2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

torstai 25. kesäkuuta 2020

Demokratian saappaanpohjat kaasuvalon loisteessa

Melkein ollaan vähän oikeilla jäljillä (mutta tokikin kyse on pelkästä moraaliposeerauksesta):

Koronapandemia uhkaa liberaalin demokratian tulevaisuutta, varoittaa nobelistien ja entisten valtionjohtajien allekirjoittama vetoomus

Kuten jokainen jo tietää, ei ole olemassa mitään "koronapandemiaa"™, eivätkä mielikuvitusmikrobit tee politiikkaa. Nobel sitten taas oli ruudinkeksijä, jonka ansiosta lukematon määrä ihmisiä on telottu räjähdyksillä. Sittemmin tuon massamurhaajan nimellä on patsasteltu milloin minkäkin asian julkisuus-stuntteja – mm. ilmastointiskientologia on saanut kovasti paljon nostetta, ja sotarikollisten rauhanpalkinnot. Jokatap:
Vetoomus demokratian puolesta koronakriisin uhkaa vastaan on saanut satoja allekirjoituksia entisiltä valtionjohtajilta, lainsäätäjiltä ja aktivisteilta.
...mikä on tietysti kiva, mutta esimerkiksi fasistiSuomen eduskunnan ei kannattaisi kovin paljon tätä juhlia. Ja jos äänessä on entiset valtionjohtajat, lainsäätäjät ja aktivistit... Ettei vain kyseessä olisi ihan sama takinkääntöpolitiikka, jota poliitikot ovat harrastaneet aina? Vai onko tämä nyt joku uudestisyntyneiden herätysjuhlapamfletti?
Hesarin käsityksen mukaan tyranniaa esiintyy vain vieraissa kulttuureissa – koska erirotuiset ihmiset ovat hyvesignaloijien mielestä sellaisia reppanoita, että he eivät ilman länsimaista valkoista pelastajaa mitenkään voi pärjätä. 
Koronapandemia uhkaa liberaalin demokratian tulevaisuutta, julistaa tuore vetoomus.
Tuoreessa vetoomuksessa ei siis yhtään tiedetä mistä puhutaan. Tämä on aina rohkaiseva lähtökohta.
Suomesta allekirjoittajina ovat europarlamentaarikko Heidi Hautala (vihr) ja eduskuntapuolueiden yhteistyöjärjestö Demo Finland.
”Autoritääriset hallinnot ovat kriisin varjolla vaientaneet kriitikoita, eivätkä edes kovin yllättäen”, Hautala sanoo.
Heidi puhuu nyt vissiin siitä sensuurista, jota harrastetaan meediassa sekä FAANG-alustoilla? Vaiko eikö? Loputon informaation hautaaminen ja asioista selvää ottavien ihmisten mustamaalaaminenhan on ihan päivittäistä arkea täällä meidänkin diktatuurissamme.
Kriisiä on käytetty hyväksi ja on syntynyt riski siitä, että rajoituksista tai valvontakäytännöistä tulee pysyviä. 
Juu, vähän niin kuin aina käy. Väliaikaiset säätövipstaakit tuppaavat jäämään voimaan loputtomiin – mutta vain "toistaiseksi", toki. Niin kuin autovero, vaikkapa.
Vetoomuksesta kertova Reuters nostaa korona-ajan huonoiksi esimerkeiksi Filippiinit, Unkarin, El Salvadorin ja Turkin.
Reuters, tuo maailman suurin ja pyyteettömin Syndikaatti, on jotenkin unohtanut vaikkapa USSAn tästä listasta täysin, tai Belgian, jossa viikatemies on urakoinut oikein olan takaa vaikka Euroopan Neuvostoliiton päämaja löytyy juuri sieltä.
”Demokratia on viime vuosina heikentynyt monissa maissa. 
Niin on. Suomessakin siitä on jäljellä vain katkun muisto.
Pandemian poikkeusolot ovat tuoneet huolen trendin vahvistumisesta. Puhutaan perus- ja kansalaisoikeuksien rajoittamisesta tai vallan keskittymisestä”, Demon asiantuntija Jussi Kanner sanoo.
Huomaakohan toimittaja haastateltaviensa suulla yhtään, mitä kotimaassa tuolla saralla on tapahtunut? Jänskättää.
Demon kumppanimaita ovat muun muassa Sri Lanka ja Etiopia. Kannerin mukaan Sri Lankan tilanne on koronakriisissä pahentunut.
Etiopian varmaankaan ei ole, koska maan pahin kansanmurhaaja on nykyään WHOn johdossa. Tuskin tyypillä enää riittää energiaa pelkästään oman maansa ihmisten sairastuttamiseen.
Unkarin parlamentti hyväksyi maaliskuussa poikkeuslain, joka lisäsi pääministeri Viktor Orbánin hallituksen valtaa. Lain nähtiin antavan Orbánille valtuudet johtaa maata oman mielensä mukaan. 
Vähän niin kuin Suomessa? Täällähän on kiellettyä jo valmiiksi kaikki mihin ei erikseen ole hakenut lisenssiä erityiskoulutuksen jälkeen.
Unkari päätti kesäkuun puolivälissä purkaa poikkeuslait. Kannerin mukaan lakien purku voi toimia Orbánin markkinointikikkana.
Vähän niin kuin Suomessa? Hiljalleen puretaan rajoituksia, muttei koskaan kaikkia – jotta sen ™toisen aallon™ tullessa voidaan lukita kaikki maakellareihin, ullakoille ja puuliitereihin (koska Tiede) hitsausmaskit naamalla ilman mitään yhteyksiä kehenkään, ikinä.
Yksi epäilemättä tuleva sosiaalisen eristämisen muoto lienee niinkin nerokas, että haudataan erityisesti terveet ihmiset maan alle, koska joku heistä saattaa tuntea jonkun, joka on kuullut jonkun muun olleen ehkä oireeton kantaja.
Koronakriisin vaikutukset demokratiaan eivät yllä vain kehittyviin maihin. Kaikkien maiden on syytä ottaa viesti vakavasti.
Oho? Yllättävän rohkea kannanotto.
”Huoli koskee myös Yhdysvaltoja ja monia muita vakiintuneina pidettyjä demokratioita.”
Oho?
Suomessakin pitää hänen mukaansa käydä avoin keskustelu siitä, miten oikeuksia on rajoitettu.
Ohhoh! Mitä? Avoin keskustelu? Se varmaan vainajia lohduttaa kovasti. Ja niitä jotka eivät sitten viimehetkillä saaneet olla siinä tukena. Eivätkä hautajaisissa. Eivätkä häissäkään kyllä. Tai ristimärituaaleissa. Tai missään.
Suomessa oppositiolla ja parlamentilla on koko ajan ollut mahdollisuus tarkastella hallituksen tekemisiä. 
Onpa ollut, juu. Yrittikö kukaan edes vähän painaa jarrua jossain vaiheessa? En ole huomannut että olisi.
Osassa maista journalisteja on pidätetty tai häiritty. Brasilia rajoittaa epidemiaan liittyvien tietojen julkistamista ja maan journalistiliitto on syyttänyt hallitusta median vaientamisesta. Demokratiassa tiedonvälitys on vapaata ja luotettavaa.
Olen hirmu yllättynyt, että Unkari ja Brasilia on tässä nostettu esiin... Hir-veen äimänä olen myös siitä, että maalaillaan illuusiota vapaan ja luotettavan tiedonvälityksen demokratiasta, jollaista ei ole olemassa. Missään. 

Demokratia toki on juuri sitä mitä nimikin sanoo: joukkojen valtaa, – mutta vapaata ja luotettavaa tietoa (ja siis nimenomaan tietoa mielipideuutisoinnin sijaan)... Semmoista on perin vaikea löytää melkein mistään.
”Positiivinen huomio kirjeessä liittyy sosiaaliseen luottamukseen, jossa pohjoismaiset yhteiskunnat ovat omassa luokassaan. Suomessa viranomaistahoihin voi luottaa, mikä on iso asia”, Hautala sanoo.
Toki. Luota virkavaltaan. Tämänhän suomalaiset ovat oppineet oikeinkin hyvin vuosisatojen vieriessä. Ihan on ajettu kansan asiaa aina. 

...Ja jos silloin ruotsin- tai venäjänvallan aikaan jotain pientä naputtamista olikin, niin nykyäänhän asia on ihan toisin. Vaikka RKP aina hallituksesta löytyykin. Ja päätökset tehdään Brysselissä.
Miten demokratiaa polkevia valtioita voidaan painostaa?
Jaa-a. Luulisi, että Suomen kokoisessa valtiossa voitaisiin ihan vaan potkia päättäjät pihalle. Sen kummemmin mellakoimatta. Lakataan vain kuuntelemasta noita harhoissaan eläviä kalifeja. 

Otetaan vastuu ihan itse omista elämistä, ja lopetetaan teennäinen pokkurointi (ja varsinkin loputtomien hulevesiverojen maksaminen). Ei sellainen ole oikein koskaan suomalaiseen mielenlaatuun istunut.
”Demokratiaa voi tukea rahallisella ja symbolisella tuella perus- ja ihmisoikeuksien sekä demokratian parissa toimiville kansalaisjärjestöille.” 
...horistaan Nuorsuomalaisten Koronapornosanomien loppukaneetissa – ja unohdetaan tietysti, että nämä järjestöt ovat rahanpesulaitoksia, joiden lahjoituksista noin kaksi prosenttia päätyy jotakuinkin "perille", ja loput käytetään yksityiskoneiden & kongressipirskeiden lisäksi ihmissalakuljetukseen ja muuhun elämien tuhoamiseen.

Ei kommentteja: