2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 20. huhtikuuta 2020

Lue terveyttä, senkin vapaamatkustaja

Otsikko ei ehkä näytä kauhean tolkulliselta, mutta Nuorsuomalaisten Iltakoronapaniikkilehdessä kuvitellaan, että se on sitä:

Tutkija: Korona­epidemian taltuttamista haittaavat ohjeistuksista piittaamattomat vapaa­matkustajat: ”Eivät välitä suosituksista”

Vapaamatkustajat. Mihin nämä vapaamatkustajat ovat matkalla?
Ihmisten terveyden lukutaidon taso on aliarvioitu ongelma.
Puoskareiden terveyslukutaito taas on ongelma, jossa on kyse täysin katteettomasta yliarvostuksesta.
Koronaviruspandemia on nostanut vapaamatkustajat uuteen valoon.
Siis se fiktiivinen "pandemia", josta meedia jatkaa möykkäämistään, ja jonka varjolla varat siirtyvät konglomeraattien taskuihin. Mikä on tämä "uusi valo"?
Vapaamatkustajat ovat niitä, jotka eivät piittaa yleisistä suosituksista. Eräänlainen esimerkki tästä saatiin viikonloppuna Vantaan Tammistossa, missä kolmekymppinen Iida todisti,
Onko tämä kolmekymppinen Iida nyt se "tutkija", josta otsikossa kohistaan?
kuinka ihmiset suuntasivat sankoin joukoin ostoksille muun muassa elektroniikkamyymälöihin. Turvaväleistä ei piitattu, eikä maskeja tai suojahanskoja pahemmin näkynyt.
Eli että nämä elektroniikkamyymälöissä vapaasti matkustavat ihmiset eivät piitanneet  hyödyttömiksi/haitallisiksi moneen kertaan osoitetuista "turvatoimista"?
Lue lisää: Painajaismainen kauppareissu: Iida, 30, todisti, kuinka ihmiset tulivat lähes iholle – ”Tuntuu, että korona on jo ikään kuin unohdettu”
En taida lukea; vaikuttaa paniikkiin lietsotun ressukan hyperventiloinnilta.
Vapaamatkustajailmiötä on pohdittu tähän asti rokotevastaisuuden yhteydessä.
Onko "vapaamatkustaminen" todistettujen riskien ja haittavaikutusten osoittamista? Sen osoittamista, että rokotuksia ei ole koskaan, ikinä, kuuna kullan valkeana kaksoissokkotutkittu – joten rokotteet on uskomushoitoa, eli ylettömän vaarallista huuhaata, jota markkinoidaan täysin valheellisilla väitteillä (tai itse asiassa vain työnnetään väkisin) etupäässä lapsille ja vanhuksille, joihin haittavaikutukset tekevät suurimmat mahdolliset tuhot?
– Koronaviruspandemiaan liittyen on havaittavissa samaa ilmiötä, yliopistolehtori Leena Paakkari Jyväskylän yliopistosta sanoo tiedotteessa.
On havaittavissa tervettä narratiivien kyseenalaistamista? Aivojen käyttöä auktoriteettien sokean tottelemisen sijaan? Onko Iida lukenut tämän tiedotteen, ja panikoi tarjotun terveyslukemisen takia tyhjästä?
Vapaamatkustajat eivät piittaa annetuista ohjeistuksista koronavirusepidemian ehkäisemiseksi.
Sen fiktiivisen epidemian, jota ei osata diagnosoida – ja jota ei siis osata myöskään ehkäistä (varsinkaan byrokratialla, josta on aina pelkkää haittaa)?
He arvioivat henkilökohtaisen riskin pieneksi. He eivät välitä yleisistä suosituksista ja voivat kokoontua isoissa ryhmissä. He ajattelevat, että ”jos he saavat tartunnan, he saavat tartunnan”.
Lehtori osaa lukea ajatuksia? En tiennytkään että telepatia on Jyväskylässä oppiaineena...
Kyse on Paakkarin mielestä paitsi tahtotilasta, myös osaamisen riittävyydestä reagoida annettuihin velvoitteisiin.
Ihmiset eivät osaa reagoida oikein byrokraattien epätieteellisiin ohjeistuksiin?
– Nopeasti levinnyt koronaviruspandemia osoitti, että ihmisten terveyden lukutaidon taso on aliarvioitu ongelma, kun odotetaan nopeita muutoksia arjen toimintatapoihin, Paakkari arvioi.
Ihmiset lukevat terveyttä väärin silloin kun heiltä viedään työpaikat alta, rikotaan elämä joka osa-alueella jne.?
Paakkarin mielestä sen lisäksi, että pitää tietää, 
miten kädet pestään oikein,
siis:
miten kädet pestään 
oikein,
koska tämä taito opitaan vain lääkärikoulutuksessa
pitää pystyä arvioimaan oman toiminnan vaikutuksia muihin ihmisiin.
...mikä on enimmäkseen mahdotonta. Toki kuka tahansa hiukan asioita ajatteleva näkee silmät kiinnikin, että kaikki karanteeni™hösääminen tuhoaa koko yhteiskunnan, ja petaa meille tulevaisuuden, joka pitää rakentaa aika lailla alusta uudestaan – mutta fasistihallintojenhan ei tarvitse olla huolissaan siitä, miten oma toiminta vaikuttaa muihin ihmisiin.
– Monissa länsimaissa väestön tarve kehittää väestön terveyden lukutaitoa on liitetty lähinnä erilaisten tarttumattomien tautien ehkäisyyn, mutta koronaviruspandemia nosti sen osaksi globaalia keskustelua tarttuvien tautien leviämisen ehkäisemiseksi.
"Koronaviruspandemia" ei ole aiheuttanut mitään. Sitä ei ole edes olemassa. Tämän verukkeen käyttäminen on, kuten muutamaan kertaan jo todettua, systemaattisesti pyrkinyt tuhoamaan kaiken inhimillisen kaikin mahdollisin keinoin – koska maailman talous oli jo valmiiksi kaatumassa, ja sille tarvittiin sopiva savuverho, jota voitaisiin syyttää kaikesta sen sijaan, että syytettäisiin niitä jotka kaiken hävityksen on aiheuttaneet.
Paakkari kirjoittaa saksalaisen yliopistotutkija Orkan Okanin kanssa vapaamatkustajista arvostetussa The Lancet Public Health -lehdessä.
Siis: 
arvostetussa The Lancet Public Health -lehdessä.
Tässä jutussa on siis kyse glorifioidusta leimakirveen käytöstä, uudelleenlanseerauksesta tahi -brändäyksestä? Kiitti, Heidi Vaalisto, joka olet julkaissut tämän pamfletin, joka pyrkii edelleen ehkäisemään kaikkea mikä ihmisyyteen kuuluu.

Ei kommentteja: