2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

lauantai 17. lokakuuta 2020

"Itsekritiikkiä"

 Totuusministeriö esittelee vastenmielistä ylemmyydentuntoaan:

“Missä ovat tarinat nuorista koronapotilaista ja koronahoitajista?” – medialla on "itsekritiikin" paikka: vaikeat asiat pitää selittää paremmin

"Vaikeat asiat"? Niin kuin vaikkapa se, että "koronavirusta"™ ei ole koskaan isoloitu, joten kaikki joikaaminen sen aiheuttamista "tartunnoista" on silkkaa valehtelua? Samoin "nuoret koronapotilaat" ja "koronahoitajat"; kaikki pelkkää valehtelua – jonka varjolla halutaan holhota ihmisiä enemmän kuin ryömimään opettelevia vauvoja?

Koronan "sairastanut" tiedetoimittaja haluaa nähdä monipuolisempia tarinoita koronasta. Tiede ja politiikka pitäisi saada vuoropuheluun myös toimituksissa.

"Tiede"toimittajan mielestä tätä poliittista flunssaa ei ole vielä riittävästi jauhettu joka saatanan yhteydessä kaikista mahdollisista ja (enimmäkseen toki) mahdottomista vinkkeleistä?

Toimittajat jauhavat paskaa siitä, millaista on jauhaa paskaa yhdeksän kuukautta ilman että kertaakaan pysähtyy miettimään mitä paskaa onkaan tullut jauhaneeksi.

Jotkut toimittajat saattavat vältellä maskeista kirjoittamista, koska aihe on vaikea.

Milloin näin muka on käynyt? En ole kyllä huomannut minkäänmoisia pidäkkeitä.

Näin sanoo Ylen politiikantoimittaja Robert Sundman.

...sanoo Heikki Valkama, joka hänkin on ilmeisesti jonkin sortin toimittaja. Herää vain yksi kysymys: Onko jossain toimituksessa joku, joka ymmärtää mistä kirjoittaa? En ole moista havainnut – mikä on sikäli ymmärrettävää, että moni lääkärikään ei tunnu olevan ihan sinut todellisuuden kanssa. Mutta se, että mitään ei ole kertaakaan onnistuttu naittamaan reaalitodellisuuden kanssa, ei ole tuntunut hidastavat "journalisteja" täyttämästä kaikkien ihmisten jokaista aistia herkeämättä tällä fantasialarppauksella

– Maskeista on tullut poliittinen talismaani, josta taistellaan, se on tehnyt keskustelusta vaikeaa, Sundman sanoo. 

.Keskustelusta tehdään vaikeaa sillä, että jatkuvasti heivataan faktat yli laidan – ja ölistään hyveliput liehuen niin, että koko yhteiskunta saadaan ajettua perikatoon. ...Ja tuhottua ihmisten terveys oikeasti fiktiivisen mielikuvitusviruksen "vastatoimilla".

Tiedetoimittajien liiton pääsihteeri Ulla Järvi arvelee, että tällä viikolla maskikeskustelu politisoi koronaa.

Ei jumalauta.

Myös tieteellisistä faktoista, tai tutkimuksen tuottamista tiedonrippeistä, on alettu kiistellä julkisesti.

Ulla. Jos te toimittajat ja muut poliittiset megafonit malttaisitte katsoa niitä faktoja yleisen möykkäämisen sijaan, voitaisiin keskittyä olennaiseen. Todettaisiin, että mikään tässä mielipuolisessa hysterisoinnissa ei pidä vettä. Voitaisiin palata normaalin päiväjärjestykseen. 

Lopettakaa nyt hyvänen aika jo tuo teatteri.

Koronapandemia on uusi asia.

Eikä ole, sinä turkasen vatipää.

Korona ei ole uusi asia. Siinä ei ole mitään uutta. Se on normaali kausiflunssa, josta meediosto ja muut poliittiset megafonit tekevät jotain mitä se ei ole. Lopettakaa tämä ilveily. Yrittäkää edes hetki, kerran elämässänne, joskus katsoa asioita asioina.

Ei kommentteja: