2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

torstai 15. lokakuuta 2020

Että muilla olisi turvallisempi

 Ohjeistusta mielivaltaisten sääntöjen esitottelijoille:

Mitä pitää tehdä, jos muut eivät noudata turvavälejä? Asiantuntija antaa hyvän perusohjeen

En malta odottaa, mitä eksperttispesialisti ehdottaa tämän mihinkäänperustumattoman – yhteisöllisyyttä rikkovan – leikkisäännön pakottamiseksi kaikille ilman mitään syytä.

Hyvin harvat asiakkaat noudattavat turvavälejä, kertoo huoltoasemalla työskentelevä Mari. Aerosolitutkija kehottaa muistuttamaan toisia turvaetäisyydestä.

Jep. Nalkuttaminen on aina yhtä toimiva metodi. Varsinkin aerosoli-tieteen parissa nalkutetaan jatkuvasti, koska epätiedettä on vaikea saada tungettua todellisuuteen ilman nalkuttamista.

Hyvin harvat ihmiset muistavat noudattaa turvavälejä.

Se on kyllä jännä, miten ihmiset eivät meinaa muistaa asioita joilla ei ole mitään merkitystä.

Kuvassa ei ole huoltoasemalla työskentelevä aerosolitutkija, vaan hänen asenteensa.

Aalto-yliopiston apulaisprofessori Ville Vuorinen sanoo, että turvavälien lyhentäminen nykyisessä tilanteessa on huono asia.

Mari-Ville ei myöskään tiedä mistä puhuu. Hän on kuitenkin innokkaasti hypännyt tähän koronakaravaaniin kun toimittaja häntä sinne on kosinut. Sillä lailla. Kukaan ei tuo keskusteluun mitään uutta, eikä varsinkaan faktuaalista. 

Kyse on jankkauksesta, affirmaatioista: "Korona on vaarallinen. Turvavälit on hyödyllisiä. Maskit eivät ole haitallisia vaikka kaikki tutkimukset ovat jo vuosia kertoneet niiden olevan haitallisia. Kun jankataan riittävän pitkään, maskeista tuleekin yhtäkkiä hyödyllisiä vaikka yksikään tutkimus ei moista kuvitelmaa tue yhtään. Koronan olemassaoloa ei ole koskaan todistettu, mutta kun jankkaamme siitä joka päivä ja koko ajan, siitä tulee todellisuutta. Korona on vaarallinen. Turvavälit ovat hyödyllisiä."

Vuorisen mukaan koronavirukseen pitää tällä hetkellä suhtautua niin, että se leviää kuten tupakansavu, laajalle alueelle.

Sen takia 2 metrin etäisyys muihin auttaa vähentämään riskiä

...ja kuten jokainen on varmaan huomannut, tupakansavua on mahdoton haistaa yli kahden metrin etäisyydeltä. Myöskin maskit vangitsevat tupakkavirukset, kuten tämäkin kuva demonstroi:

Mitäs muuta meidän aerosolivirologimme haluaa kertoa?

– Reilu etäisyys, jossa ei kuitenkaan tarvitse huutaa, on paras. 

 ...eli akustisesti parhaiten resonoivat tilat ehkäisevät "viruksen" leviämistä? Kuulosuojainten pitäminen levittää aerosoleja? Jos haluaa, että "virukset" eivät leviä puhelimessä, kannattaa siirtyä tilaan jossa taustameteli ei häiritse?

2 metriä tiedettä.
Tai toisin sanoen:


 Ja mitä huoltamon aerosoliasiantuntijalla on tähän lisättävää, noin tieteellisesti?

– Kyllä yksilön pitäisi tässä tilanteessa osata ajatella myös muita. Vaikka itse ei koronaa uhkana pitäisikään, tulisi kunnioittaa sitä, että muilla olisi turvallisempi arki ihan vain vaikka sitä turvaväliä pitämällä.

Eli pääasia, että on turvallinen olo, koska pelottaa asiat joita ei ole olemassa. Hyvä ohje. Ei kannata ottaa asioista selvää, vaan jatkaa idioottilinjalla, koska ajattelu on raskasta ja vie somekyttäämiseltä ikävästi aikaa.

I'm your daddy, and I approve this message.

Ei kommentteja: