2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 6. huhtikuuta 2020

Hyökkäyspuolustus

Puoskaridianetiikan uhri Jori Virtanen esittelee skientologien suosikkitekniikan:

Sinnikäs salaliittoteoria otti tulta – 5g-teknologiaa syytetään koronan levittämisestä, nyt telemastoja ryhdyttiin sytyttämään tuleen

Peli avataan heti sillä taikasanalla: __________teoria. Skientologit tapaavat käyttää puolustuksena aina suoraa hyökkäystä [pre-emptive strike]: faktisia havaintoja esittäviin lyödään leima, joka kyseenalaistaa näiden mielenterveyden. Mitään tutkimuksia ei lyödä pöytään, koska kyse on hyökkäystaktiikasta, jossa olennaista on saada ihmiset uskomaan auktoriteetteihin – ja luovuttamaan agentuuri itsen ulkopuolelle.
Sosiaalisen median roolia ei tässäkään tapauksessa sovi väheksyä.
Ei sovi. Sellainen on... sopimatonta.
Salaliittoteorioitsija näemmä omaksuu huuhaansa televisiosta, jos kuvituskuvaa on uskominen.
Lukuaika noin 1 min
Hyvä että aihe on pakattu hyvin, hyvin pieneen tilaan, jotta asiaa ei tule mietittyä liikaa.
Tivissä kirjoitettiin, kuinka salaliittoteoreetikot ovat innostuneet pitämään koronavirusta tarkoituksellisesti levitetyksi taudiksi, jota on levitetty ihmisiin jo pitkään, ja nyt virus on viimein aktivoitu 5g-teknologian avulla.
Lehdistö viittaa siihen, mitä lehdistössä on kirjoitettu. Mahtavaa. Seuraavaksi – ennen kuin juttu varsinaisesti edes käynnistyy – onkin linkki juttuun, joka ihan vähän haiskahtaa... salaliittoteorialta:
Lue myös: Venäjä hyödyntää Euroopan heikkoa hetkeä ja kylvää kaaoksen siemeniä – ”korona-aiheisia valeuutisia levitetään länteen”
Epäilemättä punnittua tekstiä sielläkin. Mutta jatketaan:
5g:llä ja koronaviruksella ei luonnollisesti ole mitään tekemistä keskenään.
Ai? Luonnollisesti? Seuraavaksi kirjoittaja varmaan siteeraa edes yhtä riippumatonta tutkimusta, johon väitteen voisi perustaa?
Tämänkaltaiset salaliittoteoriat elävät inhimillisestä tarpeesta syyttää jotakin, tai jotakuta, perinpohjaisesti ahdistavasta tilanteesta jolle ei itse voi mitään.
Siis ei tutkimustietoa tarjolla? Jori, jos sulla on inhimillinen tarve syyttää jotakin, tai jotakuta, perinpohjaisesti ahdistavasta tilanteesta jolle ei itse voi mitään – hyviä uutisia: koronavirus on fiktiota. Ylipäätään "virukset" on täsmälleen muuta kuin minä ne esitetään: elimistön puolustusmekanismi solumyrkytystä vastaan. Niitä kutsutaan – silloin kun ei haluta lietsoa paniikkia – eksosomeiksi.
Sosiaalisessa mediassa on kuitenkin levitetty tätä salaliittoteoriaa varsin aktiivisesti ja haluttu ihmisten ryhtyvän toimeen perheensä ja läheistensä suojelemiseksi.
Engadget kertoo, että näin juuri on tapahtunutkin.
Tjah. Lehdistö lainaa lehdistöä. Melko sosiaalista.
Iso-Britanniassa on sytytetty lukuisia 5g-mastoja ilmiliekkeihin. Myös ihan tavallisia teleliikennemastoja on vandalisoitu. Tämän lisäksi teleliikenneteknologian parissa työskenteleviä insinöörejä on uhkailtu, ja myös laajakaistayhtiöiden työntekijöitä on uhattu.
Tällaista seuraa silloin kun valehdellaan ihmisille päin naamaa. Tokikaan teleinsinööritkään eivät ymmärrä mitä ovat tekemässä. Ironistahan tässä on se, että ne, jotka fyysisesti rakentavat noita mastoja, kuolevat nuorimpana – jopa nuorempina kuin sähköasentajat. Tämä on tilastoitua tietoa.
The Guardian sanoo, että Britannian kansallinen terveyslaitoksen NHS:n johtaja Steven Powis pitää tilannetta erittäin vaarallisena.
Taas lainataan lehtijuttua sen sijaan että otettaisiin itse asioista selvää. Jokatap, Steven Powis on täsmälleen oikeassa: tilanne on erittäin vaarallinen – mutta luonnollisestikin juuri päinvastaisessa mielessä kuin mitä Steve manailee. Siis: hyökkäysmoodi täysille kierroksille:
”[Tämä 5g-väite] on täyttä roskaa. Se on järjetöntä pötypuhetta, valeuutisia pahimmasta päästä. Tosiasiallisesti matkapuhelinverkot ovat erittäin kriittisessä roolissa meidän kaikkien kannalta, etenkin aikana jolloin pyydämme ihmisiä pysymään kotona ja olemaan tapaamatta sukulaisiaan ja ystäviään”, Powis lataa.
Powis ei lataa, vaan ampuu. Matkapuhelinverkot ovat kriittisessä roolissa, koska niille on raivattu tuo kriittinen rooli – vuosikymmenien järjestelmällisellä hivuttamisella, joka on aiheuttanut terveyshaittoja joka ainoassa teknologiasukupolvessa jo vuodesta -79 lähtien.
”Erityisen tärkeää on muistaa, että näitä puhelinverkkoja käyttävät myös pelastuslaitoksemme ja terveysalan työntekijämme, ja olen täysin raivoissani, täysin inhon vallassa näitä ihmisiä kohtaan, jotka kajoavat infrastruktuuriin jota tarvitsemme voidaksemme vastata tämän terveyskriisin haasteisiin”, Powis jylisee.
Ja artikkeli loppuu siihen, että Steve jätetään jylisemään keskenään, raivoissaan – inhon vallassa. Missä kohtaa oli todisteet teknologian vaarattomuudesta? Ei missään, koska asiaa on aktiivisesti oltu tutkimatta – koska jokainen tietää säteilyn olevan vaarallista, ja sen saattaminen yleiseen tietoisuuteen laskee ikävästi katteita.

Totta on se, että 5G ei yksinään "aiheuta koronaepidemiaa" – joka on fiktiota, johon niputetaan kaikki mahdolliset oireet – minkä jo sinällään pitäisi kertoa, että kyseessä ei ole yksi taudinaiheuttaja vaan lukuisten patogeenien klusteri – mutta narratiivin kannalta on tietysti otollisinta pitää asia mahdollisimman hämäränä ja samaan aikaan simppelinä.

Ollaan hyvin pienen askeleen päässä siitä, mitä inkvisitio aikanaan teki omissa diagnooseissaan.

Ei kommentteja: