2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 7. syyskuuta 2020

Olla osa kriisin ratkaisua

Opportunismia parhaimmillaan:

Lontoon pörssiin listautuva kiinteistörahasto aikoo tehdä tuottoa asunnottomien majoituksella

Ensin tehdään ihmisistä asunnottomia, ja sitten rahastetaan sillä, että majoitetaan kadulle potkitut jonkinmoiseen yhteismörskään – ja kustannuksethan katetaan lopulta verorahoilla.

Olen täysin varma, että jos joku vaivautuisi kyseisen firman toimia tutkimaan, kuvio olisi juurikin tämä.

Tätä kutsutaan filantropiaksi.

Siinä olis asunnottomille kivoja kämppiä Paternoster Squarella. ...Eiku hetkinen, tonne tää firma hinkuu myymään itseään jotta voi ostaa lisää kiinteistöjä joista on potkittu edelliset asukkaat pihalle. Sori, mai bääd.
 Pörssiin listautuvan kiinteistörahasto Alvarium Home Reit Advisors Limitedin taustalla on sijoitusyhtiö Alvarium Investment, jonka mukaan Britanniassa noin 320 000 ihmistä asuu joko kadulla, asunnottomien hätämajoituksessa tai muussa väliaikaisessa majoituksessa.
Siinä on meinaan markkinaa tarjolla! Heti ostan tätä firmaa – siihen saakka kuin se on itselleni tuottoisaa.
”Uskomme että asunnottomien majoituksen markkinassa on merkittäviä sijoitusmahdollisuuksia Britanniassa”, rahaston hallituksen puheenjohtaja Lynne Fennah toteaa Reutersin mukaan.
Aivan varmasti on, Lynne. Aivan varmasti on.
Pörssilistautujan tavoitteena on ostaa tai rakentaa majoitusta vailla vakinaista asuntoa oleville. Fennahin mukaan Alvariumin ja kiinteistörahaston tiimit ovat jo korvamerkinneet joukon asunnottomien majoitukseen liittyviä sijoituksia.
Siis mtäh? Joko ne on ruvenneet korvamerkitsemään asunnottomia? ...Eiku hetkinen: eivät vielä ole siihen kuitenkaan ruvenneet. Siis vielä.
Sijoitusten on tarkoitus suuntautua muun muassa perheväkivaltaa paenneiden naisten, vankilasta vapautettujen tai sijaisperheistä lähteneiden sekä mielenterveysongelmien tai päihteiden ongelmakäytön kanssa painivien majoitukseen.
Mmhmm? Kuulostaa siltä, että näistä asiakkaista tullaan tappelemaan verissäpäin.
Varsinaista operointia hoitaisivat valtiontukia saavat tahot, kuten säätelyn alaiset organisaatiot tai hyväntekeväisyysjärjestöt.
Ahaa? Että siis varsinainen duuni lankeaa verorahoilla toimiville puolivapaaehtoisvoimille? En näe mitään syytä miksei tämä tulisi olemaan massiivinen menestys – siis sijoittajille. Vähän kuin Haitin maanjäristys, jonka jäljiltä uusia kämppiä on filantrooppien voimin rakennettu jo ehkä nippa nappa tusinan verran.
Reutersin mukaan pörssilistautujan tavoitteena on olla osa asunnottomuuskriisin ratkaisua Britanniassa ja samanaikaisesti tuottaa keskipitkällä aikavälillä voittoa osakkeenomistajilleen.
Olla osa kriisin ratkaisua. Kiva klangi. Toi "kriisi" on sanana silleen kiva, että kenenkään ei ainakaan tarvii ottaa vastuuta sen aiheuttamisesta. "Koronakriisi"; ei kerta kaikkiaan kenenkään syy. "Ilmastokriisi". "Pakolaiskriisi". Kukaan ei ole aiheuttanut mitään, force majeure vaan on iskenyt, ja nyt tarvitaan osakeyhtiöitä olemaan osana ratkaisua. Problem, reaction, solution – kuten siinä vanhassa slouganissa sanotaan.

Ei kommentteja: