2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

lauantai 6. kesäkuuta 2020

Pysähtymätön poliittinen flunssa

"Journalismi" olisi syytä sulkea pehmeäseinäiseen huoneeseen:

Eikö koronapandemia olekaan hellittämässä? CNN: Vahvistetut tartuntatapaukset kasvavat maailmalla nopeammin kuin koskaan

Lukemattomista valeuutisista narahtanut Communist News Network jälleen mainosteeveen ainoana lähteenä – mutta jollainhan tätä propagandaa on ilmeisesti jatkettava täältä ikuisuuteen. "Pandemia" on moneen kertaan todettu tyhjästä tehtailluksi hysterisoinniksi asioista joita ei tapahdu, mutta jollain kai pöllölaaksonkin pitää mainostajia houkutella.
Tapausten lisääntyminen voi osittain selittyä testauskapasiteetin kasvulla, mutta vieläkään testejä ei ole kaikissa maissa tarpeeksi tarkan kuvan saamiseksi.
Täydellisen epäluotettavat testit, jotka eivät edes testaa sitä mitä väitetään... Luvuiksi voidaan taikoa aivan mitä hyvänsä. 
Koronavirus on käyttäytynyt hyvin eri tavalla eri maissa. 
Älä? Poliittisilla flunssilla on tapana tehdä noin.
"Tartuntatapaukset kasvavat nopeammin kuin koskaan"?
"Varmistettuja" tartuntoja riittää ainakin Qatarissa.
Montserratissa on ollut harvinaisen synkkä huhtikuun loppu.
Kuitenkin monissa maissa, etenkin Etelä-Amerikassa, Lähi-idässä ja Afrikassa, koronan leviämisaste näyttää edelleen kiihtyvän, selviää CNN-analyysistä ja Johns Hopkinsin yliopiston tiedoista. Tiedot osoittavat, että Libyassa, Irakissa, Ugandassa, Mosambikissa ja Haitissa todettujen koronatapausten määrä kaksinkertaistuu joka viikko. Brasiliassa, Intiassa, Chilessä, Kolumbiassa ja Etelä-Afrikassa tapaukset kaksinkertaistuvat kahden viikon välein.
Tuotahan on turha kertoa kuvalla:
Varsinkin Mosambikissa tapahtuu aivan hirveitä. Muutenkin näissä tapausmääriään pelottavasti tuplaavissa maissa ollaan reippaasti alle miljoonasosan määrissä, mitä kuolinlukuihin tulee – vaikka mikä hyvänsä kuolema voidaan merkitä cövidiksi.
Huikeaa laatujournalismia jälleen ämteeveeltä, kuten odottaa sopii.

Ei kommentteja: