Tämä juttu aloitetaan allopaattien paskapuhebingon käytetyimmällä fraasilla:
"Ei luotettavaa tutkimusnäyttöä": THL ja VRN eivät suosittele tavallista suurempaa D-vitamiinilisää koronataudin torjuntaan – Terveellinen ruokavalio tärkeämpi
D-vitamiinia on tutkittu viimeisen vuosisadan aikana enemmän kuin mitään muuta. Tutkimusnäyttö on täysin selkeä: "flunssa" on käytännössä yhtä kuin D- (ja C-)vitamiinin puute. Ja "koronatauti" on flunssa. Se ei tartu; se on puutostila.
Valtiopuoskarien RavintoNeuvola myöskin jatkaa sitä, mitä se on jatkanut vuosikymmenet: sairastuttavan ruokavalion esittelyä "terveellisenä". Tähän repertuaariin kuuluu luonnollisestikin rasvakammo – ja D-vitamiinituotannossa olennaisen kolesterolin keinotekoinen vähentäminen.
– Suositusta suurempien D-vitamiinilisien hyödyistä ei ole luotettavaa tutkimusnäyttöä, toteaa THL:n tutkimusprofessori Suvi Virtanen tiedotteessa.
Kyllä on. Suvi heiluttelee titteliään asiasta, josta ei selvästikään mitään tiedä.
Suositukset kummasti vaihtelevat maagisten maanrajojen mukaan, mutta Suomessa kaikissa suosituksissa vähimmäismäärät on muutettu maksimeiksi. Kroppa lakkaa toimimasta, jos noudatetaan Suomen viranomaisten "suosituksia" – mistä johtuen ihmiset ovatkin sairaampia kuin koskaan. Suomen viranomaiset ovat idiootteja, joilla on hinku mikromanageroida asioita jotka eivät heille millään lailla kuulu. Nämä oman elämänsä diktaattorit on syytä toimittaa pehmustettuun koppiin loppuiäkseen, ja heti.
RIITTÄVÄ D-VITAMIININ saanti turvataan THL:n ja VRN:n mukaan parhaiten käyttämällä päivittäin D-vitaminoituja maitoja, maitovalmisteita tai kasvijuomia sekä rasvalevitteitä ja lisäksi 2–3 kertaa viikossa kalaruokia.
Vasta, jos suositus ei toteudu, on kannanoton mukaan syytä napata vuoden purkista päivittäinen 10 mikrogramman D-vitamiinilisä lokakuun alusta maaliskuun loppuun.
Hus on suositellut normaalia suurempaa D-vitamiiniannosta ikäihmisille ja erityisryhmille. Perusteluna on ollut se, että D-vitamiinin puutos näyttää olevan yhteydessä koronavirusinfektion vakavampaan muotoon.
Asiantuntijatahojen mukaan on tärkeää myös syödä säännöllisesti ja kunnollisia aterioita joka päivä.
– Suositusten mukaisella ruokavaliolla voidaan turvata välttämättömien ravintoaineiden riittävä saanti, vahvistaa immuunijärjestelmää ja parantaa elimistön rasva- ja sokeriarvoja, toteaa tiedotteessa VRN:n pääsihteeri Arja Lyytikäinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti