2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 14. syyskuuta 2020

Täytyy mennä pidemmälle

Tällä kertaa Muropaketissa kannatetaan sensuuria ja sen myötä fasismia:

EU painostaa sosiaalisen median jättejä taistelemaan lujemmin valeuutisia vastaan

"Taistelua". Taistele lujemmin! Varo ettet häviä "taistelua." "Median jätit" on omistajiensa rahanteko- ja propagandamankeleita.

"Valeuutisiin" "syyllistyvät" ne, jotka osoittavat päivästä toiseen valtameedioston valehtelun. Tämä on varmaan todella monimutkainen konsepti ymmärrettäväksi, mutta asiaa saattaisi auttaa se, että katsoisi "uutisia" kriittisesti. Mitä sanotaan? Mikä jätetään sanomatta? Kenen suulla puhutaan? Liittyykö tämä johonkin mikä itse uutisessa jätetään kokonaan mainitsematta?

Kannattaa kokeilla. Siitä tulee yllättävän jännää yllättävän nopeasti.
Kaksitoista pentagrammia kellotauluna Ruotsin väreissä. Miksi kaksitoista? Miksi kellotauluna? Miksi Ruotsin väreissä?
Euroopan komissio haluaa, että yritysten täytyy tehdä enemmän. Ainakin yksi syy vaatimukselle on koronavirukseen liittyvät valeuutiset.
"Tehkää enemmän!" Hyvä ohje. 

"Yksi syy vaatimukselle on koronavirukseen liittyvät valeuutiset." Eli se, että ninjaviruksen väitetään aiheuttavan maailman kaikki mahdolliset sairaudet, koska se on mutatoitunut, mutta ei ole mutatoitunut; jolta voi suojautua kuonokopalla, mutta se on vain toisten suojelua koska jokainen on itse vaarallinen kaikille muille, mutta sillä voi suojata myös itseä koska se ei itse asiassa suojaa ketään miltään, kuten pakkauksessakin kerrotaan. 

Että ninjavirus ei missään tapauksessa ole sama kuin flunssa, mutta silti flunssarokotus kannattaa käydä hakemassa kun odotellaan sitä täysin kokeellista rokotetta (vaikka kaikkihan ne on kokeellisia, mutta tämä erityisesti...) jota ei missään nimessä väkisin kaikkiin työnnetä, mutta mitään et voi tehdä jos et voi koko ajan todistaa olevasi "terve", ja se rokotehan ei suinkaan pidä "immuniteettia" yllä kuin tovin, minkä jälkeen tarvitaan aina uusia ja uusia rokotteita ja koko ajan pitää erikseen todistaa olevansa "terve" – ettei siis ole "oireeton kantaja", jollaisen ei tosin ole todistettu tartuttavan ketään koskaan, eikähän ne testitkään mittaa sitä mitä niiden väitetään mittaavan. 
Kiitos, Terrorin ja Hysterian laitos, että suojelet minua kaikelta – varsinkin itseltäni ja yksilönvapaudelta!
Eiku hetkinen: ehdottomasti mittaavat sitä mitä väitetään, mutta missäänhän ei ollakaan väitetty, että sillä yritettäisiin saada tätä uutta koronavirusta haaviinkiinni, mutta tosiaankin väitetään, että tällä testillä, joka antaa ihan mitä sattuu tuloksia – koska koko härdelli ei perustu mihinkään, mutta jos leikitään, ja leikitäänhän me – löytyy nimenomaan cövidiä vaikka sillä edes tämän mielikuvitusnarratiivin sisällä löytyy ylipäätään vain jotain körönää, joita on siis monia: kaikki korona ei ole covidia, mutta covid on koronaa.

Että aivastus tai köhä tai (herramuavarjele!) laulaminen kantautuu vähintään kymmenen metrin päähän ja jää siihen leijumaan, mutta kahden metrin etäisyys kaikkien ihmisten välillä kaitsee ne kymmenen metrin päähän leijumaan päätyvät laulumolekyylit silleen että eivät osukaan. Eivätkä väkivaltaisissa mellakoissa tartu, mutta koronafasisminvastaisissa mielenosoituksissa kyllä – ja ylipäätään kaikkialla missä ihmiset erehtyvät pitämään hauskaa.

Eli juurikin edellämainitun kaltaisia valeuutisia varmaankin halutaan sensuroida, koska kyllähän byrokraatit tietävät mitä pitää tehdä. Ja megakorporaatiot. Mutta muut eivät.
EU sanoi säännöstön soveltamisen alustoilla ja jäsenvaltioissa olevan epäjohdonmukaista ja puutteellista sekä määritelmien olevan epäyhdenmukaisia.
Eikun joo, megakorporaatiotkaan eivät osaa tehdä sensurointia oikein ilman byrokraattien pätevyyttä. Ilmankos tässä on pikkuisen tullut (aina joskus, ei missään nimessä ylenpalttisesti ja koko ajan) sellainen olo, että ihan välttämättä jokaista pilkkua ei ole viilattu... sanotaanko nyt vaikka että ihan täydellisesti ei olla. Aina. 

Melkein koko ajan kaikki ohjeistushan on ollut tooo.ooodella selkeää ja noin, mutta hippusen lisää tarkkuutta tosiaan kaivattaisiin. Ehkä. Itse en ole kaivannut koskaan. Teen vain kaiken mitä sanotaan, ja sitten kun sanotaan että eikäku ei tarvitsekaan, niin sittenkin jatkan koska ikinä ei voi tietää. Siis tavis ei voi, asiantuntijat voivat, mutta muuttavat mieltään sen verran taajaan, että kerrospukeudun kaikkiin mahdollisiin ohjeisiin vuorokauden joka sekunti.
Komissaari Věra Jourován mukaan uusien uhkien myötä sääntelyssä täytyy mennä pidemmälle ja ehdottaa uusia toimenpiteitä.
Mä olenkin vähän odotellut, että milloin perheenjäsenet erotetaan toisistaan koronafasiliteetteihin, jotka eivät ole keskitysleirejä, mutta joihin keskitetään toisistaan erotetut ihmiset "väliaikaiseen" majoitukseen suljettujen koulujen jumppasaleissa ja mitä näitä hylättyjä kiinteistöjä nyt koko ajan enemmän alkaa olla.
Hänen mielestään palveluiden on oltava entistä vastuullisempia ja avoimempia sekä sallia dataan parempi pääsy.
EU haluaa meidän tallentamat tiedot käyttöönsä? Avoimuuden nimissä? Tämä varmaan tarkoittaa sitä, että meillä kaikilla tulee olemaan käytössä myös jokaisen komissaarin kaikki data? Niin sen täytyy olla – koska sehän on vastuullista.
EU kehittää parhaillaan Digital Services Act -lainsäädäntöä, joka lisäisi sosiaalisen median palveluiden vastuuta niissä tarjottavasta sisällöstä.
Lainsäädännöstä puheen ollen: Britteinsaarella on vastikään säädelty semmoinen pykälistö, jonka mukaan valtio saa lokakuun alusta irrottaa kaikista koronatesteistä löytyvän DNA-datan – siltä varalta että korona vaikuttaa aivoihin(kin, koska milloinkapas flunssa nyt ei olisi niin tehnyt), mikä mahdollisesti tekee korona-altistuneista terroristeja. 

Jep. Tämmönen.

Ei kommentteja: