2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 7. syyskuuta 2020

Pitäisi uskaltaa miettiä

Tätä on nyt jauhettu eri lehdissä noin viikko:

Asiantuntijat erimielisiä: onko koronavirus heikentynyt vai ei? ”Olemme ihmetelleet pyöreää nollaa päivästä toiseen”

Ihmetelty on. Kovasti on se profetoitu "toinen aalto" jyllännyt, mutta mitään se ei aiheuta. Voisiko millään johtua siitä, että perusoletus on täysin pielessä?
Räyhähengen ektoplasmaa
Onko suurin taistelu koronaa vastaan voitettu Suomessa, kun tehohoidossa ei ole koronapotilaita ja sairastuneiden määrä koko maassa on varsin pieni? Onko koronaviruksen voima heikentynyt niin ettei se ole yhtä tartuttava kuin ennen?
Vai olisiko niin, että virologia on demonologiaa? Taistelu on käyty tuulimyllyjä vastaan kun todellisia vihollisia ei ole olemassa.
– Virus ei näyttäisi sairastuttavan enää niin voimakkaasti, eikä se vaikuta olevan yhtä tappava kuin epidemian alkuvaiheessa.
Ihmisiä ei ole myöskään intuboitu samalla psykoottisella vimmalla kuin keväällä. Ehkä myös kuolinsyiksi kelpaavat nykyään muutkin kuin körönä?
Se muistuttaa enemmän muita hengitystieinfektioita, sanoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin ylilääkäri, lääkintäpäällikkö Eero Hirvensalo Ylelle perjantaina antamassaan haastattelussa.
Päällikkömanaaja yliEero ei edelleenkään kykene käsittämään, että hengitystieinfektioita muistuttava hengitystieinfektio voisi toden totta olla jokin muu hengitystieinfektio kuin fiktiivinen körönäth.
Hän aloitti viime maanantaina Helsinki-Vantaan lentokentän terveysturvallisuustoimintojen tukiryhmän puheenjohtajana.
Hienoa. Mihinkään perustumaton "testaaminen" jatkunee edelleen. Ja maskipakko. Ja loputon desinfiointi.
Hirvensalo toteaa Iltalehdelle, ettei viruksen heikentymisestä ei ole tieteellistä näyttöä, mutta käytännön havaintojen perusteella niin voisi olettaa tapahtuneen.
Hirvensalo johdonmukaisesti unohtaa, ettei myöskään "koronaviruksesta"™ ole tieteellistä näyttöä, mutta eipä se kahdeksaan kuukauteen ole ketään muutakaan hidastanut. On vain oletuksia.
Hirvensalo pitää yhtenä mahdollisena viruksen heikkenemisen merkkinä myös sitä, etteivät vanhat ihmiset ole sairastuneet vakavasti, vaikka ikääntyneet ihmiset ovat liikkeellä enemmän kuin ennen. Suomessa ei ole myöskään kehittynyt laajoja tartuntaketjuja.
Niin. Heikoimmissa kantimissa olleet vanhuksethan saatiin hengiltä jo keväällä. Tartuntaketjuja sitten taas on hankala havaita, joskun epidemiologian perusoletukset on pielessä.
Koska tämän perusteella voidaan olettaa, että virus on heikentynyt, Hirvensalo olisi valmis muuttamaan koronastrategiaa.
Ei siksi, että mitään ei ole todennettu vaan huideltu menemään mallinnosten perusteella? Piittaamatta tutkimuksista, jotka hyvin selkeästi osoittavat kaikkien koronatoimien™ olevan paitsi tehottomia, myös haitallisia?
– Nyt pitäisi uskaltaa miettiä koko Suomen koronastrategia uudelleen, hän sanoo ja muistuttaa, että meillä on muutakin sairaanhoitoa vaativaa kuin korona.
Melkoisen rohkea väite! ...Jonka lomassa toki jälleen unohdetaan, että iatrogeeninen ("hoidon" aiheuttama) kuolinsyy on kaikkien kuolinsyiden kärkipäässä. Läheskään kaikki "sairaalahoitoa vaativa" ei vaadi sairaalahoitoa – eikä varsinkaan lääkkeitä, jotka lähinnä pysäyttävät kehon parantumisprosesseja, ja aiheuttavat – paitsi ongelmien pitkittymistä, myös – uusia ongelmia.
– Meidän täytyy ottaa kokonaisuus huomioon ja hoitaa muutakin kuin koronaa. Sairastuvuus on sen näköistä, että meillä on oltava oikeus ja rohkeutta muuttaa strategiaa, Hirvensalo sanoo.
Olisi hienoa jos otettaisiin kokonaisuus huomioon, mutta erityisen olennaista olisi kohdella potilaita yksilöinä eikä klustereina. Silloin saatettaisiin päästä jotakuinkin oikeahkoon suuntaan.
Hän ei suoraan kannata ajatusta lentomatkustajien laajasta testaamisesta, vaan pitää sitä jopa potilasturvallisuutta heikentävänä. Hirvensalo arvioi, että se hidastaisi muuta terveydenhuollon toimintaa.
Niin. Maailmalla on jo havahduttu siihen todellisuuteen, että PCR-testit eivät testaa sitä mitä sillä ollaan testaavinaan. Eivätkä vasta-ainetestit ole yhtään parempia. Käytännössä kyse on arvonnasta.
Husin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen sanoo Iltalehdelle, että koronaviruksen heikentyminen on ollut keskustelun aihe, mutta siitä ei ole tieteellistä näyttöä.
Lassekin unohtaa sujuvasti sen, että tieteellistä näyttöä ei ole mistään kaikessa tässä koheltamisessa.
Meitsillä on stydi aikarauta.
Lehtonen pitää ennemminkin tiedejulkaisujen perusteella mahdollisena, että koronaviruksen tartuttavuus olisi jonkin verran kasvanut.
Tiedejulkaisujen? Ei mitään spesifiä olisi osoittaa? Tässä ollaan nyt tasan kahta eri mieltä – asiasta jonka liepeillä ei siis ole todennettu yhtikäs mitään koskaan.
Lehtonen muistuttaa, että juuri nyt Suomessa sairastuneet ovat nuoria, jotka eivät tarvitse sairaalahoitoa yhtä usein kuin ikääntyneet tartunnan saaneet.
Eli puhutaan täysin eri "taudista"? Kun diagnoosit huitovat kuin etelän mies hyttysiä, jossain on klappia.
Lehtonen pitää mahdollisena, että Suomi välttyy koronan toiselta aallolta. Se vaatii kuitenkin suositusten noudattamista esimerkiksi hyvästä hygieniassa ja etäisyyksien pitämistä.
Eli haitalliseksi todettua käsidesillä lutraamista ja hyödyttömäksi todettua turvavälipelleilyä? Loistavaa järkeilyä; Lasse ei ole vissiin juuri näihin liittyviä tiedejulkaisuja ehtinyt lukaista.
Toistaiseksi on hyvä, että ulkomailta tulleet eivät ole levittäneet sairautta väestössä, mutta se ei ole itsestäänselvyys, vaan vaatii että pidetään kontrollia ja testaan maahantulijoitakin, Lehtonen sanoo.
Lehtonen haluaa siis taikauskoon perustuen ajaa koko maailman talouden todellakin hautaan saakka. Ja yhteiskunnan ylipäätään. Arvailun perusteella.

Psykoosi toimii juuri näin: koitetaan kaikin tavoin todistaa, että todellisuus vastaa kuvitelmia juuri siksi, että se ei miltään osin näin tunnu tekevän. Tietynlaista eskatologiaa, samanlaista kuin muillakin maailmanlopunkulteilla.

Ei kommentteja: