Nuorsuomalaisten Iltakoronasanomatkin pelaa varmuudeksi vähän jokaista joukkuetta – kuten nilkkimeediostolla petturiluonteensa suhteen on tapana tehdä:
9 tapaa, joilla D-vitamiinin puute voi näkyä – yhteys löydetty useaan sairauteen
Listoja! Kiva! ...Voisin toki olettaa, että tässä ei tulla myöntämään sitä faktaa, että "koronassa"™kin on kyse D-vitamiinivajeesta – kuten muissakin flunssissa – eikä suinkaan mistään koskaan-todentamattomasta ninjaviruksesta.
Suurin osa suomalaisista saa ravinnostaan riittävästi D-vitamiinia.
Eikä saa. Kovin montaa riviä ei tarvinnut edetä, kun törmättiin suoraan valehteluun.
Ulkomaalaistaustaisilla suomalaisilla on myös havaittu D-vitamiinin puutostiloja muuta väestöä enemmän.Kuten jokaisen pitäisi tietää: D-vitamiinia tarvitaan sitä enemmän, mitä enemmän ihosta löytyy melaniinia. Päiväntasaajan tummuusasteella tarvitaan kuusinkertainen määrä meikäläiseen hipiään verrattuna.
Yhteyksiä on löydetty useiden kansantautien ja D-vitamiinipuutoksen väliltä. Lamberg-Allardtin mukaan vielä ei kuitenkaan tiedetä, mikä on syy ja mikä seuraus, eli johtuuko esimerkiksi syöpäpotilailla havaittu alhainen d-vitamiinitaso syövästä vai päinvastoin.
...Eli meille on kertomassa D-vitamiinista idiopaatit, jotka eivät tiedä mistä puhuvat. Oletettavasti tässä tyhjänhöpinässä ei muisteta myöskään mainita sitä, että kolesteroli on olennainen komponentti D-vitamiinin tuotannossa, joten meidän armas Terrorin ja Hysterian laitos rasvakammoineen on urakalla heikentämässä kansanterveyttä tälläkin saralla.
Suomessa D-vitamiinin saantisuositus on aikuisilla 10 mikrogrammaa päivässä ympäri vuoden.
Ja tämähän tarkoittaa vähimmäismäärää; ilman tuota tulee noutaja. Sanavalinnat on jälleen silkkaa orwellia.
– Virallinen maksimisuositus aikuisille on 100 mikrogrammaa kaikkialla maailmassa. Sitä selvästi suuremmat määrät voivat pitkällä aikavälillä johtaa veren ja virtsan kalsiumtason nousuun, mistä edelleen voi seurata munuaisongelmia sekä uusien tietojen mukaan jopa luuston haurastumiseen samalla tavalla kuin D-vitamiinin puutos.
...eli pelottelulla jatketaan. Huomataan taas tarkasti valitut sanamuodot: sataa mikrogrammaa selvästi suuremmat määrät voivat pitkällä aikavälillä johtaa johonkin, josta voi seurata jotain muuta, ja jopa ihan samaa kuin liian vähäisestä määrästä.
Mikä on tämä "selvästi suurempi" määrä? Sitä ei turhaan tarkenneta. Olen kohtuullisen varma, että sillä ei tarkoiteta 101 µg.
Tyypin 2 diabeteksen ja D-vitamiinipuutoksen välillä on yhteys, mutta syy–seuraussuhdetta ei tunneta tarkkaan.
Idiopatiaa jälleen. Totta kai sillä on yhteys! D-vitamiini on elintärkeä hormoni (ja se on nimenomaan hormoni), joten se vaikuttaa kaikkeen mitä kropassa tapahtuu.
D-vitamiinin puutoksella voi myös olla yhteyksiä astman, atooppisen ihottuman ja allergisten sairauksien kehittymiseen. Laadukasta tutkimusta ei kuitenkaan ole riittävästi.
Ei ole laadukasta tutkimusta. Silti kovasti kertoillaan mitä pitää tehdä ja mitä ei saa tehdä.
Sydän- ja verisuonitaudin ja D-vitamiinin puutoksella saattaa niin ikään olla yhteys, mutta syy–seuraussuhdetta ei ole pystytty luotettavasti selvittämään.Idiopatiaa, jälleen.
Masennuksen ja liian vähäisen D-vitamiinipitoisuuden välillä voi olla yhteys, mutta syy–seuraussuhdetta ei ole voitu päätellä.
Idiopatiaa. Mistä mahtaa johtua se, että missään asiassa ei osata päätellä asioiden järjestystä? Voisiko mitenkään johtua siitä, että kaikkeen on olemassa patentoitu lääke, josta tosin on haittaa eikä oikeastaan tiedetä mitä tehdään, mutta kun lääkäri nyt sattuu olemaan lääkekonsulentti, ja tärkeintä on juoheva liikevaihto...
Ja päästiinhän tässäkin jutussa melkein sinne mihin pitäisikin päästä:
D-vitamiinin puutoksesta kärsivillä on todettu olevan hiukan suurempi todennäköisyys sairastua covid-19-infektion vakavaan tautimuotoon kuin niillä, jotka ovat saaneet D-vitamiinia riittävästi.
Hiukan suurempi? Tästä on olemassa aivan selvät luvut, sekä D- että C-vitamiinin määrässä kynnysarvot, joiden yläpuolella ei yksinkertaisesti sairastu tähän koronapeikkoon. Ja ne kynnysarvot löytyvät jostain reippaasti "päivittäisen saantisuosituksen" yläpuolelta.
Valitettavasti näiden kynnysarvojen löytäminen vaatii sitä, että itse ottaa selvää asioista – ja varsinkin lakkaa kuuntelemasta lääkäreitä, jotka siis ovat lääkekonsulentteja, jotka haluavat tehdä liikevoittoa myymällä lääkkeitä tietämättä juuri mitään siitä miten elimistö toimii.
Meillä on jokaisella omanlaisensa metabolia, joten yhdenkoon ratkaisuista on pelkkää haittaa. Järjenkäytöstä sen sijaan on enimmäkseen hyötyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti