2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

tiistai 27. lokakuuta 2020

Vaikka kausittainen tekijä

Koronakokoomuksessa lietsotaan toivottomuutta (ilman mitään syytä, toki):

Tutkijan lohduton arvio: Viruksen kukoistuskausi alkaa

...eli siis normaali flunssakausi. On se lohdutonta olla "tutkija".

Talvikausi näyttää koronaviruksen kannalta erityisen synkältä.

...koska "koronavirus" on flunssa, joka johtuu D-vitamiinin puutteesta, joka se taas ilmenee yleensä aina silloin kun auringonvalo vähenee. Jos tämän takia haluaa synkistellä, niin kuin Iida "Korona" Hallikainen on valinnut tehdä, koska sattuu kirjoittamaan Verkkokoronauutisiin, niin siitäpä vain. Tosin ruikuttaminen on typerää – varsinkin ilman kerrassaan mitään syytä.

Tutkijat varoittavat koronaviruspandemian pahenevan talvea kohden. Tulevat kuukaudet näyttävät erityisen vaikeilta, tieteislehti Nature kertoo.

Mielenkiintoisesti Naturea ei väitetä ihan tiedelehdeksi, vaan mukaan on eksynyt puolikas sanasta tieteisfiktio.

Stanfordin yliopiston mikrobiologi David Relman arvioi talvikauden tilannetta lohduttomaksi.

Taavin kannattaisi jutella asiasta jollekulle. Jollekulle muulle kuin reportterille, mielellään. Toisille päivien lyheneminen aiheuttaa sitä, että todellisuudentaju hämärtyy ja peikkoja nähdään kaikkialla.

Tilannetta selittää osittain se, että monilla "infektiotaudeilla" on tapana rauhoittua kesän aikana.

Täh? Älä helv...? Skoijaaks? Joo vai? Meitsi on iha et mtääääh? Ikinä kuullukkaan! Jätkä kusettaa. Ihan pokkana naruttaa siinä. Hihasta vedit ton kyl. Ei voi pitää paikkaans kato. Eihävvoi? Voiks vai? Onknäi? Ei kai? Ovvai? Älänyvviitti.

Kun ihmiset viettävät aikaa enemmän sisätiloissa huonossa ilmanvaihdossa, edellytykset tautien leviämiselle kasvavat.

Jaha. Tälle mikrobiologille ei ole vielä valjennut se, että kyse ei ole infektiosta, vaan D-vitamiinin puutteesta – tai se, että huono ilmanvaihto tekee samaa kuin kuonokoppa: hengitettävänä on hapen sijaan hiilidioksidia. Toisin sanoen: kasvomaskeissa on huono ilmanvaihto, mikä aiheuttaa tämänkin mikrobiologin mielestä sairastumista. Toki Taavin duuni riippuu pitkälti fiktiivisten fiiruxten seikkailuista, joten... ymmärrettävää?

Vaikka kausittainen tekijä on olemassa, suuri osa ihmisistä on edelleen alttiita koronavirustartunnan saamiselle.

Mmhmm? Mitäs, Taavi, mahtaisko sulla olla siellä vermeet joilla saisi yritettyä sitä "koronaviruksen"™ isolointia, jota ei ole koskaan tehty? Näyttäisi olevan luppoaikaa, niin koittaisit vihdoin – sadan vuoden panttaamisen jälkeen – käydä niiden Kochin postulaattien mukaan tämän protokollan läpi? Hyvässä lykyssä tarinasta tulisi uskottava ja kaikkea? ...Paitsi että taidamme molemmat tietää miten siinä operaatiossa kävisi, ja sitten vasta olisikin hankala jatkaa tästä ninjafiiruksesta valehtelua?

– Siksi ei pidä unohtaa, että parhaita keinoja viruksen leviämisen estämiselle ovat edelleen sosiaalisen etäisyyden pitäminen ja maskien käyttäminen, Princetonin yliopiston epidemiologi Rachel Baker muistuttaa.

Kappas, Rachelkin on idiootti. Tai sitten hänelle maksetaan valehtelusta. Toivottavasti hän on vain idiootti, koska jälkimmäinen vaihtoehto liippaa hyvin läheltä rikosta ihmisyyttä vastaan. "Sosiaalisen" etäisyyden ainut vaikutus on ihmisten psyyken heikentäminen; maskit sen lisäksi altistaa kroppaa ihan fyysisesti sairastumiselle. Jokaisen epidemiologin pitäisi tämä simppeli yhtälö tietää, mutta ehkä nämä pölvästit on pitäneet maskia niin paljon naamalla, että aivot eivät enää oikein jaksa toimia?

Laboratoriotutkimukset osoittavat, että koronavirus viihtyy paremmin kylmissä ja kuivissa olosuhteissa.

Iida ei ole vissiin kuullut vanhaa sutkautusta siitä, miten näennäinen korrelaatio ei välttämättä ole sama asia kuin kausaatio? Päivien lyhetessä, ja auringonvalon (siis D-vitamiinin) vähentyessä tuppaa tosiaan olemaan kylmempää kuin kesäisin. 

Virus heikentyy nopeammin lämpimissä ja kosteissa olosuhteissa. Kun ihmiset lämmittävät talvisin asuntojaan, viruksella on paremmat edellytykset säilyä tartuttavana sisätiloissa.

Huomaatko, Iida, loogisen ristiriidan tässä väittämässä? "Virus heikentyy nopeammin lämpimissä olosuhteissa, joten kun ihmiset lämmittävät asuntoja, viruksella on paremmat edellytykset säilyä tartuttavana"? Sitä voi olla vähän hankala huomata, mutta jos oikein lukemalla lukee, niin väittämä aika pitkälti kumoaa itse itsensä.

"Elikkäs... pitäiskö meidän avata toi pelti vai mistä sen koronan pitäis löytyä?"

Ei kommentteja: