2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

tiistai 28. huhtikuuta 2020

Millainen on laiskan toimittajan itsetunto?

Syytä muita siitä mitä itse teet. Simppeli sääntö, jota kaikki poliittinen toimijaisto, ja siis myös meediosto, noudattaa pilkulleen.

Vilkaistaanpa tätä:

Tästä 5g:n koronaviruksen levitysteoria sai alkunsa – nyt palavat tukiasemat

Heillä on siis salaliittoteoria, joka löytyykin jutun lopusta:
Venäjällä on toistuvasti havaittu olleen sormensa pelissä erilaisten salaliittoteorioiden lietsomisessa, myös 5g-aiheisten.
Luonnollisestikin – sen sijaan että edes yritettäisiin katsoa, josko mikroaaltosäteilyn kylväminen ympäristöön sittenkin voisi olla jonkinmoinen riski ihmisen elimistölle – siirrytään suoraan leimakirvesosastolle:
Säteilykammoiset ovat olleet barrikadeilla jo silloin, kun uuteen verkkoteknologiaan siirtymistä vasta hahmoteltiin.
Säteilykammoiset? Anonyymia toimittajaa ei kammottaisi, jos hänet vietäisiin toimivan lähettimen viereen seisomaan? Vai seisoisiko hän ihan mielellään siinä miten pitkään hyvänsä? 

Joku sankarireportterihan voisi julkisuus-stunttina leiriytyä 5G-antennin viereen vaikkapa kuukaudeksi. Luonnollisestikin useampaa kautta varmistettaisiin että antenni todellakin lähettää koko ajan normaalilla teholla & taajuudella.

Millä etäisyydellä (10m? 1m? 10cm? 1 cm?) häntä alkaisi vähän kammottaa – vai mahtaako toimittaja olla semmoinen reipas säteilydenialisti, jolla ei olisi mitään sitä vastaan, että 5G-antennit tuodaan vaikkapa suoraan hänen sänkynsä alle, siellä kun on kuitenkin joutavaa tilaa? 
Tiettävästi ensimmäisen kerran salaliittoteoreetikot yhdistivät julkisesti koronaviruksen leviämisen 5g-verkkojen käyttöönottoon ranskalaisella hörhöteorioita suosivalla Les moutons enragés -sivustolla 20. tammikuuta.
Jälleen kerran asia rajataan koskemaan pelkästään tätä legendaarista "koronavirusta"™, jota ei tähän päivään tultaessa ole kertaakaan todennettu, koska koko pöpöteoria on yhtä uskottava kuin teoria pimeän aineen olemassaolosta.

Säteily aiheuttaa soluvaurioita. Tämä on hyvin simppeliä. Koska säteily aiheuttaa soluvaurioita, röntgenhoitajat eivät ole samassa huoneessa silloin kun röntgenkuvia otetaan (ja kuolevat muita nuoremmin varotoimista huolimatta).

Jos tätä itsestäänselvää asiaa ei suostuta edes tutkimaan ennen laajan antenniverkoston käyttöönottoa... Lopputulos on se, että mastoja palaa – koska rakentaminen tapahtuu valheellisten premissien varassa. Jos jotain ei suostuta tutkimaan, tiedetään että vahinkoa tulee syntymään.
Nopeaa leviämistä on edesauttanut se, että teoria yhdistää niin perinteiset säteilyfanaatikot kuin ylipäänsä kaikkeen ymmärryksen ylittävään kiihkeällä epäluulolla suhtautuvat.
Jos konsepti ylittää anonyymin toimittajan ymmärryskyvyn, toimittajan kannattaisi hiukan tutustua aihepiiriin. Se ei lopultakaan ole niin kauhean monimutkainen.
Aivan ensimmäinen aiheesta havaittu maininta on löydetty Twitteristä päivää ennen ranskalaissivuston julkaisua. Tviitin yhteyteen oli jaettu linkki Venäjän propagandamyllynä tunnetun Russia Todayn korona-artikkeliin.
Ja sitten toimittaja, tai lehti, tai ehkä koko Alma-meedia voisi mennä itseensä. Jos siellä on joku, joka ei vielä ymmärrä tekevänsä propagandaa (ihan niin kuin kaikki meedia), ja jos se herättää jotenkin epämukavan tunteen... Kannattaisi varmaan tarkistaa olisiko mahdollista palata jotenkin totuudellisempaan viestintään, kun sellaista kuitenkin ollaan tekevinään? Vai mitä? 

Kun työn puolesta valehtelemisen aiheuttama kognitiivinen dissonanssi lakkaa resonoimasta joka puolella kroppaa... Se fiilis saattaa olla ihan kokemisen arvoinen. Tutustuminen aihepiireihin ilman ylhäältä annettua filtteriä on mielenkiintoista ja palkitsevaa touhua, koska me olemme luonnostamme uteliaita otuksia. Suosittelen kokeilemaan.

Ei kommentteja: