2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

tiistai 30. kesäkuuta 2020

Pelottaa eri tavalla

Uhkailmapiiri muuttui Suomessa – EVA: Kolme asiaa syrjäytti ilmastonmuutoksen suurimpien huolenaiheiden listalla, talous suurin huoli

Huhheijaa. Kahden fiktiivisen "huolenaiheen" rinnalle ja ohi on noussut ihan oikea, todellinen, konkreettinen syy murhettumiseen: se, että hyvin pitkälti näiden kahden virtuaaliongelman "takia" aiheutetut valtiofasismitoimet ovat viemässä ihmisiltä senkin vähän toimeentuloa, mitä aiemman byroslavian jäljiltä oli mahdollista kitkutella.
Pieni ihminen tilastomallinnosten suolla
Ketään ei vissiin huoleta se, että ihmisoikeudet merkitsevät päsmäreille yhä vähemmän. Miksipä noista huolehtisikaan? Jos vielä voi tehdä jotain, ei ole syytä olettaa että se oikeus koskaan katoaisi. Eihän sellaista ole koskaan ennenkään tapahtunut – varsinkaan lähimenneisyydessä, vaikka vielä vuoden alussa toki voitiin tehdä huomattavasti enemmän ja vapaammin asioita kuin nyt. 
Vuonna 2018 pandemioita ja tarttuvia tauteja piti uhkana 36 prosenttia suomalaisista, nyt 72 prosenttia.
Meedioston joikaaminen on tuottanut huikeaa tulosta: täysin fiktiivinen skenaario, jonka uutisoinnissa mikään ei pidä paikkaansa – ja silti tämä mielipuolinen harha on hivutettu vaikuttamaan käyttäytymiseen, arkeen, elämään, kuolemaan... Ilman mitään syytä. Ilman ainuttakaan tieteellisesti kestävää perustelua. Kerrassaan fascinoivaa.
Talouskriisin ja pandemioiden lisäksi suomalaisten uhkakuvissa ilmastonmuutoksen edelle on kiilannut hallitsematon siirtolaisaalto Eurooppaan. Sitä pitää uhkana 67 prosenttia suomalaisista.
Elikkäs. Neljä huolenaihetta ihmisillä? Siinä se? Mikään muu ei huoleta kuin nämä neljä asiaa? Hmm. No, onhan se hyvä, että edes puolet niistä pohjautuu jossain määrin todellisuuteen.

Ei kommentteja: