2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 8. maaliskuuta 2021

Tulee vaikka törkeää

 Tämä hybriksen määrä vääntää vatsaa:

Suolistotutkija Mikael Niku jakaa koronatietoaan sarjakuvin: ”Muuten sen tekee joku, jolla ei ole asioista mitään hajua”

Katsotaanpa mitä tästä suolesta löytyy:

Viime keväänä sosiaalinen media täyttyi epäpätevistä korona-asiantuntijoista. Eläinlääkäriopiskelijoita Helsingin yliopistossa opettava Mikael Niku

...ei omasta mielestään kuulu tähän epäpätevien korona-asiantuntijoiden joukkoon, vaikka onkin valinnut meedioston mielipidetieteen nuoleskelun. Hän kuitenkin opettaa eläinlääkäriopiskelijoita suolijutuista, joten kukapa voisikaan olla pätevämpi kertomaan oikeita faktoja körönästä.

Mikael "Korona" Niku on piirtänyt monta ninjafiiruxta, jotka näyttävät reaalitodellisuudessa juuri täsmälleen tuolta. Miihkali onkin monta kertaa säikähtänyt omia piirustuksiaan kun ei ole erottanut niitä todellisista viruksista, jotka väijyvät kaikkialla. Juuri tuon näköisinä.

Niku ei ole lääkäri tai virologi, mutta toteaa, että parikymmentä vuotta immunologiaa antaa valmiudet hahmottaa koronakenttää laaja-alaisesti.
...Ei kuitenkaan ihan niin laaja-alaisesti, että tulisi koskaan kyseenalaistaneeksi josko tämä immunologia oikeasti toimisi niin kuin on tullut parikymmentä vuotta kuvitelleeksi. Mitäpä turhia; vaikka immunisointi ei koskaan tunnu toimivan niin kuin immunologit haaveilevat, ei siinä toki mitään vikaa voi olla. Helposti voisi alkaa tuntua siltä, että on tullut heitettyä parikymmentä vuotta hukkaan. Joutuisi tunnustamaan tosiasioita, ja sellainenhan ei tässä touhussa vetele.

Eritoten viime keväänä sosiaalinen media täyttyi oman elämänsä korona-asiantuntijoista. Niku taas on esimerkki epidemia-ajan asiantuntijasta, jonka leipälaji ei ole koronavirus,

 ...mikä onkin täsmälleen sama kuin tämä "oman elämänsä korona-asiantuntija" – mutta koronamiihkalin on jotenkin tosi hankala nähdä tätä.

Tässä kohtaa huomaamme myös tutun juonteen: peikkomaista pahuutta uhkuva sosiaalinen media, joka dzurnalisti Simo "Korona" Löytökoronamäenkin mielestä on paha epämedia, toisin kuin mielipidekirjoituksia faktoina esittelevä valtavirtameediosto.

NIKU kokee, että tutkijana hänellä on lähes velvollisuus kertoa tietämistään asioista julkisesti. Sitä pitäisi hänen mukaansa tehdä laajemmin kuin vain omasta ydinalastaan.

Niin. Mutta vain hän tekee sen oikein. Hän tietää paremmin kuin muut, jotka kokevat täsmälleen samoin, ja tekevät täsmälleen samaa, mutta joiden johtopäätökset ikävästi haastavat hänen paremman tietämisensä. Ei ole kivaa jos väitetään vastaan.

Kaikki tutkijat eivät halua jakaa asiantuntemustaan sosiaalisessa mediassa. Sen Nikukin ymmärtää.

Niin, se kun on paha paikka, se sosiaalinen... Hetkinen, eikös koronamiihkali nimenomaan päde siellä vitterissä?

”Kuitenkin veronmaksajat elättävät meitä tutkijoita,

Sanos muuta! Meillähän ei varsinaisesti ole kauheasti tähän sanomista, kun valtio tosiaan ryöstää mitä haluaa, ja jakelee saaliinsa mihin tykkää. Mutta hyvä että olet pannut merkille kuka palkkasi maksaa. Olisi kiva saada sille vastinetta joku päivä. Ninq ei-fantisoidun tieteen merkeissä.

Montaa asiaa ei voida sanoa varmaksi, ja tiede korjaa itseään matkan varrella, hän toteaa. 

Arvaapa mikä olisi hienoa. Se, että korjattaisiin heti lähtökohdissa. Ei tarvitsisi sitten arvailla matkan varrella joka ainoa päivä, että mites tämä nyt yhtäkkiä näin menee. Että koitettaisiin jumalauta saada se perusta ensin kuntoon. Isoloitaisiin se virus, ja todistettaisiin että se tekee jotain. (Tiedän, tiedän: aina kun sitä on yritetty, on todistettu päinvastaista. Mutta ripaus rehellisyyttä, olisiko liikaa vaadittu tämä?)

”Itselleni se on tutkijana itsestäänselvää, että käsitykset muuttuvat ja saattavat aluksi olla ihan pielessä. 

Niin. Tätä olen tässä nyt vuoden koittanut tolkuttaa: jos sulla on ne käsitykset heti alkuun pielessä, niin niitä on syytä tarkistaa ennen kuin tehtaillaan lisää ruumiita. Vaan jotenkin musta tuntuu, että et aio tehdä niin, vaan koitat valheellisen humiliaation kautta hakea itsellesi oikeuden jatkaa turmiollista paskanjauhantaa.

”Ajattelen, että saan sanoa asioita, vaikka en nyt olisikaan niissä asiantuntija”, Niku toteaa.

...mutta muut eivät saa?
Hän kuitenkin painottaa, että vetää selvät rajat siihen, milloin voi toimia asiantuntijana, milloin taas vain hieman valistuneempana kommentoijana.
Kumpaa sinä nyt olet? Ei ole kovin selvä tämä raja minusta.

Korona-aikana asiantuntijat kohtaavat usein alatyylistä kommentointia, pahimmillaan solvauksia ja häirintää. Myös Niku on saanut siitä osansa.

Voisiko sillä olla jotain tekemistä sen kanssa, että tämä "korona-aika" perustuu todentamattomaan kauhukuvaan, joka tuntuu olevan koko ajan täysin irrallaan reaalitodellisuudesta, mutta johon vedoten harrastetaan sumeilemattomia ihmisoikeusrikoksia? Onko koronamiihkali sitä mieltä, että systeemiseen väkivaltaan toimii kohteliaisuus kovinkin hyvin? Hänenhän sitä ole tarvinnut kokeilla, kun sattuu olemaan väkivaltakoneiston sisäpuolella.
”Sivustakatsottuna tuntuu pahalta, kun terveydenhuollon asiantuntijoita syytetään jopa kansanmurhaajiksi 
Minusta tuntuu pahemmalta katsoa, kun vanhukset tuomitaan kuolemaan yksin, ja sitten omaiset hautaamaan nämä yksin kuolleet vanhukset ilman muistotilaisuutta – koska jotkut eksperttispesialistit ovat saaneet päähänsä, että inhimillisyys on sairasta. Tämä toiminta kovasti paljon näyttää kansanmurhalta. 

Koronamiihkalikin, jos olisi vaikka historiaa joskus vilkaissut, voisi tietää että kansanmurhat eivät ole mitään yhtäkkisiä rykäyksiä jossa päivässä tapetaan miljoona. Se on aina hidasta hivutusta, jossa yhä useammat kansanryhmät menettävät oikeutensa vapauteen, kokoontumiseen, mielipiteeseen jne. – ja kuolevat monesti silkkaan laiminlyöntiin. Heiltä riisutaan kaikki ihmisarvo, ja sitten heidät vain viskataan menemään. Juuri niin kuin tapahtuu tällä siunaaman hetkellä sekä Suomessa että lähes kaikissa maissa. Ja eksperttispesialistien mielestä mikään ei ole pielessä.

”Itse on vaikea olla kommentoimatta, jos joltain näkyvältä henkilöltä tulee vaikka törkeää rokotevastaista juttua, jonka koen oikeasti vahingolliseksi.”

Törkeä rokotemyönteinen propaganda kuitenkin menee läpi ihan huomaamatta; niin kuin vaikka väite, että nämä kokeelliset geenimanipulointi-injektiot olisivat saaneet virallisen myyntiluvan – vaikka niille on annettu vai hätätilalupa, jollaisille on käyttöä vain silloin jos oikeasti ei ole olemassa muita hoitoja (ja on oikeasti olemassa hätätila). Hätätilaa ei ole, ja tähän "koronaksi" ristittyyn vitamiininpuutteeseen on olemassa hoitoja vaikka kuinka paljon. Nämä "rokotteet" ovat siis ties miten monella tasolla täysin laittomia. Rikollisia. Ymmärrätkö mitä tarkoittaa "rikollinen", tai "kokeellinen"? Vai eikö aivot riitä?
TÄLLÄ erää sarjakuvia ei ole tulossa lisää.
Hyvä. Toivottavasti tämä lupaus pitää.

Ei kommentteja: