...Ja koska meedioston pitää välillä kuulostaa siltä kuin ei valehtelisi koko aikaa, kerrotaan osatotuuksia (mutta väärin):
D-vitamiini parantaa vastustuskykyä ja voi estää ylähengitystieinfektioita – lääkäri kertoo, kuinka paljon sitä pitäisi syödä korona-aikana
Kun "lääkäri kertoo" jostain, mistä ei mitään tiedä, tiedetään jo vaikkapa tässä tapauksessa etukäteen, että "kuinka paljon" tulee olemaan räikeästi alakanttiin. Lisäksi: "voi estää ylähengitysinfektioita"... tuossa on aivan turha konditionaali. D-vitamiini on elintärkeä hormoni elimistölle. Ilman sitä mikään ei toimi. Kun sitä on riittävästi, toimii kaikki. Ja riittävästi on siis kaikkien vitamiinien ja hivenaineiden kohdalla aina paljon enemmän kuin mitä lääkäri määrää.
"Lää-käritton-väärässä, huijjareita kaikki!" |
Lääkärin duuni on määrätä lääkkeitä, so. kemiallisia myrkkyjä, jotka on patentoitu valheellisilla väittämillä. Yksikään lääke ei paranna mitään. Jokainen lääke rikkoo kehon luonnollista toimintaa. Poikkeuksena jotkut vanhoista lääkkeistä, joista patentit eivät enää juokse, joten niitä on ruvettu demonisoimaan – mutta sitähän allopatia on: demonologiaa.
– On havaittu, että korkeampi D-vitamiinin taso vähentää covid-19-taudin vakavia muotoja. Siitä ei ole haittaa, jos vitamiinitaso on korkeammalla tasolla pandemian ajan, Riuttala sanoo.
"Covid-19-tauti" on kausiflunssa. Ei ole mitään pandemiaa. Tämä idioottimainen jankkaus alkaa tosiaan ottaa aivoon vähitellen. Flunssa, kutsutaan sitä millä nimellä hyvänsä, johtuu nimenomaan, vain ja ainoastaan, D-vitamiinin puutteesta.
Riuttala kertoo myös, että erityisesti koronapandemian aikana D-vitamiinilisää kannattaa syödä 50 mg päivässä, mikä on normaalia suositusmäärää suurempi määrä.
Ollaan päästy ihan puolikkaaseen annokseen tässä rohkeasti – ja yhdenkoon annostuksella kaikenkokoisille ihmisille. Mg/kehon kg lienee passeli nyrkkisääntö, eikä siinä todellakaan tarvitse hinkata milligrammoja. Jos on paljon ulkona, saa myös D-vitamiinia enemmän. Pienempi ihminen tarvitsee purkista vähemmän kuin isompi ihminen.
Kesäisin D-vitamiinia saa auringosta, mutta vain, jos iho on paljaana, eikä siinä ole esimerkiksi aurinkosuojaa.
...Tämä, a propos, tulee varmaan kaikille hirmu yllärinä, mutta aurinkosuoja aiheuttaa ihosyöpää. Aurinkosuojasta(kaan) ei ole mitään hyötyä, mutta haittaa siitä on. Vähän niin kuin kasvomaskeina tunnetuista kuonokopparatkaisuista.
Suomessa D-vitamiinisuositus on aikuisille 10 mikrogrammaa ja yli 75-vuotiaille 20 mikrogrammaa päivässä.
...ja muistetaan, että "suositus" on yhtä kuin "vähimmäisannos" – mikä se taas tarkoittaa: "Tätä vähemmällä kuolet."
– Suomessa korostetaan sitä, että suositukset ovat maltillisia, emmekä ylihoida ihmisiä.
D-vitamiini ei ole "hoitoa"; se on elinehto. Me emme tarvitse lääkäreitä kertomaan meille D-vitamiinista yhtikäs mitään. Eikä monimutkaistamaan asioita näin:
Tarvittava D-vitamiiniannos riippuu D-vitamiinin lähtötasosta, iästä, auringonsaannista, ihonväristä, dieetistä ja painoindeksistä.
Tämä on toki totta, mutta olennaista on saada sitä D-vitamiinia; hifistely on asia erikseen.
Maksimisuositus on 100 mikrogrammaa päivässä, eikä silläkään vielä päästä myrkytystiloihin. D-vitamiinia tulisi syödä 1000 mikrogrammaa päivässä useita kuukausia, jotta siitä aiheutuisi myrkytys.
"Maksimisuositus" on keskikokoiselle ihmiselle pauttiarallaa passeli annostus. Kuten eksperttispesialisti itsekin sanoo, "yliannostukseen" päästään vasta kymmenkertaisen maksimiannoksen kuukausien mättämisellä (jos sittenkään). Lääkäreillä on kuitenkin tapana ottaa tämä aspekti ensimmäiseksi esiin aina: "Älä vaan syö liikaa sitä vaarallista D-vitamiinia, se kun on rasvaliukoista ja siksi kuolema korjaa heti."
Samaan aikaan lääkärit aivan surutta kirjoittavat statiinireseptejä, jotka tuhoavat D-vitamiitasot kahdella tavalla: 1) kolesteroli on D-vitamiinin syntetisoinnissa elintärkeä komponentti. 2) D-vitamiinin imeytymisessä taas K-vitamiini on olennainen, mutta statiinien takia "potilaita" kehotetaan välttämään nimenomaan K-vitamiinia, koska statiinit eivät toimi "oikein" jos kroppa toimii oikein. Mutta pelotellaan ihmeessä kuitenkin D-vitamiinista:
Mistä sitten tunnistaa, jos D-vitamiinia on tullut syötyä liikaa? Silloin oireet ovat epämääräisiä, kuten yleinen pahoinvointi, ruokahaluttomuus ja vatsakivut. Riuttalan mukaan on myös hyvä muistaa, että oireita ei tällöinkään aiheuta varsinaisesti D-vitamiini, vaan lisääntynyt kalsiumin määrä veressä.
Epämääräisiä oireita, jotka voivat viitata ties mihin kaikkeen. Jos D-vitamiinia tosiaan löytyy kehosta enemmän kuin tarpeen, ongelma on jokin muu kuin D-vitamiini. Tai kalsium. Mutta koska tässä lopultakaan ei haluta sanoa sitä itsestäänselvyyttä, että flunssa johtuu (C- ja) D-vitamiinin puutteesta, päädytään pelottelemaan yliannoksella, jonka juuri on kerrottu olevan lähestulkoon mahdoton. Itse asiassa kukaan ei ole koskaan kuollut minkään vitaminiin yliannostukseen – mutta lääkärien "hoitoon" on kuollut miljoonia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti