2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

perjantai 15. toukokuuta 2020

Deletoidaan ongelma maton alle

Tässäpä tyypillinen tilanne: ongelma on ihan todellinen, mutta tyrkytettävä ratkaisu täysin väärä:

Itsemurhissa koronakeväänä lähes 15 prosentin kasvu – Psykiatrinen johtaja: “Osastoilla on ollut pelottavan hiljaista”

...ja luonnollisestikin syynä esitetään fiktiivistä "koronakevättä" – joka on yksinkertaisesti se kevät kun hallitus rupesi tekemään uskomattoman tuhoisia päätöksiä. Syyllinen ei ole ninjavirus, vaan hallituksen aiheuttama kaaos. Tämä vastuunväistely olisi syytä lopettaa ja heti – mutta sellainenhan ei kuulu meedian agendaan.
Psykiatrisia osastoja ei suljeta kesälläkään Pirkanmaalla, sillä potilasmääriin odotetaan nousua.
Ensinnäkin: miksi potilasmääriin odotetaan nousua? Miksi? Koska fasismihallinto saa monet tuntemaan olevansa umpikujassa josta ei ole poispääsyä? Jos enenevä osa ihmisistä kokee näin, ja tiedetään mistä se johtuu (hallituksen toimista), miksi ongelmaa lähdetään "korjaamaan" yksilötasolla, eikä siellä missä ongelma on? ˙uᴉäu ᴉᴉɯᴉoʇ ɐᴉʇɐɹʞoɹʎq ɐʞsoʞ
– Psykiatrisessa hoidossa on ollut pelottavan hiljaista. Me kaikki kysymme alueen ylilääkäreiden kesken, missä kaikki potilaat ovat, Tampereen yliopistollisen sairaalan psykiatrian toimialuejohtaja Hanna-Mari Alanen toteaa.
"Pelottavan hiljaista"? Minkä takia toimialuejohtajaa pelottaa se, että potilaat eivät hakeudu osastolle? Osastolle hakeutuminenhan on kuitenkin melko pitkälti viimeinen keino: kun elämänhallinta on täysin kateissa, se halutaan antaa elämänkorjauksen ammattilaisten haltuun. Ei voi olla mikään oletus se, että osaston täyttöaste on 98% aina. Voisiko se, että sinne ei hakeuduta, kuitenkin olla itse asiassa terve merkki? Että ihmiset päättävät itse hallinnoida omaa elämäänsä?
Pirkanmaan suurimmassa psykiatrisessa sairaalassa Pitkäniemessä käyttöaste on tavallisesti 98 prosenttia. Alanen kertoo, että normaalitilassa petivaatteet ehditään juuri vaihtaa ennen seuraavan potilaan saapumista osastolle.
Edelleen: miten tämä on "normaalitilanne"?
– Nyt jopa kolme osastoa on ollut tyhjillään. Pääsykriteerit ovat hyvin tiukat. Tämä tarkoittaa, että Pirkanmaalla on nyt hyvin sairaita ihmisiä, jotka eivät hakeudu hoitoon, Alanen kertoo.
Tämä on vain oletus; mahdollisesti oikea, mutta oletus silti – ja tämä oletus lähtee käyttöasteesta, joka on oikeastaan vain mielen ongelmien normalisoinnin mittari.

Tässä on kyse koko allopaattisen ajattelun pohjimmaisesta virheoletuksesta: että ihmisessä on jotain vikaa, joka pitää korjata lieventämällä oireita. Koskaan ei pureuduta perimmäisiin ongelmiin: mielen sairaudet on aina reaktio yhteiskuntaan – ei koskaan mikään henkilöstä itsestään emittoituva "tauti". 

Osa näistä reaktioista saattaa olla kemiallista laatua, mutta yhteiskunta nekin on aiheuttanut. ...Ja ongelmaa ei voida korjata ongelman aiheuttajan sisältä käsin. Lisäksi psykiatrian piirissä tuppaa unohtumaan heti kättelyssä se, että kroppa pystyy korjaamaan kaiken mitä siinä on vialla – jos sen vain annetaan tehdä niin. Ratkaisu ei koskaan tule ulkoa, vaan aina sisältä.
Alanen kertoo, että nyt edes ensiapuun ei saavu psykiatrisia potilaita kuten ennen. Myös lähetemäärät hoitoon ovat laskussa.
Hyvä. Me emme tarvitse kemikalisteja ratkomaan ongelmia meidän puolestamme. Heidän tapansa ratkoa niitä aiheuttaa lisää ongelmia – ja vie meiltä autonomian pois. Kun muistetaan, että itsemurha-alttius on itse asiassa reaktio siitä tunteesta, että itsellä ei ole autonomiaa... Kun siitä annetaan loputkin pois, ollaan menossa täsmälleen väärään suuntaan. 
Osa potilaista on myös perunut tai siirtänyt aikaansa.
[...]
Syitä potilasmäärien putoamiseen voi asiantuntijoiden mukaan vain arvailla, mutta selityksiä on useita.
On. Todennäköisesti todelliset syyt ovat ihan muuta kuin mitä spesialistit ehdottavat.
Hanna-Mari Alanen kertoo, että tavallisesti kesät ovat psykiatriassa rauhallista aikaa. Nyt mitään osastoja ei suljeta kesäksi, vaan psykiatrinen hoito pysyy valmiuksissa.
– Pelkään, millainen kesästä tulee. Tuntuu, että nyt on tyyntä myrskyn edellä.
Voihan se olla – mutta tämä on nyt edelleen sitä samaa koronapornonsukuista pelottelua, jossa "asiantuntijat" lietsovat vääjäämättömän tuntuista profetiaa. Sen sijaan, että katsottaisiin kokonaisuutta, katsotaan ekseliä.
Suomessa perinteisesti juuri keskikeväällä itsemurhissa on nähty kasvua. Tavallisesti itsemurhahuiput eivät näy vielä maaliskuun aikana, toisin kuin tänä vuonna.
Syyhän on ilmiselvä. Se ei ole fantisoitu ninjavirus, se on hallituksen fasistiotteet ilman mitään oikeutusta. Edes veruke ei ole todellinen. Tämä akuutisti manifestoituva mielen sairaus on Arkadianmäellä koettu joukkohallusinaatio.
Sisä-Suomen poliisipäällikkö Timo Vuola toivoo, että itsemurhaluvut laantuvat koronarajoitusten purkamisen jälkeen.
– Tarvitsemme koko vuoden tilaston, ennen kuin suoria johtopäätöksiä voidaan tehdä. Silti koronakevään ja rajoitusten aiheuttama ahdistus näkyy myös kohonneissa kotihälytysmäärissä, Vuola sanoo.
Niin. Syy tiedetään, mutta silti vastuuta sälytetään... mihin? Heille joilta on tulevaisuus viety täydellisen turhalla karanteenilla™?
– Kun naapurimaakunnista psykogeriatriaa on vähennetty, meille on tarjottu useita potilaita muistakin sairaanhoitopiireistä. Mutta jos he eivät ole täälläkään hoidossa, missä he ovat?
Mitä jos he eivät tarvitse teidän "hoitoanne"? Mitä jos he tarvitsevat – niin kuin ihmiset ihan luonteensa vuoksi tarvitsevat – yhteisöä? Yhteenkuuluvaisuuden tunnetta – ei eristämistä! – sen sijaan että kokisivat olevansa huonekasveja, joissa on jotain ilmeisen parantumattomasti vialla? Kun ihmistä kohdellaan ensisijassa potilaana, ollaan otettu ihmisyys pois ja lähdetty täsmälleen väärään suuntaan. ...Mutta allopatiahan on nimenomaan mekanistista korjaamotoimintaa, jossa sielu pyritään sulkemaan ulos yhtälöstä – ja näin ollen onnistutaan vain pahentamaan oireita, tai enintään piilottamaan ne hetkeksi.

Ei kommentteja: