2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Paremmintietäjän paluu, osa 5 tai jotain

Ja taas "puretaan myyttejä":

Vitamiiniöverit, mielenhallintaa ja hopeavettä keuhkoihin – koronapelkoa lääkitään tavoilla, jotka vievät rahat tai pahimmillaan terveyden

Koronaviruspandemia on uskomushoitojen kaupittelijoille otollinen tilaisuus, koska virallista hoitoa ei vielä ole.
Toivottavasti kirjoittaja muistaa, että rokotuksetkin ovat uskomushoitoja – ja että tämä kovasti kohuttu "pandemia" lässähti aika lailla kausiflunssaksi, niin kuin odotettavissa oli.
Kun koronavirus alkoi keväällä levitä,
...mikä tapahtui lähinnä meediassa...
flunssan torjuntaan käytettävien ravintolisien myynti ampaisi kovaan kasvuun. Esimerkiksi C-vitamiini jopa loppui joistakin terveyskaupoista.
 C-vitamiini ihan tutkitusti toimii immuunipuolustuksen buustaajana. Se on antioksidantti.
Ravintolisien avusta koronaviruksen torjunnassa ei ole tieteellistä näyttöä.
On. Myös "koronavirusta vastaan". Suuri osa flunssista on ollut kautta aikain koronaviruksen (joka ei siis ole mikään uusi ilmiö) aiheuttamia – jos siis halutaan kuvitella että virukset ylipäätään aiheuttavat jotain. Kausaatiota ei ole osoitettu, mutta jonkinasteinen hatara korrelaatio on havaittavissa – mikä se tokikaan ei tarkoita juuri mitään. 

Rokotteista ei ole tieteellistä näyttöä, mutta niiden haitoista on. Sama koskee antiviraalilääkkeitä.
Ruokavirasto on puuttunut yritysten mainontaan, mutta kansalaisia kielto ei koske. Moni levittääkin kyseenalaista tietoa.
Niin tekee myös vaikkapa THL – tappavilla tuloksilla.
Lääketieteellisten harhaluulojen alasampuminen vaatii loputtomasti kärsivällisyyttä ja paksua nahkaa, kertoo Turun yliopiston professori, lääketieteen tohtori Juhani Knuuti.
Tämä on totta; Knuuti on nyt viidettä kertaa jorisemassa näitä samoja tarinoita.
Juhani tietää. Sinä et.
Vaarallisimmissa – joskin marginaalisissa – tapauksissa koronavirusta on yritetty häätää keuhkoista hengittämällä hopeavettä tai vetyperoksidia suoraan keuhkoihin.
Tuo taitaa olla tosiaan hiukan riskaabelia. Kummankaan aineen paikka ei ole keuhkoissa. Hopeavesi, sikäli kuin mitään asiasta tiedän, on lähinnä iholle käyttistä. Vetyperoksidi sitten on käytännössä vettä jossa on tuplasti happea. Ainetta ei Suomesta juuri saa ilman sekaan sotkettuja stabilointiaineita, jotka tekevät litkusta melko lailla pelkkää siivouskemikaalia. Jos puhdasta vetyperoksidia onnistuisi saamaan, sitä pitäisi laimentaa reippaasti, ja sittenkin pitää järki mukana siinä mitä tekee – mutta oikein käytettynä siitä saattaisi olla huomattavastikin hyötyä. Tätä en tosin tiedä kun matskua ei saa hankittua, joten... Just saying. Ei ole ainoa aine, joka on bannattu maagisten maanrajojen takia.
Vitamiinit ovat sen sijaan valtavirtaa. C-vitamiinin mahdolliset hyödyt koronaviruksen hoidossa nousivat esille, kun newyorkilaiset ja kiinalaiset sairaalat alkoivat antaa sitä suurina annoksina tehohoitoon joutuneille koronapotilaille.
Knuuti muistuttaa, että vakavissa tapauksissa kokeillaan monia hoitokeinoja, koska varmuudella toimivaa hoitoa ei ole.
Jälleen kerran, Juppe: c-vitamiinista on tutkittua näyttöä lähes sadan vuoden ajalta; sinä vain ilmeisen tietoisesti jaksat pyörittää samaa levyä – mikä on siis valehtelua. Valehtelu tässä asiassa asettaa kaikki muut lausunnot melkoisen epäilyksen alle.
Vitamiinien ylenpalttiseen käyttöön liittyy kaksi ongelmaa: raha ja haittavaikutukset. Jos koronapotilaille aletaan syöttää kokeilumielessä isoja annoksia vitamiineja, on uhkana, että rahat menevät kankkulan kaivoon.
Vitamiinit on paaa.aaaljon halvempia kuin lääkkeet – joiden vaikutukset on aina melkoista arpapeliä, ja turhan usein hengenvaarallista rulettia. Vitamiinien syöttämisestä sitten: sairaalat voivat lykätä matskun suoraan suoneen, mikä on sangen tavallinen metodi. Ja toimiva monessa muussakin kuin koronafiktion parantamisessa.
Knuuti muistuttaa, että liikakäytöstä aiheutuu mahdollisten hyötyjen ohella myös haittoja: C-vitamiinista muun muassa virtsatiekiviä ja D-vitamiinista vakavia kalsiumin aineenvaihduntahäiriöitä.
Kiviä? Olen saattanut joskus kuulla tämän huhun – mutten muista kuulleeni reaalimaailman tapauksista. Ja kalsiumin aineenvaihduntahäiriöitä? En ole noihinkaan koskaan törmännyt. Juppe näyttää taas unohtavan sen, että yksi ainesosa ei yksinään ole mikään maaginen taikanappi. Elimistön aineenvaihdunnan tasapainottaminen on se olennainen asia, mikä tarkoittaa myös mineraalien syömistä. Niinkin vaaratonta ainetta kuin vettä juomalla voi tappaa itsensä jos tekee sen ylenmääräisesti.
– Jos saamme näyttöä hyödyistä, otamme tietenkin vitamiinit viralliseen käyttöön.
Dodii! Sitten vaan lukemaan niitä papereita joita löytyy pilvin pimein jos jaksaa avata silmänsä.
Oman puolustuskyvyn vahvistamiseen uskovat ihmiset huolestuttavat Juhani Knuutia.
En epäile. Sellaisethan vievät Knuutilta työt. Ei voi olla terveellistä ajatella että itsestä voi pitää ihan itse huolta.
– Kuulostaa houkuttelevalta, että immuniteettia voisi itse vahvistaa. Immuniteetin vahvuutta ei voida mitata, joten vaihtoehtohoitojen terveysvaikutuksia on vaikea myöskään kumota.
Myöskään koronaviiruxen määrää kropassa ei voida mitata. On kuitenkin houkuttelevaa lasketella luikuria, jonka mukaan tämä ninjavirus voidaan diagnosoida. Mutta vaikeahan tuota hybristä on myöskään kumota kun se on kääritty riittävän paksun jargonin päärmeisiin.
– Ihminen, jolla on vasara, näkee nauloja joka paikassa.
Näin tokaisee Juppe myöhemmin jutussa, sen siirtyessä maalittamaan Maria Nordinia – jonka ajattelusta en tiedä mitään enkä lähde sitä kommentoimaan... Mutta tokaisuhan sopii, kuten olen aiemminkin todennut, täydellisesti kuvaamaan tätä koronahärdelliä: sitä hoidetaan yhden koon vasaralla, jolla paukutetaan aivan kaikkea lakkaamatta.
– Rahan menetyksen lisäksi riskinä on, että ihmiset kuvittelevat olevansa suojassa.
Näyttää tuo raha olevan melko tärkeä asia Knuutille; tärkeämpi kuin terveys? Oli miten oli, tuo lausunto menee taas telepatian puolelle. Jos ihminen haluaa parantaa immuniteettiaan – mikä siis on täysin mahdollista, hyvänen aika –, voisi kuvitella että pikemminkin ihmiset tietävät olevansa... ei-turvassa... ja tekevät siis omaehtoisesti töitä sen eteen että joka ainoa pöpö ei vie ventilaattoriin. Nurinkurista ajattelua nähdä lääketiede jonain pelastajasankarina, jota jokainen ihminen tarvitsee pysyäkseen turvassa. Vai onko tässä tarkoitus vain lietsoa paniikkia lisää: "Sä et ole turvassa missään. Sä kualet – varsinkin jos et usko lääketieteeseen."?
Koronapandemiassa kituva maailma on Juhani Knuutin mukaan osoitus siitä, millaista elämä olisi ilman rokotteita.
Tottahan toki. Jos ei olisi rokotteita, ihmiset olisivat aina vain istuneet kotonaan tekemättä mitään hyödyllistä.
– Meillä ei ole uuteen virustautiin vastustuskykyä. Luulin, että koronavirus viimeistään lopettaisi kaiken rokotusvastaisen puheen, mutta ei.
Juu ei, Juppe. Jatka samaa rataa, ja jossain kohtaa ihmiset saattavat jopa herätä tutkimaan asiaa. Tämä olisi rokotevalmistajille tooo.ooodella huono juttu, koska kyse on uskomushoidosta, jolla on hyvin pahoja sivuvaikutuksia. Ihmiset kuolevat hoitoihin, ja sitä ei tulla katsomaan hyvällä jos joskus toinnerrutaan katsomaan asioita asioina.
Monella suomalaisella on tuoreessa muistissa kymmenisen vuotta sitten levinnyt sikainfluenssa. Pieni osa Pamdemrix-rokotteen saaneista sairastui rokotteen vaikutuksesta narkolepsiaan.
Nyt koronavirukseen kehitetään rokotetta kovalla kiireellä. Juhani Knuuti luottaa, että markkinoille saadaan turvallinen rokote.
Jep. Kiireellä hosuttu on aina turvallinen. Ja tässäkin jutussa turvallisesti sivuutetaan ne lukuisat todistetut tapaukset (epidemiat suorastaan), joissa rokotteet on suoraan tappaneet tai vammauttaneet – tai varsinkin aiheuttaneet juuri sen taudin jota on oltu ehkäisevinään. Mitäpä noista. Juhani Knuuti luottaa.
Hän huomauttaa, ettei täyttä varmuutta mahdollisista haittavaikutuksista voida saada nopeasti. Knuuti tunnustautuukin ylpeästi rokotuskriitikoksi.
– Rokotekriittisyys on hyvä asia. Vastustaminen on taas fanaattisuutta.
Juhanilla on nyt vähän hämmennystä tuon "kriittisyys"-sanan suhteen. Se, minkä hän tulkitsee fanaattiseksi vastustamiseksi, saattaa hyvin olla nimenomaan kriittisyyttä. Tämän nyt ymmärtää lapsikin, mutta selitetään se nyt Juhanille erikseen.
Miksi kukaan haluaisi tietoisesti levittää väärää tietoa?
Tjaa-a? Oiskohan pontimena se, että oma duuni riippuu myrkkyjen tuuttaamisesta? Siltä se kovasti näyttää.
---
EDIT: Tosiaan, sekin teksti jostain kuukauden takaa, jossa myös ruodin Knuutin ihan samoja valheita edelliseltä lehdistökiertueelta, löytyi vielä jokin aika sitten tuosta luetuimpien listalta – mutta nykyään se on sieltä täysin kadonnut yhtäkkiä. Jännä. Miten voikin olla että ne kaikkein luetuimmat tekstit aina katoavat juurikin tuolta luetuimpien listalta? En kyllä mitenkään osaa kuvitella kuinka näin pääsee jatkuvasti käymään...

Ei kommentteja: