2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Mielivallan moisiot

Toisinaan jopa Nuorsuomalaisten Koronasanomiin eksyy annos todellisuutta:

Kommentti: Euromaiden 500 miljardin koronatukea ei ole missään – päättäjät toistavat vanhoja kepulikeinoja

Otsikossa käytännössä kaikki mitä tarvitsee lukea – jos tuo sattuu tulemaan uutisena. Mutta poimitaan nyt loppupuolelta yksi olennainen pointti:
EKP on pelkästään muutaman viime viikon aikana luvannut pumpata euroalueen rahoitusmarkkinoille yli tuhat miljardia euroa uunituoretta ja käytännössä ilmaista rahaa.
Se tarjoaa alueen pankeille ja nyt myös yrityksille halvempaa kuin ilmaista rahoitusta, mutta suuri osa rahoitustuesta ohjautuu silti eurovaltioiden alijäämien rahoitukseen. Mutkan eli velkakirjamarkkinoiden kautta, mutta valtioiden käyttöön yhtä kaikki.
Suomeksi: pankeille taiotaan rahaa, jota ei ole olemassa. Pankit lainaavat tuota tyhjästä ilmaantunutta, ilmaiseksi saamaansa rahaa, korkoa vastaan eteenpäin – ja luo lisää velkaa, eli siis köyhyyttä. ...Jos koko markkina ei satu kaatumaan ennen sitä. 

Pienyrittäjien ainoa mahdollisuus jatkaa on konglomeraatin franchise. Kaikki on monopolisoitu. ...Paitsi jos ihmiset yksinkertaisesti irtisanoutuvat koko pyramidihuijauksesta. Ja "hallitusten" nimellä kulkevan torpparilaitos 2.0:n lieasta.

Torpparilaitoshan oli aikanaan mielenkiintoinen systeemi, jolla rikottiin suomalaisten koheesio ensimmäistä (tai toista) kertaa: ihmisille annettiin vuokratila viljeltäväksi, jolloin kyläyhteisö saatiin hajautettua pitkin mantuja – eivät siis päässeet kokoontumaan ja juonimaan (ruotsalaisten) kreivien päänmenoksi mitään. 

"Oma tila" ei koskaan ollut oma; torppari (perheineen) oli edelleen töissä "isännällä" silloin kun isännästä siltä tuntui. Hänet saattoi koska tahansa potkia "omasta" torpasta pihalle, vaikka hän oli itse tilansa raivannut, talonsa rakentanut – ja siinä sivussa siis duunaillut "taksvärkkiä" omistajalleen, orjana.

Asiaa on toki kovasti paljon kaunisteltu sittemmin – että "ei se nyt suoranaista orjuutta suinkaan kuitenkaan ollut, vaan lähestulkoon melkein vapautta". Ja senpä takia tuota laitosta ei käytännössä koskaan lopetettu. 

Me maksamme "valtiolle" siitä, että omistamme tontin tai talon tai auton. Siis "omistamme". Jos siitä pitää maksaa, sitä ei omisteta. 

Yhä suurempi osa meistä käy vuokratöissä, jossa työnantajalla ei ole kerrassaan mitään vastuuta. Ja kenelle "työnantaja"* maksaa? Ylikansalliselle yhtiölle, jonka johtoporras kuorii kermat päältä – maksaen työn varsinaisille tekijöille niin vähän kuin se suinkin on mahdollista (kuin myös valtiolle, joka silti katsoo järjestelyn olevan ainoa oikea ratkaisu**).

Meidän rahoillamme rälssiluokka on suuressa viisaudessaan päättänyt, että on liian vaarallista istua kahviloissa. Että mielikuvitusvirus uhkaa jokaista joka ainoa hetki – paitsi niitä jotka noudattavat rälssin kehotuksia.

Ja tämä rälssi taas tekee vain sitä, mitä kosmopoliittiset yliherrat on käskeneet. Joka maan hallituksista on tullut entistäkin näkyvämmin pelkkiä käsinukkeja, joille sanellaan "tieteen" varjolla segregoinnin säännöt. 

Ehkä joku päivä kansanterveydellisistä syistä ruvetaan merkkailemaan ei-rokotettujen ovia pässinverellä, jotta jokainen "oireeton kantaja" voidaan telottaa torilla loppujen lampaiden huvitukseksi? 

Tarpeeksi hitaasti kun hivuttaa, niin päädytään juurikin tuohon. Mitä enemmän ja äänekkäämmin väki protestoi hallitusta liian vähäisestä diktatuurista, sitä varmemmin päitä alkaa jossain kohtaa putoilla – täysin irrationaalisella valinnalla. 

Vaan kosmopoliittisia yliherroja tuo ei hetkauta mihinkään suuntaan: kun veri virtaa kaduilla, kannattaa ostaa kaikki mitä vain hyperinflaatiosta saa irti revittyä.
---
*"Työn antaja": "Annan sinun tehdä minulle työtä, josta maksan sen verran vähän, ettet voi siirtyä muualle; kiikutan sinua löysässä hirressä, koska olen niin antelias."
**"Ainoat oikeat ratkaisut" kielivät hyvin äänekkäästi siitä, että jotain ei haluta lainkaan ajatella – tai siis ei haluta, että rahvas ajattelee liikoja. Niin kauan kuin rahvas pidetään kiireisenä vaatimassa lisää itsensä painostusta... Homma toimii.

Ei kommentteja: