2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 15. maaliskuuta 2021

Eivät enää koske

Rajotuksii sulle, muttei niinkään mulle: 

Avi: Kokoontumisrajoitukset eivät enää koske yhtiökokouksia ja muita vastaavia kokouksia

Siis: on olemassa tärkeitä kokoontumisia, joissa kruunumyrkky ei leviä, ja sitten on saastainen rahvas.

Tuota ylempää kuvaa askarrellessa tuli mietittyä mielenosoitusten luonnetta. Maailmallahan skoudet pieksävät rauhanomaisia mielenosoittajia ihan vain pieksämisen vuoksi; tässä eksemplaaria Hollannista:
Tässä siviilipukuinen paskalakki tönäisee mielenosoittajan kohtiajavaa pakua päin. Kuvassa näkyvät pakettiautot ovat kaikki skoudebusseja täynnä siviilipukuisia öykkäreitä.

Tässä toinen sarja, tällä kertaa Saksasta:
Ennemmin tai myöhemmin tilanne ei jää siihen, että joku kaataa yksittäisen konstaapelin. Tämä heebo pääsi kyllä takaisin ylös – mutta fasistiotteista tulee seuraamaan väkivaltaa, jossa ei enää kostyymeja kumarrella.

Helsingin kokoontumisessa tuskin mitään dramaattista on odotettavissa; dramaattista olisi jo se, jos paikalle ilmaantuisi yli sata ihmistä – kun suomalaiset nyt vaan eivät kokoonnu torille (paitsi jos joku voittaa maailmanmestaruuden) – jos ei Rönkä erikseen niin kehota (mitä hän ei taida ihan lähiaikoina tehdä).

Itsekään en juuri miekkareista innostu. "Jos johonkin buukataan aika kalenterista, se ei ole mielenosoitus," sanon – mutta yhtäältä voisi olla mielenkiintoista käydä paikanpäällä ihan omin silmin todistamassa, että tässä äärikonformistien tasapäävallassa oikeasti on muitakin, jotka eivät ihan purematta kaikkea niele.

Ans kattoo. Muistaakseni edellinen vastaava tapaus hajotettiin polliisin voimin, ja paikalla oli nelisenkymmentä. Meediosto taisi olla mahdollisimman hiljaa asiasta: panin vain merkille jonkin otsikon jostain mielenosoituksesta joka oli hajotettu. Luonnollisestikaan jutussa ei kerrottu mitä vastaan mieltä osoitettiin – koska ihmisten ei haluta ymmärtävän, että joku muukin osaa kyseenalaistaa asioita.

Kuten linkkaamallani kutsusivulla kerrotaan, tämän halutaan olevan rauhanomainen kokoontuminen – ja ainoa tapa tehdä siitä muunlainen on vanha tuttu: palkataan jokunen täysmustiin pukeutunut, naamioitunut äärivasemmistolainen ölisemään ja sytyttämään roskiksia ja autoja... vaan voisin kuvitella ettei tämän suhteen kukaan jaksa vaivautua.

Toki maailmalla samaan aikaan järjestettävissä kymmenien tuhansien kokoontumisissa voi olla äläkän mahdollisuuksia – mutta Suomessa tyydyttänee siihen, että Rönkä tuhahtaa jotain ylemmyydentuntoista, ja muuten vaietaan kaikki kuoliaaksi. Koska se on journalismia.

Ei kommentteja: