2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

tiistai 6. lokakuuta 2020

Ylilääkäriyteen ei älliä kaivata

 Pelkkä hyperbolia riittää:

Vaasan sairaanhoitopiirissä 71 uutta koronatartuntaa – johtava ylilääkäri: ”Tartunnat kasvavat eksponentiaalisesti”

Eivätkä kasva. Eksponentiaalisesti kasvavat "tartunnat" on täysin mahdoton konsepti. Vaikka tämä fantastinen "tarttuvien tautien" formaatti sinällään olisikin tosi – mitä se ei ole –, tämä juuri keksitty "kiihtymisvaihe" stoppaa saavuttaessaan tietyn raja-arvon. Joten "tartunnat" eivät kasva ekspontentiaalisesti, vaikka ylilääkäri niin kuvittelisikin.
Heikki esittelee hallusinaatioitaan Iltakoronalehdelle, joka tykkää psykoottisen paranoian fantasioista.

Mitäpä kaukaa haettuja "teorioita" Kaukorannalta on ammennettavissa?

Vaasan kaupungin johtava ylilääkäri sanoo, että lokakuun puolivälin jälkeen nähdään, miten rajoitustoimet purevat koronalukuihin.

...Nähdään ihan sama kuin tähänkin saakka: "rajoitustoimet" eivät rajoita mitään, koska niillä "rajoitetaan" fiktiivistä entiteettiä, jonka "leviamistä" mitataan lottokoneella. Joten "on ihan pakko tiukentaa rajoituksia" – ja se on tietysti sun syy™.

Näitä kuvioita on melkoisen helppo ennustaa jos ymmärtää miten keinotekoisesta "uhasta" on kysymys.

Tällaista, aivan näin jyrkkää nousua, emme olisi arvanneet kokevamme. Juuri piirsin graafin itselleni. Näyttää siltä, että laajan leviämisen vaiheen lisäksi meillä tapaukset lisääntyvät eksponentiaalisesti.

Piirtely on toki yksi terapiamuoto psykoosin purkamiseen, ja on ihan paikallaan, että Heikki juttelee näistä piirustuksistaan jollekulle joka haluaa kuunnella – mutta toimittaja ei välttämättä ole ihan oikea kohde.

Käytännössä määrä siis lisääntyy suhteellisesti. Aluksi kasvu näyttää vähäiseltä – mutta sitten käy juuri niin kuin Vaasassa. Käyrä jyrkkenee rajusti.

...ja sitten se tasaantuu, ja lähtee laskuun (kuten aina; ihan justiinsa keväällä kävi näin, mutta sitähän on mahdoton muistaa) – vaan tätähän on turha mainita, koska cliffhängerit tuovat enemmän lukijoita.

Kaukoranta myöntää, että kaupungin takataskussa on muitakin konsteja. Jos nykyiset rajoitukset eivät tepsi, mukaan otetaan Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, joka voi rajoittaa asukkaiden elämää vielä enemmän. Kaukoranta ei kuitenkaan halua kertoa, mitä toimet olisivat.

Uuh, en malta odottaa. Ennemmin kuin myöhemmin Vaasassa tulee olemaan kiellettyä kaikki – koska flunssakausihan on vasta tulossa, ja ihmiset eivät kuitenkaan suostu uskomaan, että C- ja D-vitamiineilla päästään jo melkoisen loitolle mitä tahansa "viruksia".

Vaasan kaupungin johtava ylilääkäri myös muistuttaa, että nyt ei ole syyttelyn aika. Vaikka tartunnat leviävät nuorissa, jokainen voi miettiä seuraavaa kommenttia.

– He ovat saaneet pääsykokeissa opiskelupaikan, tulleet uuteen kaupunkiin, lähteneet opiskelemaan, elämä on kirjaimellisesti edessä. Ja kaikkea uutta pitää opetella, alkaen taloudenpidosta. Ei ole mikään ihme, että siinä jotkut asiat, kuten kesällä selkeästi tauolla ollut koronavirus*, ei ole ihan siellä top viidessä asioita, joita seurataan. Silloin, kun nähdään, että asiat ovat aika hyvin, eikä ole mitään sellaista syytä, miksi pitäisi olla hirveän varovainen. Ihminen vain on sellainen. En minä lähde heitä haukkumaan vastuuttomiksi. He ovat toimineet, kuten heidät on ohjeistettu toimimaan, Kaukoranta sanoo.

* Miksi tämä tappajavirus oli tauolla kesällä? Sillä ei varmaan mitenkään voinut olla mitään tekemistä sen kanssa, että auringosta saatiin enemmän D-vitamiinia kuin mitä talvella saadaan? Eihän se nyt mitenkään voi näin yksinkertaista olla? Ninjafiirukset talvehtivat suolammissa kesät; tämähän on paljon loogisempi selitys?

Ei kommentteja: