2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

tiistai 6. lokakuuta 2020

Luontevaa pakkoa

 Karjavaunuja odotellessa:

VR tuo maskipakon yhteen junaluokkaan – lippuun sisältyy myös tyhjä vieruspaikka

Turvallisuus (ja hygienia!) ennen kaikkea, todettiin Neuvostoliitonkin VR:ssä aikoinaan; tässä Ekstra-luokka matkalla vapaasti vääränlaisuudella valitsemaansa gulagiin.

Ja missä tämä luokkataistelu käydään?

”Maskipakon ottaminen käyttöön juuri Ekstrassa on luontevaa, sillä sieltä ei ole yleistä läpikulkua muualle junaan”, kertoo matkustajaliikenteen johtaja.

Ekstra. Ylimääräiset? Hauskaa että tässäkään matkustusmuodossa ei voi tietää mitä mikäkin sana tarkoittaa – eikä sitä tässäkään artikkelissa avata. Mutta Ekstra on kaikesta päätellen se popula, jota ei päästetä muiden ihmisten joukkoon, koska ovat saastaisia?

”Rajaamme asiakasmäärän Ekstrassa puoleen poistamalla käytäväpaikat pois myynnistä”, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola tiedotteessa.

Kiva. Vihdoinkin tuolla voi olla varma, ettei kukaan tule röhnöttämään viereen. Mutta seuraava askel on varmaan penkkien poistaminen kokonaan? Tälviisii:

Onneksi jossain ymmärretään jo eristää saastaiset kakarat kaikesta elämästä käteviin kuutioihin.

Simolan mukaan samassa vaunussa voi toki yhä siirtyä matkakaverinsa viereen istumaan.

Miksi? Tarttuuko ninjavirus junassa vain tuntemattomiin? Selkänojahan ilmeisesti tuo jo poikkeuksen siihen hirmuloogiseen kahden metrin sääntöön, ja toinen poikkeus määrittyy siis tuttuudella – mutta tämä poikkeus lakkaa toimimasta junan ulkopuolella...

VR:n mukaan junissa ei ole todettu yhtään tartuntaketjua.

...joten tilanne halutaan korjata laskemalla matkustajien elimistön happisaturaatiota? Loistava suunnitelma.

Rautatieyhtiö suosittelee ”vahvasti” maskien käyttöä lähi- ja kaukoliikenteessä.

Pakottaminen on tosiaan melko "vahvaa" vihjailua – suorastaan väkivaltaista. Mutta fasismihan on väkivaltaa.

VR:n syyskuun lopulla tekemän asiakaskyselyn mukaan 48 prosenttia asiakkaista kokee kasvomaskien käyttöpakon luovan turvallisuuden tunnetta.

Pakottaminen lisää turvallisuutta. Varsinkin silloin kun pelotellaan mielikuvitusviruksella, jonka "ehkäisemiseen" käytetään keinoja, jotka aiheuttavat oikeaa sairastumista. Ihmiset ovat idiootteja – mutta siihenhän hegemonistit ovat voineet luottaa aina.

Yli puolet vastaajista, 54 prosenttia, on myös huolestunut muiden matkustajien suojavarusteiden käytöstä.

Kyttäämiskulttuuri toimi todella hienosti sekä Neuvostoliitossa että Natsi-Saksassa. Ja Kiinassa. Ja DDRssä – ja Merkelhän ilmeisen nostalgisesti äskettäin totesi, miten Saksa nykyään alkaa vaikuttaa ihan DDRltä. 

"Kun vain saisi nuo likaiset muut siirrettyä johonkin, missä eivät voisi tartuttaa kunnon ihmisiä..." toivoo varmasti moni maskinkäyttäjä katsoessaan kuvotuksen vallassa niitä, jotka vielä uhmakkaasti yrittävät pitää jonkinmoisesta luonnollisuudesta kiinni.

Ei kommentteja: