2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

tiistai 21. huhtikuuta 2020

Geneeristä puppulogiaa asioiden viereltä

Suomen Koronakuvalehden autoritatiivista senttailua:

Lääkintöneuvos Pälve koronasta: Laumaimmuniteettiin pyrkiminen tarkoittaa antautumista – ja on vastoin lääkärintyön perusarvoja

Lääkärintyön perusarvojahan on ihmisten "korjaaminen" – koska allopatian mukaan meidän elimistömme toimii väärin, huolimatta siitä että olemme olleet tällä pallolla mahdollisesti miljoonia vuosia.
Puheenvuoro: Kansalaisten sitoutuminen koronan torjuntaan edellyttää nyt koettua avoimempaa julkista tiedottamista ja aktiivista keskustelua ratkaisujen perusteista.
Tämä on totta. Aktiivinen keskustelu on tukahdutettu fantasianarratiivin puitteisiin – ja avoimuus siitä, miten "asiantuntijat" eivät yhtään tiedä mistä puhuvat, loistaa poissaolollaan.
Uusi koronavirus on osoittautunut pirulliseksi viholliseksi. Parissa kuukaudessa koko maailma on polvillaan sen edessä.
Näin on; kyseessä on uskonto.
Päätös Suomen sulkemisesta syntyi suuren kansallisen yksimielisyyden vallitessa.
 Jaa? Missäs kohtaa meiltä kysyttiin jotain?
Myös rajoitteiden purkamisen tulisi tapahtua yhteisen ymmärryksen vallitessa. Tarvitsemme julkista keskustelua jatkosta.
Se olis tosi kiva, se.
Asia ei ole vähäinen taloudellisesti, terveydenhoidollisesti eikä eettisesti. Nykyiset rajoitukset on pakko poistaa, sillä kansantalous ei kestä laajamittaisia sulkuja kesän jälkeen. Tuolloinkin meillä on virus keskuudessamme, mutta ei vielä parantavaa hoitoa eikä rokotetta. Meidän on selvittävä tappavan viruksen kanssa.
Ruotsi on valinnut muista EU-maista poikkeavan linjan pyrkien laumaimmuniteettiin.
 Ruotsi tulee pesemään kaikki muut maat nopeammalla taloudellisella nousulla. Ilman laumaimuuniteettia meillä ei ole mitään. Ja tämä "virus" ei ole tappava; sen varjolla tehty vallankaappaus on.
Laumasuoja edellyttää arvioiden mukaan jopa 3,5 miljoonan suomalaisen sairastuttamista.
Arvioiden? Ketkä arvioivat? Millä perusteilla? Jos "sairastuminen" tarkoittaa oireetonta kantamista... Me kannamme joka hetki patogeenejä mukanamme. Jos ne eivät aiheuta mitään, immuniteetti toimii.
Sen saavuttaminenkin kestäisi yli vuoden eikä lopulta liene edes taloudellisempi vaihtoehto.
Se tapahtuu joka tapauksessa; nykyiset toimet vain jarruttavat sitä, mikä on typerää.
Mikä on signaali, jos poliittisesta moraalista tunnettu ja ihmisarvosta esitelmöivä Suomi valitsee laumaimmuniteetin tien?
"Olemme päättäneet luopua fasismista."?
Hätiköity rajoitusten poistaminen olisi vaarallista.
 Kaikki hätiköinti tuppaa olemaan. Tämä pätee myös idioottimaiseen kaikensulkemiseen. Varsinkin siihen.
Lääkärin etiikan perusarvoja ovat potilaan paras sekä ihmisarvo ja elämän kunnioittaminen.
Tämä on sanahelinää. Lääkärinetiikka on venynyt ja paukkunut sillä, että ihmiset on pakotettu olosuhteisiin, joissa elimistö ei voi enää toimia samalla tavoin kuin näihin asti. Siitä on elämänkunnioitus kaukana.
Laumaimmuniteettiin pyrkiminen tarkoittaa antautumista taudin edessä, suurta kuolleisuutta
Eikä tarkoita. Kotona käkkiminen on antautumista. Spesialistiherrojen olisi syytä opetella taas käyttämään kieltä niin, että sanat tarkoittavat sitä mitä sanat tarkoittavat.
Vaihtoehto Suomelle ei voine olla muu kuin päämäärätietoinen epidemian pysäyttäminen yleisten rajoitusten asteittaisen poiston yhteydessä.
 Tämähän ei tarkoita mitään – mutta jotenkin siinäkin tarjotaan vaihtoehtoa, jolle ei jollain logiikalla ole olemassa vaihtoehtoa. Vaihtoehto jolle ei ole vaihtoehtoa ei ole vaihtoehto, vaan tyranniaa.
Tällöin tunnistetut riskiryhmät suojataan aktiivisesti, kaikki vähänkin epäilyttävät oirekuvat diagnosoidaan heti ja eristetään, kunnes tulos tiedetään. 
Koko tämän vauhkoamisen aikana ei ole tiedetty tuloksista mitään. Testit eivät kerro mitään, oirekuvat niputetaan mielivaltaisesti samaan vaikka niillä ei ole mitään yhteistä. Tämä on puoskarointia.
Uusien potilaiden eristäminen, kontaktien metsästys ja karanteeni tehdään tehokkaasti. Tämän lisäksi on jatkettava monia muita varotoimia – esimerkiksi kasvomaskien pito julkisilla paikoilla tulisi tehdä velvoittavaksi.
 Heikki on melko julkisesti ilman maskia tuossa kuvassa; esimerkillä johtaminen ei ole tämän kabaalin toimintatapoihin kuulunut koskaan. ...Mutta ehkä Heikki on tietoinen siitä, että maskeista on enemmän haittaa kuin hyötyä, ja hyötyähän niistä ei ole.
Tilanteesta raportoidaan säännöllisesti, avoimesti ja alueellisestikin, jotta kansa tietää, miten olemme onnistuneet.
Tämä on siis Hekan toivomus – ja hän unohtaa ilmeisen tietoisesti sen, että raportoinnin pitäisi olla myös eksaktia, mitä se ei ole koko tänä aikana ollut, lähimainkaan.
Jos tartuttavuuden RO-luku on mitä tahansa yli 1,0 (yksi sairastunut tartuttaa enemmän kuin yhden uuden), tauti leviää eksponentiaalisesti
Tämä on hypoteettinen lukema, jota edeltää hillitön määrä oletuksia. Oletukset eivät ole faktoja.
Kun virusta on valmiiksi yhteiskunnassa nyt enemmän kuin rajoituksia asetettaessa, epidemia karkaisi muutamassa viikossa.
Epidemiat menevät ohi kuudessa viikossa – paitsi tietysti silloin kun niitä jarrutellaan ihmisoikeuskikkailulla. Tässä projektoidaan sitä pahamaineista "toista aaltoa", jonka varjolla voidaan sitten jatkaa ihmisoikeuksien tallomista.
Virallinen tieto Suomen RO-luvun kehityksestä olisi hyvä mittari kertomaan kansalaisille, kuinka he ovat onnistuneet yhteisessä tavoitteessa.
Mikä on tämä "yhteinen tavoite"? Ihan oikeasti, mikä se on? Multa ei ole taaskaan kysytty mitään sen suhteen.
Lääkärin etiikan ja potilaan parhaan tulee ohjata päätöksentekoa silloinkin, kun potilaana on koko kansa.
Potilas on potilas silloin kun hän on sairas. Tämä fantasiavirus on sairastuttanut alle promillen kansasta – jos siis tilastoja halutaan uskoa –, joten koko kansa ei todellakaan ole puoskariston asiakkaana.
Polio- ja tuberkuloosiepidemian yhteydessä riitti, kun eristettiin sairastuneet. Nyt kaikki ovat koko ajan hoidon kohteita.
Mahtaako tässä kuviossa olla jotain pielessä? Jos miettii edes hetken?
Potilaan sitoutuminen hoitoon edellyttää nyt koettua avoimempaa julkista tiedottamista ja aktiivista keskustelua hoidon perusteista ja epävarmuuden sietämistä. Epidemian jatkohoito ei voi onnistua ilman potilaan, kansan, sitoutumista siihen.
Sanahelinää edelleen. Multa ei ole kysytty mitään. En sitoudu tähän pelleilyyn, mutta jotenkin mulla ei ole oikein valinnanvaihtoehtoja tämän medikaalifasismin puristuksessa.

2 kommenttia:

J. Jörgensen kirjoitti...

Tuota tartuttavuuslukua on tapana pitää lähinnä taudinaiheuttajan ominaisuutena tai sitä kuvaavana mittana. Onhan se toki riippuvainen kyseisen mätösen taudinaiheutuskyvystä eli virulenssistä. Mutta sen arvoon vaikuttavat monet muutkin tekijät, joiden osalta joudutaan käyttämään monia keskiarvoistuksia. Näitä ovat mm populaation homogeenisyys ikärakenteen, tartunnan saamiseen riittävien kontaktien määrän, tautialtistuksen voimakkuuden, yleisen vastustuskyvyn, jne suhteen. Lisäksi on muistettava, että kyseessä on laskennallinen suure, joka voidaan haarukoida vain jälkikäteen ja epäsuorasti, ja jonka arvo riippuu koko lailla käytetystä laskentamallista.

kasbach kirjoitti...

Juuri tuo selittää mallinnusten logaritmiset loikat: muuta piirun verran yhtä pohjaoletusta, ja viivan alle ilmaantuu eksponentiaalinen tulos.

Ja kun taudinaiheuttajaa ei ole edelleenkään todennettu (mikä on vain yksi ongelmakohta koko rämeikössä), hutkitaan pimeässä luvuilla, jotka ovat hyvin pitkälti kuvitteellisia.