2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

Nahkurin orsilta minkit ja muotisanat

Fantasianarratiivissa tänään:

Tanskassa löytyi turkistarhalta kahdelta minkiltä koronavirustartunta

Tottahan toki. Toivottavasti jutussa haastatellaan näitä minkkejä; ihan hyvin tässä todellisuudessa voivat olla puhuvia otuksia ne.
–  Testien pitäisi osoittaa, onko kyseessä yksittäistapaus vai ovatko tartunnat levinneet myös muille minkkitarhoille, elintarvikeministeri Mogens Jensen sanoi.
Testien luotettavuushan on kolikonheiton luokkaa – ja kun ei edes tiedetä mitä etsitään, voivat tulokset olla aivan mitä hyvänsä. Riippuu panikoinnin määrästä: mitä enemmän täristään, sen enemmän "virusta" löytyy – ja sen mielikuvituksellisemmista paikoista. 
Tässä kuvassa minkit ovat naamioituneet hysterisoiviksi ihmisiksi kesän hittikuoseissa
Kuten muistamme, trendininjavirusta on löydetty myös vaikkapa papaijasta, minkä ei pitäisi olla kerrassaan mitenkään mahdollista – mutta jos labrassa ei tiedetä mitä ollaan testaamassa, kaikki on mahdollista. Moottoriöljystä sitä ei onnistuttu bongaamaan (vielä), mutta jos olisi yritetty useampaan kertaan, olisi siinäkin varmasti onnistuttu.

Brasiliassa koronatartuntoja on virallisesti yli miljoona, asiantuntijan mukaan niitä on jopa 10 miljoonaa – Suomessa asuva brasilialainen kertoo kotimaansa sekavasta tilanteesta

Minä olen täysin vakuuttunut, että Brasiliassa on 100 miljoonaa koronazombia, jotka ovat saaneet minkkipapaijakoronansa sähköpostissa. ...Tai laitetaan saman tien miljardi, kun näihin lukuihin ei kerran voi yhtään luottaa missään suhteessa.
”Monet kaverini ovat peloissaan, mutta myös väsyneitä eristäytymiseen. Tuntuu, että tauti tulee vain lähemmäksi ja lähemmäksi”, kertoo Suomessa asuva brasilialainen Thais Araujo.
Pelkoa. Se vaan hiipii lähemmäksi ja lähemmäksi. Koska journalismi levittää sitä.

Kuudella Trumpin kampanjatilaisuuden työntekijällä havaittu koronatartunta

Totta hemmetissä on. Sen "vastapuolella" olevan käpälöivän dementikon joukoista ei vissiin ole löydetty fiktiivistä virusta? 

...Jos joku ei vielä ole huomannut, on täysin samantekevää kuka jenkkilässä on pressana. Politiikka jatkuu täsmälleen samana – koska politiikka aina jatkuu täsmälleen samana. 

Demokratia on puolueiden ja etupiirien valtaa; kansalainen vain antaa lupansa itsensä kusetukseen käymällä uurnilla. Vaalit ovat rituaali, jossa luovutat vapaaehtoisesti oman valtasi pois.

Kolme kuollut puukotuksessa Britanniassa – kiinniotettua miestä epäillään murhista

Rituaalit jatkuvat. Kerrotaan veriteosta, mutta ei sitä, pitävätkö kaikkien automaattiset oletukset tekijän etnisyydestä paikkansa vaiko eivät.
Poliisi pyytää ihmisiä olemaan jakamatta sosiaalisessa mediassa kuvamateriaalia tapahtumista. Viranomaiset vetoavat ihmisiin, että nämä kunnioittaisivat kuolleita, haavoittuneita ja heidän läheisiään. Materiaalista tulisi sen sijaan kertoa poliisille.
Pimittäminen on olennainen osa tätä manipulaatiota. Jokainen olettaa tekijänä olleen ei-valkoinen – koska tämäkin oletusarvo on jollain ilveellä juntattu ihmisten tajuntaan. Jos kyseessä olisi ollut valkoihoinen, siitä kiljuttaisiin jo hyvin äänekkäästi äärioikeistolaisena kannanottona.
BBC kirjoittaa, että puukotukset tapahtuivat samassa puistossa, jossa järjestettiin aiemmin rauhanomainen rasisminvastainen mielenosoitus. Järjestäjien mukaan tapahtumat eivät liity mielenosoitukseen. Poliisi vahvisti tiedotteessa, että tapahtumat eivät liity Black Lives Matter -mielenosoitukseen.
Rasismista jauhaminen on työkalu. Sillä (yhtenä monien muiden leimakirveiden joukossa) rikotaan ihmisten välinen koheesio, koska epäyhtenäinen kansa on helpompi hallittava kuin yhtenäinen. 

Näissä asioissa ei koskaan ole kyse siitä, mistä meedia kohkaa.

Rasisminvastainen liikehdintä sai musiikkiteollisuuden luopumaan viime vuosien muotisanan käyttämisestä, eikä sitä jää ikävä

Elikkäs. Ei turhaan edes mainita otsikossa sanan olevan "urbaani". Tikusta asiaa siis. 

Postmodernismillehan tunnetusti on luonteikasta poistaa sanoja käytöstä, muuttaa niitä, käyttää niitä merkityksissä joita niillä ei ole. Marxismille olennaista on rikkoa menneisyys ja nykyisyys, jotta voidaan hallita tulevaisuutta. Kaikki moraaliset närkästykset keksitään lennossa, koska ne ohittavat järjenkäytön ja menevät suoraan tunteisiin. 

Olennaista on jakaa ihmisiä tabuilla joita suurin osa ei tabuiksi edes tunnista – joille ei ole uhrattu ajatustakaan koska niillä ei ole mitään merkitystä. 

Vastakkainasettelut kaivetaan tyhjästä – mikä onkin kätevää närkästymisen kannalta: kun sormella osoitettava ei ole koskaan uhrannut "ongelmalle" ajatustakaan (koska se siis on tarkoituksella tyhjästä pieraistu), voivat ammattinärkästyjät ottaa etuoikeusarsenaalinsa käyttöön: "Toi ei siis edes tiedä mitä [vapaavalintainen eturyhmä] on joutunu kokeen, ku siis patriarkaatti ja valkonen ylivalta ja muita iskusanoja!"

Nolo alku: Trump perui osallistumisensa ulkoilmatapahtumaan – paikalle ilmaantui vain kourallinen kannattajia

Voihan vitalis. Mitenkäs se dementikko-vastaehdokas? Onko käpälöinyt ketään viime aikoina julkisesti ja höpissyt käsittämättömiä horinoita?

Ei niin että tällä olisi mitään merkitystä – muuta kuin osoituksena meedian tavasta valita kaikessa puolensa. Koko meedia kokonaan samalla puolella, oli se puoli sitten mitenkään puolustettavissa taikka ei. Huolimatta siitä, että kahtiajaoista ei useimmiten ole mitään muuta kuin haittaa.

Puolueetonta journalismia ei ole. Ei ole koskaan ollut, eikä tule olemaan.

Ei kommentteja: