2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 22. kesäkuuta 2020

Lavastettua todellisuutta

Luonnollisestikaan en voi enää liittää mitään videoita tänne, koska Googlen sensuuri. Täällä (tai täällä tai täällä tai täällä [yksi ja sama video; jokainen linkki tulee katoamaan ihan kohta]) kuitenkin (ainakin toistaiseksi) video siitä, kun jokunen brasilialainen kansanedustaja murtautuu sairaalaan, jossa pitäisi muka olla 5000 koronaviruspotilasta. Paikalla on vain henkilökuntaa, eikä koko pulju näytä olevan toimintakuntoinen. 

Tässä toimimattomassa lavastesairaalassa on väitetty kuolleen 200 niistä lavastetuista 50000sta, joista armaan Suomemme armas lehdistö tällä kertaa jauhaa. Jos joku kuvittelee, että tämä valehteluoperaatio rajoittuu vain tähän puljuun, kannattaa miettiä uudelleen: kyseessä on yhden ja saman puoskariketjun globaali huijaus, jolla ihmisten itsemääräämisoikeudet vaihdetaan fiktiiviseen pelkoon.

Sen lisäksi, että en voi upottaa videoita (ja että lukijamäärät jotenkin alkuvuodesta putosivat kymmenesosaan noin päivässä), sensuuri on näemmä käynnissä myös tuossa jokaisen kirjoituksen alta löytyvässä pikagallupissa, jossa lukijat voivat yhdellä klikkauksella kertoa josko näkevät kirjoituksessa jotain tolkkua vai eivät [Siis tuo: "Niin totta! Kyl/Ei/Hä"]. 

Äänet katoavat sitä mukaa kuin niitä siihen ilmaantuu – ainakin nuo "Kyl"-äänet. Jännä. Ihan kuin tässäkin demokratian muodossa olisi jokin (hir-veen yllättävä) bugi. 

Tässä männävuosina on saanut seurailla ties kuinka monen virallista narratiivia haastavan sivuston joutuvan milloin minkäkin hyökkäyksen kohteeksi – koska faktoja vastaan voidaan potkia vain pimityksellä: sillä että vaiennetaan kaikki kysymyksiä esittävät.

Tätä äänekästä valehtelua harrastetaan päivittäin valtavirtameedioston voimin joka rintamalla – niin kauan kuin ihmiset suostuvat tilaamaan näitä kalankääreitä. Jännä että yhteiskunta toimii edes sen verran kuin nyt vielä näyttäisi toimivan; siitä kuitenkin melko huikea osuus on silkkaa valehtelua, jonka kaiken tarkoitus on vain ja ainoastaan siirtää just sun rahat parempiin taskuihin.

Ei kommentteja: