2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Filantrooppien puolustajat

Totuusministeriö iskee vastapropagandalla:

Mikä on Event 201? Lokakuussa järjestettiin pandemiaharjoitus, joka ennusti monia asioita oikein, ja nyt se kiihottaa salaliittoteoreetikkoja

Sormella osoittelu suuntautuu arvattavaan suuntaan, mutta katsotaanpa miten se tällä kertaa tehdään:
Monesti salaliittoteorioihin kuuluu ajatus, että jokin harmaa eminenssi vetelee taustalla naruista, sanoo tutkija. 
Tämähän on käytännössä salaliiton määritelmä: joku harmaa eminenssi tekee salaa jotain. Toisinaan vähän avoimemmin, toisinaan täysin piilossa.
YLEn mielestä cövid on totta, vaikka sitä ei missään vaiheessa olekaan todennettu eikä narratiivissa mikään osa-alue natsaa. Taikausko istuu syvällä.
Lokakuussa 2019 New Yorkissa järjestetty harjoitus kokosi yhteen nimekkäitä osallistujia: He tulivat muun muassa Bill ja Melinda Gatesin säätiöstä, Johns Hopkinsin yliopistosta sekä yritys- ja pankkialalta. Mukana oli myös virkailijoita YK:sta sekä Kiinan ja Yhdysvaltain tautikeskuksista.
Fiktiivisen pandemiahätäneuvoston tehtävänä oli harjoituksen aikana selvittää, kuinka eri maiden hallitukset, terveysjärjestöt ja yksityinen sektori voisivat yhdessä vastata pandemiaan.
Katsotaanpa miten Leppäsen Mikko tämän nyt sitten haluaa selittää. Veikkaan, että hänen mielestään on ihan sattumaa, että "pandemia" lähtee leviämään samaan aikaan kun harjoitellaan tilannetta, jossa pandemia lähtee leviämään. Mikon mielestä ei ole yhtään omituista, että käytännössä kaikki harjoitukset jotenkin aina sulautuvat reaalimaailman tapahtumiin.
Pandemiaharjoitus järjestettiin vain joitakin viikkoja ennen kuin tosielämän koronavirus SARS-CoV-2 alkoi levitä Wuhanin kaupungissa Kiinassa viime vuoden lopulla. 
Ja kun fiktio kietoutuu todellisuuteen, meedia kertoo siitä ikään kuin kyseessä olisi todellinen tapahtuma – joka on ilmaantunut aivan sattumalta ilman kenenkään masinointia.
Wuhanista virus kulkeutui nopeasti ympäri maailmaa lentomatkustajien mukana. Pandemia on vaatinut jo yli 390 000 kuolonuhria, aiheuttanut talouskriisin ja rajoittanut miljardien ihmisten elämää.
Edelleen: "pandemia" ei ole aiheuttanut mitään; hallitusten natsitoimet sitten sitäkin enemmän.
Event 201:n skenaarion tapahtumat ovat jo osittain tuttuja tosielämästä:
Sairaalat kärsivät suojavarustepulasta ja lentoliikenne lakkaa. Pandemia johtaa globaaliin talouskriisiin.
Samaan aikaa valtiot kamppailevat sosiaalisessa mediassa leviäviä tautiin liittyviä valeuutisia vastaan. Paikoitellen puhkeaa levottomuuksia.
Tämänkertaiseksi mielipidelingoksi on valikoitunut tutkijatohtoriksi esiteltävä Niko Pyrhönen:
Hänen mukaansa koronavirukseen liittyvä salaliittoteoretisointi on jatkumoa aiemmalle perinteelle, jonka mukaan eliitit valehtelevat tavalliselle kansalle ja media luo vääränlaisen käsityksen todellisuudesta.
Tällaista ei vissiin Nikon mukaan ole koskaan tapahtunut? Meedia on aina kertonut juuri oikeanlaista totuutta, eikä eliitti koskaan ole pyrkinyt hyötymään köyhemmistään kaikin mahdollisin tavoin? Eliitti tykkää ihmisistä, vaikka sinne yhteen prosenttiin kiipeäminen vaatiikiin todistetusti psykopaatin luonteenpiirteet?
Pyrhösen mielestä Gates vertautuu salaliittoteoreetikkojen vakiokohteeseen miljardööri George Sorosiin. Molemmilla upporikkailla miehillä on valtava miljardiomaisuus, joilla he edistävät erilaisia liberaaleja tavoitteita.
Meedian lempparitsiljardööri, tuo kanssajuutalaisten omaisuutta natsiaikaan myymällä omaisuutensa tehnyt filantrooppi, György Schwartz. Pyyteetön hyväntekijä, joka kaatoi Englannin pankin kun siihen sattui olemaan varaa. Sekä Kill-Bill "Final Solution" Gates, jonka rokotekokeet on pelkästään Intiassa rampauttaneet puolen miljoonaa lasta. Katsotaanpa miten Niko & Mikko kaivavat nämä hyväntekijät ylös kuopistaan.
Gatesin tiedottaja sanoi The Wall Street Journal -lehdelle, että Gatesiin liittyvät salaliittoteoriat ovat täysin perättömiä.
Joovai? No sittenhän sen täytyy olla totta. Jos kerran tiedottaja WSJn kautta näin sanoo.
Tutkija Niko Pyrhösen mukaan yksi salaliittoteoreetikkojen kuppikunta koostuu oikeistopopulistisesta, erittäin konservatiivisesta ja kansallismielisestä porukasta.
Oikeistopopulistit? Kuulostaa salaliittoteorialta. Taas.
EU:n Venäjän disinformaatiota paljastavan East Stratcom -työryhmän mukaan Kremliä tukeva media on ollut mukana jakamassa koronavirukseen liittyviä salaliittoteorioita tammikuusta alkaen.
Kappas. Venäjä-salaliittoteoria. Taas. Onkos tämä Niko nyt jonkinmoinen oikeistopopulisti sitten?
– Koko ajan pitää keksiä uusia skenaarioita ja ideoita. Luulen, että (Event 201:n) järjestäjät päätyivät SARS-tyyppiseen koronavirustautiin juuri oikeaan aikaan. Kyseessä oli puhdas yhteensattuma, arvioi johtava valmiusasiantuntija Paul Riley Ylelle.
Sattumateoria, sehän toimii aina. On uskottavinta ajatella, että kasaantuvat yhteensattumat ovat nimenomaan yhteensattumia. On työlästä ajatella, että uskomattoman epätodennäköiset sattumat saattaisivat ehkä olla suunniteltuja.
Rileyn mukaan yksittäisiin salaliittoteorioihin puuttuminen ei ole järkevää. Sen sijaan valeuutisiin tehoaa avoin viestintä tautiin liittyvistä faktoista, jotka perustuvat tutkittuun tietoon.
Jeah. Oispa ollut hienoa, jos viimeisimmät kuukaudet olisi avoimesti viestitty tutkittuun tietoon perustuvilla faktoilla. Jostain syystä näin ei tehty – mikä varmaan on ihan poikkeuksellista, ja tapahtui vain siksi, että tällä kertaa ihmisten oma etu vaati sumeilematonta valehtelua (joka eittämättä on tässä kohtaa lopetettu eikä ikinä enää jatku).
Tapahtuma päätyi myös siihen lopputulokseen, että hallitusten ja sosiaalisen median yhtiöiden tulisi kehittää keinoja väärien tietojen leviämisen estämiseksi.
Riley arvioi, että moni Event 201:n järjestäjien antamista suosituksista onkin toteutunut koronapandemian aikana.
Ninq yhä yltyvä sensuuri? Totta. Kumma juttu että harjoitus tältäkin osin vastaa todellisuutta, vaikka kyseessä tosiaan oli vain harjoitus. Tämän täytyy olla sattumaa.
– Teollisuuden reaktiot, kriisiviestintä, lääketieteelliset vastatoimet, kaikki nämä ovat toteutuneet. Pandemiaan on varauduttu jo pitkään. Minun alallani on valmistauduttu influenssapandemiaan vuodesta 2004 saakka.
Niin. Eikös suunnilleen noihin aikoihin alettu puskea flunssarokotteita ihan urakalla, ja nostettu tilastollisia flunssakuolemia noin 200-kertaisiksi? Että flunssakuolemia oli vielä tuolloin vuodessa noin viisisataa, kun niitä nykyään rutiininomaisesti ilmoitetaan yli satatuhatta? Vaikka flunssarokotuksistakin on tehty jokavuotisia?
– Numeroiden puolesta voimme olla varmoja vain siitä, että huomenna tähän tautiin kuolee lisää ihmisiä. Kuolemantapaukset lisääntyvät siihen asti, kunnes meillä on toimiva rokote tai hoitokeino käytössämme. 
Toki. Edelleen halutaan lietsoa kuolemanpelkoa taudista, joka on mielikuvitusta eikä aiheuta juuri mitään. Koska halutaan myydä petrokemiallisia yhdisteitä. Filantrooppisesti.

Ei kommentteja: