2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

lauantai 18. huhtikuuta 2020

Aivopesu kannattaa aloittaa ajoissa

Maaseudun tulevaisuus näyttää höttöiseltä:

Kirja-arvio: Katja Lahti tarttuu ajankohtaisessa lastenkirjassa ilmastonmuutokseen – Mörököllimetsän talvi pitää pelastaa

Ihmisten aivopesu fabuloinnin saloihin pitää kaikkien instituutioiden käyttämällä reseptillä aloittaa niin aikaisin kuin suinkin mahdollista, jotta kriittinen ajattelu peittyy jo ennen kuin edes ehtii alkaa. Mikäpä olisikaan otollisempi alusta kuin mieli, joka ei vielä pitkään aikaan tule hahmottamaan yhtään mikä on totta ja mikä fantasiaa.
Maailma on nyrjähtänyt, kun talvea ei kuulu. Tuttu juttu meille kaikille, jotka olemme kärvistelleet kuluneen talvikauden odotellen sen oikean talven alkamista.
Maaseudun tulevaisuutta ilmeisesti kirjoitetaan etelärannikolla? Sopivasti lumirajan alapuolella joka tapauksessa; ei ainakaan Ameriikan Keski-Lännessä, jossa on paukuteltu hankiennätyksiä vielä tällä viikolla – mutta sehän onkin ihmisen aiheuttamaa lämpenemistä se.
Nuoret mörököllit Pikkis ja ystävänsä Kirppa löytävät helmenvalkoisia palleroita, jotka paljastuvat talvensiemeniksi .Mörökölien Suuri Tietosanakirja osaa kertoa, että kyseessä on varsin merkityksellinen löytö.
Vaikuttaa ihan samanlaisilta pipanoilta kuin Mallintajien Ohjekirjan synnyttämät kikkareet. Onneksi tuota opusta lainataan ahkerasti nykyään myös Medisiinarien Puodissa.
Talvensiemenissä on jotain vikaa, sillä ne eivät toimi. Ilman talvensiemeniä talvi ei tulisi. Eikä Mörököllimetsäkään pääsisi talviunille. Tilanne täytyy korjata. Pikkis päättää lähteä ystävänsä kanssa salaa etsimään Lumiväkeä.
Rupeaa ihan jännittämään: toivottavasti eivät väen vängällä hankkiudu todistamaan Napa-Alueiden Jäättömyyttä. Kuten tiedetään, kaikki edeltäneet Retkikunnat ovat juuttuneet yllättäin ahtojäihin, Joka Ikinen. Sieltä on saanut sitten Pelastuspartiot ja Jäänmurtajat käydä hakemassa viluisia reissaajia, joilla ei varmaan ole Kenttääkään ollut Instan Päivittämiseksi.
Vuonna 2013 Antarktiksella jumissa...

Vaarallinen seikkailu Hankitunturiin vie mennessään niin Pikkiksen ystävineen kuin tarinaa kuuntelevat lapsetkin. Kieltämättä tämä satukirja on niin hyvä, että aikuinenkin odottaa seuraavaa iltaa, että seikkailua saadaan jatkettua seuraavaan lukuun. Tämä sopii erittäin hyvin iltasatukirjaksi koko perheelle.
Viime vuonna yritettiin päästä pohjoisnavalle, muttei päästy...

Jos aikuiset elävät siinä lapsekkaassa uskossa, että ihmisen toiminnalla on mitään vaikutusta maapallon fiilareihin niin... Ehkä ilmastonmuutossatukirjaa lukiessa sitä erehtyy pitämään jonkinlaisena todellisuuden allegoriana. Mitä se toki onkin, mutta sangen makaaberilla tavalla.
Vuonna 2017 yritettiin myös päästä pohjoisnavalle, muttei päästy...

Ei kommentteja: