2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 15. kesäkuuta 2020

Tårta så vidare

Totuusministeriö esittää ilveilyn budjetoinnista:

Koe itse poliitikon tuska – Ylen velkaleikkurilla voit päättää miten taloudesta tiristetään 7 miljardia: Valitsetko verot vai leikkaukset?

...ikään kuin tässä olisi kaikki mahdollisuudet. Jokainen ymmärtää, että ongelma on liiallisessa säätelyssä, eikä suinkaan kakunjaossa. Kansalta ryöstettyjen rahojen siirtely sarakkeesta toiseen on pelkkää irvailua.
Ylen Koronan jäljet -sarja alkaa. Avausjutussa voit asettua poliitikon saappaisiin ja ratkaista Suomen velkakriisin.
 Kivaa. "Ylen Korona"; tuo keinotekoisesti hysterisoitu plandemia.
"Talous heräilee henkiin koronaiskun jälkeen". Uusi ilmaus, jossa vihdoin näytetään rivien välissä myönnettävän, että kyse on terroriattentaatista.
Luvassa on tuskallisia päätöksiä – leikkaamista tai veropiiskaa.
Suomen hurja velkaantuminen hyväksytään juuri nyt yksimielisesti, mutta yksimielisiä ollaan myös siitä, että tätä menoa ei voi jatkaa loputtomiin.
 Mistähän tämä "yksimielisyys" taas on kaivettu? Kenen mielestä järkipuoli velkaantuminen on mitenkään hyväksyttävää, ja miten tämä mielipuolisuus on... Ai niin, psykoosissa kuvitellaan, että maailma ajattelee niin kuin minä: on vain yksi mahdollinen tapa katsoa maailmaa, ja se yksi ainoa tapa on se, jolla mmm.mmminä! asiat näen. (Yhtäältä: kaikki raha on tyhjästä pieraistua mielikuvitusrahaa, joten...)
Tämänhetkinen ennuste on, että Suomen julkinen velka nousee ainakin 200 miljardiin euroon, kun nyt velkaa on 140 miljardia. Syynä on korona: ensin hätäapuraha, seuraavaksi elvytys ja kärsineen talouden paikkailu.
Syynä ei ole körönä™. Körönäth – tuo kammottava ninjafiirux, joka ei aiheuta mitään (ja siksi kaiken) – on epätieteen tämänhetkinen kulminoituma, jolla yhä enenevästi ohjataan pääomia niille joilla sitä jo valmiiksi on enemmän kuin muilla. Tämä on huijarien ikioma säästöpossu, jonka "palvelumaksut" tällä(kin) kertaa muodostuvat puoskaroinnista.
llman lainarahaa voisimme olla syöksykierteessä. Mutta kun pahin talouspudotus on pysäytetty, edessä on todennäköisesti sopeuttaminen, ja siitä tässä jutussa on kyse.
Toisin kuin mitä jutussa annetaan ymmärtää, tässä "sopeuttamisessa" on kyse ihmisten muokkaamisesta uuteen todellisuuteen. Tämä ei ole mitään uutta; sitä on tehty käytännössä aina. Infrastruktuuria uudistetaan sellaista tahtia, että kukaan ei ehdi... meinasin sanoa "tottua", mutta tämän metodin peruspiirteitä on se, että nimenomaan annetaan ihmisten ensin tottua johonkin, ja sitten muutetaan se joku. 

Muutetaan hitaasti murentamalla aivan kaikki niin, että minkäänlaiseen pysyvyyteen ei voi luottaa: ensin kustannetaan koko elämän ajan eläkemaksuja, ja sitten kun siirrytään eläkkeelle, ei valtiolla ole enää "varaa" maksaa eläkkeitä, esimerkiksi.
Sopeuttamisessa korotetaan veroja ja leikataan menoja, koska tulot ja menot eivät ole enää tasapainossa. Kyse ei ole kertaleikkauksista, vaan muutosten pitää olla pysyviä.
Hups. "Tulot ja menot eivät ole enää tasapainossa"? Vitsi kun maassa olisi joku instanssi, jonka nimenomaisena tehtävänä olisi huolehtia, että näin ei pääse käymään... 

Tässä esitetään illuusio siitä, miten nämä tulot ja menot jotenkin luonnonlainomaisesti ihan vaan itse päättävät virrata sinne sun tänne – vaikka joka vaiheessa noita uomia on kaivettu kohti kansanetuilijoiden omia taskuja lakkaamattomalla mikromanageroinnilla ja rahastusautomaateilla.
Talousviisaiden mukaan taloutta pitää 2020-luvulla sopeuttaa 7–10 miljardilla eurolla. Luvun on esittänyt Suomelle selviytymisstrategian tehnyt Vesa Vihriälän johtama tutkijaryhmä.
"Talousviisaat". Kenenkähän laakeroimia nämä väinämöiset lienevät? 
Nyt voit astua itse poliitikon saappaisiin ja kokeilla, miten saisit 7 miljardin euron muutokset kasaan.
Mahtavaa. Seittämän miljaardia. Täysin arbitraaninen luku, jossa ei vahingossakaan harkita byrokratian vähentämistä. Muutama ylimalkainen jippoilukohta, jossa toimittaja on valkannut kolme vaihtoehtoa mahdollisimman suppealla valinnalla.
Oikea veroprosentti on 0%, mutta sellaista tässä nyt ei ole mahdollista valita.
Tässäkin olisi ainoa oikea prosentti 0%, mutta vaikka tämä on selkeä tårta på tårta -maksu tyhjästä suoraan tyhjäntoimittajien taskuun, sitä ei jälleenkään voi valita.
Tårta på tårta på tårta.
Tårta på tårta på tårta på tårta.
Jaha? Nyt se Ruotsin malli sitten kelpaa kyllä...
Tårta på tårta på tårta på tårta på tårta.
Tårta på tårta på tårta på tårta på tårta på tårta.
Tårta på tårta på tårta på tårta på tårta på tårta på tårta.
Tårta på tårta på tårta på tårta på tårta på tårta på tårta på tårta.
Työttömyyskorvauksestakin on valtion pakko päästä osille – samaan aikaan kun työllistyminen tehdään mahdollisimman hankalaksi. Tää on sun parhaaxes.
Miksikäpäs eläkeellä pitäisi toimeen tulla? Ethän sä ole kuin koko elämäs tehny työtä sen eteen...
Joissain maissa mm. lapsilisillä kannustetaan hankkimaan lapsia. Meillä sen sijaan tuodaan vierastyövoimaa ja siirtolaisia – ja valitetaan samalla että "voi kun meillä ei vaan jostain syystä synny lapsia".
Opiskeluunhan ei ole kaikilla varaa. Eriarvoistaminen alkaa velkaantumisella.
Noita makromikromanagerointisarakkeita tässä leikkiharjoituksessa riittää vielä jokunen lisää, mutta kaikki tämä kakunjako on pelkkää jippoilua. Näiden sarakkeiden sisällä on tykkänään unohtunut se, mitä varten rahat ylipäätään kerätään – tai siis se, että niitä kerätään ihan vaan rutiininomaisesti, koska väkivaltakoneisto sattuu olemaan käytössä. Tämä kaikki on kiristystä. 

Eduskunta on rikollisjärjestö. Kaikki "veroluontoisia maksuja" keräävät instanssit imppaavat suojelurahoja, joilla taataan ainoastaan se, että pysyt ehkä hengissä, jos et satu kuolemaan. Ehkä jotain voidaan vähän jeesata tiukan paikan tullen, mutta välttämättä ei. Voi olla että jäät keskenäsi ojaan makaamaan, jos satut sinne kaatumaan etkä itse pääse ylös.

Kato kun ei ole huomattu budjetoida just tähän mitään. Jos ei ole budjetoitu, ei voi tehdä mitään.

Ei kommentteja: