2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

perjantai 10. huhtikuuta 2020

Jargonia ja taikasanoja

Tekniikan Maailma rahastaa koronabingolla all-in-tyyppisesti. Körönä-tuplaplatinaturbo-erikoisnumeroon on käännätetty molekyylibiologian jargonia tihkuva teksti, jolla pyritään uuvuttamaan lukija uskomaan konseptiin, joka on itse asiassa olemassa vain helpottaakseen molekyylibiologisten hypoteesien rakentamista: jos eri komponentit voidaan nimetä, on helpompi pysyä järjissään.

Löydetäänkö koronavirustautiin oikeasti tehoava lääke? Näitä viruslääkkeitä testataan ja tähän saakka tiede on nyt päässyt

Kun saman alan ihmiset omaksuvat saman kielen, kirkkolatinan, he voivat viestiä ikään kuin puhuisivat todellisesta asiasta. Virukset ovat molekyylibiologialle sitä, mitä pimeä aine on fysiikalle – jotain, jonka täytyy olla olemassa jotta teorioissa olisi jotain järkeä.

Kuitenkin koko virologia pohjautuu virheelliseen oletukseen, jota ei ole koskaan kyetty (ei juuri edes yritetty) todentaa. Jos sairaan ihmisen kropasta sattuu löytymään pätkä rna:ta, se ei tarkoita että tuo pätkä rna:ta aiheuttaisi sairauden; meistä on joka hetki löydettävissä irto-rna:ta, jonka funktiosta ei molekyylibiologeilla ole harmainta aavistusta.

Virologia nojaa emäsparien sekvensointiin; otetaan kolmesta miljardista parikymmentä ja tehdään tuosta otoksesta isoja oletuksia: 
"Kappas, tämä rna-pätkä kiertyykin vasemmalle eikä oikealle."
"Onksulla se oikein päin siellä?"
"Täh?"
"Onksulla se oikein päin? Jos se kiertyy vastapäivään eikä myötäpäivään niin..."
"On on! Ihan on oikein päin! (Mutinaa) ...Hei, täällä näyttäis olevan tupla-rna-kierre!"
"Eli siis dna?"
"Täh?"
"Tupla-rna, eli siis dna?"
"Ei ole dna! Tupla-rna!"
Joku terävämpi tuon dialogin luettuaan varmaan toteaa, että ahaa! Kirjoittaja ei taida oikein ymmärtää mitä on kritisoimassa? Minä taas luulen vahvasti, että mitä syvemmälle erikoisalojen kieliin sukeltaa, sen kauemmas todellisuudesta paetaan toiveajattelun huomaan: jos ymmärrän konseptin, sen täytyy toimia myös reaalimaailmassa. Paitsi että useimmiten ei toimi.
»Rokotteet ovat yleensä tehokkaita vain ennen infektiota annettuna, mutta antiviraaliset eli viruksia tuhoavat tai niiden lisääntymistä estävät aineet ovat tärkeitä, koska niillä voidaan hoitaa ihmisiä, joilla jo on COVID-19-tauti.»
Mikään tässä kappaleessa ei ole faktisesti, todennetusti, totta. Kaikki on hypoteesia, joka ei näytä pitävän lainkaan paikkaansa. Rokotteiden tehoa ei ole koskaan todistettu. Siis koskaan. "COVID-19-tautia" ei ole millään muotoa saatu diagnosoitua koskaan – kuten yhtäkään virustautia ei ole. "Viruksen" läsnäolo ei aiheuta kausaatiota. Se on pätkä rna:ta, josta tiedetään vain ja ainoastaan, että sellainen on olemassa. Kaikki muu on spekulointia.

Tämä on suunnilleen niin epätieteellistä kuin tieteen nimissä voi olla. Koko tämä karanteenihässäkkä perustuu arvailuun ja fantisoituihin kaavoihin. Johonkin, joka hyvin suurella todennäköisyydellä on raskaasti virheellistä ajattelua, patologisen psykoottista jopa (hallusinoidaan maailma, joka toimii fiktiivisten oletusten perusteella). Lääkkeistä ei tiedetä mitä ne "hoitavat", mutta tiedetään että ne aiheuttavat sivuvaikutuksia – joista ei piitata siitä huolimatta, että ei yhtään tiedetä mitä ollaan tekemässä. Ei nähdä mitä lääkitys todellisuudessa tekee; toimintaa sanelee se, mitä lääkkeen oletetaan tekevän taudille, jonka samalla tavoin oletetaan olevan todellinen.
Trust me, I know what I'm doing.
Jo pelkkä maskien kanssa pelleily on – paitsi turhaa, myös – potentiaalisesti... Jos pidät maskia naamalla koko ajan, estät patogeenejä poistumasta; yskiminen on kehon tapa hankkiutua taudinaiheuttajista eroon. Toisaalta virukset ovat sen verran pieniä että maskit eivät niitä estä – jos siis pöpöteoriaan haluaisi jonkinmoista koheesiota hakea. Yhtäältä koko teoria on valetiedettä – joten hienoa, että muuten pysäytettyä teollisuutta valjastetaan tekemään jotain josta oletetaan olevan hyötyä, mutta josta on haittaa... Tuotteita joita ei tehtaan käynnistyessä enää edes muisteta... Jos siis joku fasistihallinnossa onnistuu muistamaan mihin tuli aivot ripustettua silloin pari viikkoa sitten.

Ihanko oikeasti käränteenia meinataan vielä kuukausi jatkaa? Suomalaiset toki on mökkihöperöä kansaa jo valmiiksi, mutta siis... Eikö tämä mielipuolinen hössötys todella herätä mitään vastarintaa?

Ei kommentteja: