2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

perjantai 8. toukokuuta 2020

Käsitysvajeessa kaikki häviävät

Avoimesti fasistisen valtion pää-äänenkantaja-meediosto jaksaa jauhaa epäolennaisia:

Lempääläisperhe järkyttyi postilaatikossaan olleesta uusnatsien materiaalista – samoja havaintoja ympäri Suomea: "Mihin tästä voi ilmoittaa?"

Allekirjoittanut ei luonnollisestikaan kannata natsismia sen enempää kuin fasismia tai bolshevismiakaan – mutta ei ole kovin vaikea nähdä, miksi tämä pelottava mörkö on olemassa, ja nimenomaan Oulun seudulla. 

Jos jollekulle tämä on hämärän peitossa: alueella toimii melkoisen aktiivisesti ulkomaalaisten pyörittämä raiskausrinki, johon viranomaiset eivät jaksa suhtautua minkäänmoisella vakavuudella. Tämä ongelmahan on poliittisilla päätöksillä vasiten maahan tuotu, mikä helposti herättää vastareaktion.
Uusnatsiliike näyttää aloittaneen laajan kampanjan, jossa se jakaa rasistisia propagandalehtisiä ihmisten koteihin eri puolilla Suomea. Epätoivottua postia on jaettu ihmisten koteihin useilla paikkakunnilla ja uusnatsit mainostavat aktivismiaan omissa kanavissaan.
Tämä "rasismi" on jälleen leimakirves. Toki etniset kyräilyt ovat melko lailla keskiössä – mutta jokainen aivoilla ajatteleva ymmärtää mistä se johtuu. Eikä asiaa paranna se, että syyllistetään puolustautuvaa osapuolta. Asiaa vain kärjistetään tällä puusilmäisellä suhtautumisella.
Rasistinen materiaali oli herättänyt naapurustossa pelkoa ja suuttumusta, sekä ihmetystä miksi tällaista jaetaan heille.
Ihmetystä. Teidän pitäisi siellä olla melko hyvin kärryillä mistä on kysymys – ja pelkoa ynnä suuttumusta koetaan nyt täysin väärästä asiasta. Nämä liikeet ovat kansalliseen itsepuolustukseen heränneitä ihmisiä, jotka kokevat tarpeelliseksi tehdä jotain nimenomaan turvallisuuden parantamiseksi.

Tietysti se, että romantisoidaan natseja, jotka muuten on stigmatisoitu pohjasakaksi, on omiaan herättämään antipatioita – mutta tämä taas liittyy meihin kiinteästi kuuluvaan tabujen magnetismiin. Kaiken tämän keskiössä tunne väärinymmärretyksitulemisesta, mikä erityisesti nuorten keskenkasvuisissa aivoissa tuppaa olemaan aika lailla päällimmäinen tunne. 

Kun tähän sisäisen arvottomuuden sekaan jostain muutaman vuoden kokeneemmalta taholta tuodaan isompaa kontekstia, jossa myös natsit nähdään väärinymmärrettyinä (mikä osaltaan on totta: kyse on hillittömästä mustamaalauskampanjasta [mitä sitä taas suurin osa ei kerta kaikkiaan suostu uskomaan, koska valhe toimii sitä paremmin mitä isompi se on ja mitä taajemmin sitä on toistettu])... Soppa on valmis.

Kun asioihin suhtaudutaan pelkällä tunteella yrittämättäkään ymmärtää mistä todella on kysymys... Ennen pitkää alkaa tulla melkoisen rumaa jälkeä. Tähän rumaan jälkeen tarvitaan kaksi osapuolta, jotka eivät yhtään edes yritä ymmärtää toisiaan, ja tässä kohtaa vaikkapa ämpäritelkkari lietsoo väkivaltaa yksisilmäisellä raportoinnillaan.
–Oltiin tyrmistyneitä, että meidän henkilökohtaiseen reviiriin jaetaan tällaista. Mutta heti nousi myös kysymys, mihin tästä voi ilmoittaa? Ja miten sellainen tehdään? Ihmiset ovat järkyttyneitä ja kokevat tällaisen materiaalin jakamisen loukkaukseksi, Järvinen-Taubert kertoo.
Ei herää kysymystä siitä, miksi tätä julmaa lentolehtisväkivaltaa harrastetaan. Ei olla järkyttyneitä raiskausringeistä, mutta paperilappusista ollaan. Ja ennen kaikkea huudetaan valtiota, joka avoimen fasistisesti on sulkenut koko yhteiskunnan avovankilaan, ratkaisemaan miliisivoimillaan ongelman, joka ei ole ongelma.
Järvinen-Taubert arvelee, että materiaalin tarkoitus on pelottaa ja ahdistaa ihmisiä.
Matskua näkemättä on vaikea sanoa, mutta veikkaan että sen tarkoitus on lähinnä valistaa ihmisiä. Jos hakaristi saa aikaan paniikkireaktion, kannattaisi syventyä siihen traumaan joka moisen irrationaalisen responssin aiheuttaa.
Tero Taubertin mukaan pelkoa levittämällä hyökätään suomalaisuutta ja suomalaista yhteiskuntaa vastaan.
Täydellinen inversio jälleen. Terdellä on moraalikompassi totaalisen sekaisin. Hän ei kerrassaan tajua mistä luulee puhuvansa.
– Tämäntyyppisen materiaalin levittämisen tarkoituksena on murentaa sitä, mikä suomalaisessa yhteiskunnassa on arvokasta: vapautta, turvallisuutta, tasa-arvoa ja demokratiaa, arvelee Tero Taubert.
Voiko ihminen olla enemmän pihalla siitä mistä puhuu? Vapautta? Meillä ei ole viikkoihin ollut minkäänmoista vapautta. Turvallisuutta? Meitä on terrorisoitu mielikuvitusviruksella tauotta päivästä toiseen. Tasa-arvoa? Ties kuinka moni on menettänyt toimeentulonsa – mutta kaikkea muuta kuin tasa-arvoisesti. Ja se demokratia? Sehän on sanamukaisesti joukkojen valtaa – ja tässä masinoidussa hysterisoinnissa on vastakkain kaksi joukkoa: marxilainen "anti-fasismi" ja näiden marxilaisten mielivaltaisesti karsinoima "uusnatsien" joukko. 

Toinen puoli sanelee narratiivin, ja käyttää siihen valtion väkivaltamonopolia – kun toinen puoli (ja nämä puolet ovat puhtaasti määrittelykysymys) koittaa jollain saada jotain järkeä maailmaansa. Seuraus: mielivaltaista leimakirvesdialogia.
–Kyllähän se ensimmäisenä alkoi vaan vituttamaan, että miten joku kehtaa laittaa lapset jakamaan tällaista paskaa. Tällaiseen röyhkeyteen en ole Oulussa törmännyt koskaan aiemmin. Uusnatsien propaganda menee oman rajan yli, mies kertoo. 
Raiskausringit eivät mene oman rajan yli? Sellainen ei ole yhtä röyhkeää kuin lappujen laittaminen postilaatikoihin? Lapsien raiskaaminen ei ole yhtä julmaa kuin lasten käyttäminen postin jakeluun?
Vappupäivänä oli havaittu myös Vantaan Hiekkaharjussa sijaitsevassa punaisten muistomerkissä spreijattuna valkoisen ylivallan symboli. [...]
Myös Tampereella Lenin-museon muistolaattaa Tampereen työväentalon seinässä oli tärvelty, vahvistettiin Lenin-museosta.
[...]Turussa Taidemuseomäen Lenin-rintakuvaan oli maalattu hakaristejä spray-maalilla, uutisoi Yle 22.4.2020.
Vaikka tapauksista on uutisoitu yksittäisinä ilkivaltatekoina, voi kyseessä olla osa laajempaa vandalismisarjaa, jossa on viitteitä suunnitelmallisuudesta.  
Toimittajistolla ei vissiin riitä ymmärrys siihen, mikä mahtaisi tätä vandalismia ruokkia? Massamurhaajan muistomerkit pitää heidän mielestään jättää rauhaan, vaikka Lenin joukkoineen tuhosi kokonaisen yhteiskunnan – ja sama tuho jatkuu vähintäänkin kytevänä ympäri maailman tänäkin päivänä.
Bolshevismin jälkiä sata vuotta sitten
Ongelmana on tietysti yhden totalitarismin vastustaminen toisen totalitarismin symbolien takaa. Tällaista seuraa aina siitä, että nuoret pistetään asialle – ja siitä, että itsenäistä ajattelua ei tässä meidän fasistivaltiossamme suosita, vaan poljetaan, jolloin vastapuolina ei koskaan ole järki ja totalitarismi, vaan aina kaksi totalitarismia – jolloin kumman tahansa voittaessa kaikki häviävät.
Antisemitismille, aivan kuten rasismille ja muille vihateoille on oltava yhteiskunnassamme nollatoleranssi”, sanoo ministeri Tuppurainen tiedotteessa.
Kielenkäytöstä näkee, kenen suulla puhutaan. "Antisemitismi" on jälleen täysin inversoitu ilmaus, joka etymologisesti ei tarkoita sitä, mitä sen oletetaan tarkoittavan – ja sen oletettukin tarkoitus on laajennettu (ei etniseen ryhmään, vaan) uskontoon, joka enimmäkseen tuomitsee sen ryhmän, joka kielenkäyttöä sanelee. Siionismi on meediassa kaapannut juutalaisuuden, ja Israel on natsistinen valtio. "Vihateko" on täydellinen epäsana, ja "nollatoleranssi" on fasistisen kielenkäytön äärimmäisin ilmentymä.

Näillä ihmisillä, jotka eniten ovat äänessä, ei ole mitään käsitystä siitä, mistä luulevat puhuvansa.

Ei kommentteja: