2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 13. huhtikuuta 2020

Mussutusta, komisario Palmu

Porissa nuoriso on päättänyt elää koronalarppauksesta huolimatta ihan normaalisti. Poliisi ei tykkää normaalista elämästä, joten poliisin mielestä kyse on "mussutuksesta"? Mihin tällä "mussutuksella" viitataan? Miten se vaarantaa yleistä turvallisuutta? Älkääkä höpiskö jostain mielikuvitusviruksesta. Mikä tekee ihmisten välisestä kanssakäymisestä "mussutusta"?

Vai onko kyse siitä, että julkinen valta on mussuttanut riittävän pitkään, ja tästedes pamppu viuhuu? Niin kuin kunnon diktatuurissa on tapana? Onko kyttä natsisika?
Tässä eletään vaarallisesti.
Jopa sadan nuoren joukko on kokoontunut yhteen pääsiäisviikonlopun iltoina Porissa Satakunnassa, kertoo Lounais-Suomen poliisi.
Poliisin mukaan ryhmässä on ollut alle mopoikäisiä nuoria, mutta myös autolla liikkeellä olleita täysi-ikäisiä.
Joukossa on poliisin mukaan syntynyt esimerkiksi erimielisyyksiä ja uhoamista. Eri paikoista tavattua nuorisojoukkoa on hajotettu kolmena päivänä usean partion voimin, poliisi kertoo.
Poliisilla on ollut hirmu kiireinen viikonloppu tosi tärkeiden asioiden hoitamisessa. Nuorisojoukossa on syntynyt "erimielisyyksiä ja uhoamista" – toisin kuin koskaan muuten tapahtuisi; tämän täytyy olla koronan oire!
Poliisin mukaan huoltajien olisi syytä huolehtia siitä, että lapset eivät osallistu kokoontumisiin.
Toistaiseksi kokoontumisiin on puututtu tiedotteen mukaan toistuvasti ohjeilla, neuvoilla ja poistumiskäskyillä. Seuraavana keinovalikoimassa ovat poliisin mukaan niskoittelusta johtuvat sakkorangaistukset tai poliisilain nojalla tehdyt vapauteen kohdistuvat toimet.
– Mussutusta on nyt kuunneltu riittävästi, tiedotteessa todetaan.

"Poliisilain nojalla tehdyt vapauteen kohdistuvat toimet"? Ihanko nyt varmasti poliisilaki antaa luvan vangita ihmisiä vain yleisellä paikalla olemisesta? Ihanko varmasti? ...Fasistivaltiossa varmasti antaa, mutta jos leikitään, että ihan vielä ei muka elettäisi fasistivaltiossa?
Sisäministeriön mukaan julkiset kokoontumiset on koronaviruksen leviämisen vuoksi rajoitettu kymmeneen ihmiseen 13. toukokuuta saakka. Tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla suositellaan välttämään.
...koska tämä ei ole mielivaltaista yhtään. 10, kivan pyöreä luku. 11 on vaarallista, 9 ei niinkään.

Ei kommentteja: