2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 1. maaliskuuta 2021

Koska Itis ei ollut tyytyväinen

Kaksi tapaa uutisoida sama (epä)uutinen:

Itis julisti maskipakon – näin kommentoivat asiakkaat koronatoimia: "Keskustassa ihmiset käyttävät maskeja ja pitävät etäisyyttä, täällä ei ihan niin"

 Maskipakko on täysin laiton viritelmä – mikä yllättäin Iltakoronasanomissa tiedostetaan heti otsikossa:

Mitä tapahtuu, jos ei noudata kauppa­keskus Itiksen ”maskipakkoa”? Toimitus­johtaja kertoo

– Emme voi pakottaa ketään käyttämään maskia emmekä voi poistattaa ketään, joka ei käytä, tunnustaa toimitusjohtaja Christoffer Jansen.

Keskustelun voisi päättää tähän, mutta varsinkaan Helsingin Koronauutiset ei todellakaan tee niin.

Maanantaina Itiksen työntekijä kertoi, että parhaimmillaan maskeja on jaettu 2 500 kappaletta päivässä. Jotkut eivät suostu kuitenkaan ottamaan maskia vastaan tai eivät pue sitä heti päälle. Osalla ihmisistä voi olla myös perusteltu syy maskittomuuteen.

 Kaikilla ihmisillä on perusteltu syy maskittomuuteen: oman terveyden vaaliminen. Kuonokoppa aiheuttaa sairastumista. Se ei pysäytä nanopartikkeleita. Se on hyödytön – mutta haitallinen.

Pariskunta kertoo, ettei heitä ahdista liikkua Itiksessä, vaikka väkeä on juuri sillä hetkellä paljon.

– Mutta eihän tämä huolettomampaa ole kuin vaikka kesällä, koska nyt tilanne on menossa pahempaan suuntaan.

...koska tämä(kin) ninja"virus" nukkuu kesät. Jostain syystä. Sillä ei varmaan ole edelleenkään mitään tekemistä sen kanssa, että kesäisin ihmiset saavat D-vitamiinia auringosta, ja talvella eivät. Että kyse on vitamiinipuutoksesta. 

Porukka alkaa väsymään tähän. Edelleen on esimerkiksi yllättävän paljon ihmisiä, jotka eivät käytä maskia, Petri sanoo.

Raision Myllyssä laskin tänään kaksi – itseni lisäksi.

– Järjestyksenvalvojat ovat ohjeistettu seuraamaan tilannetta ja puuttumaan, jos turvavälejä ei noudateta, Jansén sanoo.

Turvaväleillähän ei ole kerrassaan mitään merkitystä – eikä asiaa edes tuolla fantasiatasolla auta se, että porukkaan tuppaa vielä vartijatkin turvavälejä rikkomaan.

Itiksessä järjestyksenvalvojien määrää on lisätty.

Jep. Fasismia. Asiakkaat vähenevät, mutta vartijat lisääntyvät.

– Meillä ei ole siihen juridista oikeutta. Se ei ole Suomessa mahdollista. Emme voi muuta kuin kehottaa verbaalisesti.
Kyseessä on vahva suositus ja väkevä tahtotila😝. Jansen tunnustaa, että maskipakosta puhuminen on ongelmallista.
– Tiedostamme, että tässä koputellaan rajapintaa.

Koputellaan juu. Tällä menolla gestapo koputtelee kohta kotiovilla – kuten U-Seelannissa tehdään. Kätevästi kansalaisilta kerättiin aseet pois (ihan muista syistä, eiks jeh?) juuri ennen tämän askeleen ottamista, joten kannattaa kuulostella milloin Suomen "hallitus" alkaa haihatella samantyyppisiä natsiotteita.

– Jos ei ole terveyssyytä, niin promoottorit voivat antaa vahvan suosituksen, ettei tultaisi meille enää toiste ilman maskia, Jansen kertoo.

Ensinnäkään "promoottoreille" ei millään lailla kuulu kenenkään terveydentila, ja toisekseen "promoottorit" voivat pitää turpansa rullalla. Tulen olemaan todella tympeä neuvottava jos joskus tällaisiin "promoottoreihin" törmään.

Myös Itiksen käyttämän vartiointiliikkeen vartijat voivat huomauttaa maskittomuudesta.

...tai sitten pitää turpansa ummessa asioista joista eivät mitään ymmärrä:

The mask scam unmasked

This article will show that masks not only fail to protect, but also cause damage. A government that displays such disproportionate behaviour should be dismissed immediately.

Mutta maolaiset epätieteen apostolit jatkavat turmion tiellä: 

”Maskipakkoon” mentiin, koska Itis ei ollut tyytyväinen maskien käytön yleisyyteen. Myös asiakkaat valittivat.

Natsien kätyrit. Te päädytte aikanaan ladon taakse – kuten kaikille juorukelloille käy joka kerta kun bolshevismi pääsee vauhtiin. 

– Se oli 70–75 %, mikä ei ollut tyydyttävä.

Ainoa tyydyttävä lukema on 0%. Kuonokopasta on pelkästään haittaa.

Facemasks in the COVID-19 era: A health hypothesis

Although, scientific evidence supporting facemasks’ efficacy is lacking, adverse physiological, psychological and health effects are established. It has been hypothesized that facemasks have compromised safety and efficacy profile and should be avoided from use
Toisille todellisuus on viimeisen vuoden aikana käynyt yhtäkkiä ylivoimaiseksi kohdata.

Ei kommentteja: