] Sveitsissä [...] turvallista halata [...] eivät tartuta [...] 11. toukokuuta lähtien.
Kuitenkin heti seuraavana päivänä saksalainen virologi [...] on varottava [...] rajoittamatonta
Nämä lehtijutut on jo valmiiksi silkkaa dadaa, joten leikkelin turhat syheröt tieltä pois.
 [...] on vieläkin erittäin vaikea arvioida,  [...] on mahdotonta sanoa [...]
– Tosiasiassa tiedämme tästä hyvin vähän,  [...] rooli tartunnassa on epäselvä.
 [...] on mahdollinen, mutta näyttää  [...] ei ole merkittävää  [...] aikuisia todennäköisemmin [...] tutkittu vasta vähän [...]
 [...] voivat olla täysin oireettomia. [...] myös aikuisilla [...] ei ole vielä selvää, miten tämä suhteutuu [...]
Kiinassa lasten väestötiedot  [...] lapsilla ei ollut oireita 13 prosentilla vahvistetuista tapauksista.
Vahvistetuista. Maailmanhistoriassa ei ole ainuttakaan vahvistettua koronatapausta.
 [...] ei havaittu, että lapset olisivat tartuttaneet [...] on kerrottu vastaavansuuntaisia  [...]
Huolimatta siitä, että lapsi oli ollut tekemisissä 172 ihmisen kanssa, hän ei tartuttanut ketään.
Koska virus ei tartu. Se ei aiheuta mitään. Se ei sairastuta ketään.
Tiedetään myös, [...] pääosin lievemmän [...] on silti mahdollinen, vaikuttaa siltä, [...] eivät merkittävästi lisää riskiä vakavalle taudinkuvalle.
[...] Saxén kertoi [...] yllättyneensä [...] ei ole toistaiseksi kertynyt näyttöä [...] ei ole juurikaan havaittu edes vaikeasti syöpäsairailla tai voimakkaasti puolustusjärjestelmään vaikuttavia lääkkeitä käyttävillä [...] ei vielä tiedetä.
Koska sitä virusta ei ole. Lapset ovat yleisesti ottaen vähemmän sairaita kuin aikuiset koska heidän elimistönsä on muutenkin jatkuvassa turbouusiutumisen tilassa. Se, että joihinkin on onnistuttu joitain kremppoja jo pienenä istuttamaan, on rikollista. Mutta sitähän tämä koko tilanne on muutenkin.

Ei kommentteja: