2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Todennäköisesti johtuisi pystyisi voisi

Koronakokoomuksen Verkkokoronapornolehdessä käytetään vanhaa kunnon guilt-by-association -kikkaa:

Donald Trump: On typerää tehdä koronavirustestejä

En ole the Donista poliittisesti mitään mieltä (USSAn politiikka pysyy samana riippumatta siitä kuka edessäistujan paikalla pönöttää), mutta tässä kohtaa koronakokoomus haluaa tietysti jallittaa ihmiset kuvittelemaan, että jos Drumpf näin sanoo, se ei voi pitää paikkaansa. Se kuitenkin pitää: PCR-testiä ei koskaan ole tarkoitettu diagnosointiin, joten sen käyttäminen diagnosointiin on idiotismia: koronapositiivisten määrä on arvontatulos.

Trump esitti, että jos muissa maissa testattaisiin yhtä paljon kuin Yhdysvalloissa, myös niiden tartuntaluvut kasvaisivat. Väite on todistettu valheelliseksi.

Iida "Korona" Hallikainen ei turhaan kerro, missä tämä väite muka on todistettu valheelliseksi. Minulla ei ole mitään käsitystä mihin hän on viittavinaan, vaikka olen viimeiset yhdeksän kuukautta joutunut täyttämään melkein koko havaintokentän tällä fantastisella mielikuvitusviruksella. Katsotaanpa loppukaneettia vähän tarkemmin:

Jos testausta vähennettäisiin, tautitapausten määrä todennäköisesti kasvaisi. Tämä johtuisi siitä, että terveysviranomaiset eivät pystyisi jäljittämään mahdollisimman monia tartuntaketjuja, eivätkä he näin ollen voisi myöskään kertoa asianomaisille mahdollisesta tartunnasta.

Logiikka? Mahdollisimman monia, eli siis niin monia kuin ikinä mahdollista? Mitä tuo on tarkoittavinaan? 

Ei ole olemassa mitään "tartuntaketjuja"; siksi niitä on mahdoton jäljittää. "Mahdolliset" tartunnat ovat ihan puhdasta veikkailua, ja siksi "altistuneet" ovat lähes kaikki täysin terveitä.

Mahdollinen on itse asiassa samaan aikaan mahdoton. Mikään tässä koronakerronnassa™ ei kestä tarkempaa tutkailua.

Ei kommentteja: