2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

tiistai 5. toukokuuta 2020

Korona-absolutistit

Tässä ovat kaikki mahdolliset vaihtoehdot. Muita ei ole:

Tässä ovat koronaepidemian vaihtoehdot Suomelle

Hetemäen työryhmän raportissa käydään läpi neljä skenaariota [...]. Suomi pyrkinee välttämään [...] uhkaa, joten [...] paluu normaalielämään veisi ainakin neljä kuukautta.
Skenaariot. Eli siis mallinnokset – jotka ovat kaikki olleet joka kerta pielessä ja reippaasti. Mallintajat laittavat fiktiivisiä hallusinaatioita lähtöarvoiksi ja loitsuavat lepytysriittejä.
Jos kaikki koronarajoitukset purettaisiin toukokuun puolivälissä tai touko–kesäkuun vaihteessa, seuraisi voimakas epidemia-aalto.
...sanoo mallinnos. Miksi mallinnos väittää tällaista? Ei tiedetä. Johonkin se perustuu. Kai.
Epidemiologiset skenaariot perustuvat olettamiin [...] voitaisiin arvioida [...] seuraavien 4–5 kuukauden aikana. [...] keskimääräinen kesto on nostettu aiemmasta arviosta [...] vastaa paremmin nykyistä käsitystä. Skenaarioissa arvioidaan tehohoitokapasiteetin riittävyyttä.
Valtakunnan pääennustaja salakuvattuna luonnollisessa ympäristössään
 Jos kaikki rajoitteet purettaisiin toukokuun puolivälissä tai touko–kesäkuun vaihteessa, voimakas epidemia-aalto alkaisi
Edelleen: mitään epidemiaa ei ole. Eikä yhtäkään virusta ole kertaakaan viimeisen sadan vuoden aikana todennettu.
Raportin mukaan ”suuren epidemian uhka” ei vähene, vaikka nykyistä rajaamista jatkettaisiin useita kuukausia pitempään, koska väestö saa matalan tartuttavuuden aikana vastustuskykyä erittäin hitaasti.
 Sentään tuon "suuren epidemian uhka" on laitettu jo varuiksi lainausmerkkeihin. Ja kuten tuossa vihdoin – joskin varmaan vahingossa – todetaan: rajoitustoimilla ei ole mitään vaikutusta; ei ainakaan myönteistä sellaista.
”Rajaamistoimien jälkeen tulee erittäin suuri toinen epidemia-aalto.
...johtuen eristämisen aiheuttamasta immuniteetin laskusta – jolla ei toki ole fiiruxten kanssa mitään tekemistä...
Tehohoitopaikkojen maksimitarve on yli 900”, raportissa todetaan.
Suomi pyrkinee välttämättään tällaista suuren epidemian uhkaa.
Melkoisen absoluuttista kieltä: valtava epidemian tsunami tulee heti kun lakataan natsimeininki ja päästetään ihmiset laitumelle – joten liikaa vapauttamista pyrittänee välttämään.
Koska valtaosa koronatartunnoista on oireettomia tai lieväoireisia,
...mikä jo sinällään osoittaa koko pöpöteorian täydellisen puupäiseksi...
tiukka epidemian rajaaminen vaatii raportin mukaan todennäköisesti merkittäviä kansallisia rajoituksia, vaikka tukena olisi laaja testaus ja jäljittäminen puhelinsovelluksen avulla. Jopa vuosia kestävien rajoitusten ja ohjeiden noudattamisessa voisi raportin mukaan ilmetä väsymystä.
Väsymystä? Meinaakko?
Lievimmät rajoitukset voidaan raportin mukaan todennäköisesti toteuttaa tartuntatautilain nojalla aluehallintovirastojen päätöksillä. Pienetkin erot tartuttavuusluvussa vaikuttavat merkittävästi epidemian toisen vaiheen huipun korkeuteen ja samalla terveydenhuollon kuormitukseen.
Pienetkin erot ihan missä hyvänsä lähtöarvoista heittelee mallinnuksia kuin kaarnalaivaa Hyväntoivonniemellä. Kaikki on pelkkää spekulointia, jonka lähtöoletus on käytännössä uskonto – kultti jossa haetaan herkeämättä sopivia uhraustapoja jumalten rauhoittamiseksi. Vähän niin kuin ilmastointiskientologia, joka onkin vain yksi rinnakkainen osa-alue globaalissa pääomien siirtoapparaatissa.
Jos rajoituksia puretaan hitaammin kuin mallinnuksissa oletetaan, epidemian huippu siirtyy kohti syksyä. Pääosa mallin sairastavuusparametreistä on arvioitu muiden kuin Suomen epidemiatietojen perusteella,
Kappas, lähtölukemat on siis haettu sieltä, missä väitetään tilastojen olevan pielessä – toisin kuin Suomessa väitetään olevan. Näitä virheellisiä tietoja käsittelemällä saadaan kuitenkin aikaiseksi valideja mallinnuksia. Melkoisia taikureita.
mutta jatkossa tartuttavuuslukua voidaan arvioida myös kotimaisin tiedoin. Yksittäisen rajoituksen lisäämisen ja poistamisen vaikutusta tartuttavuusluvun muutokseen on vaikeaa määrittää ennalta.
Onhan se juu. Itse asiassa mahdotonta. Silti näin tehdään. Tiedetään mallinnosten olevan pielessä, mutta silti tehdään toimintasuunnitelmat niiden pohjalta. Kukapa olisi arvannut, että rationaaliseksi itseään väittävä yhteiskunta voidaan käden käänteessä kiepsauttaa ennustajien diktatuuriksi?

Ei kommentteja: