Eksperttispesialistit osaavat loruilla hengenvaarallisesti myös muista asioista kuin "korona"™ ja "ilmastonmuutos"™:
Moni suomalainen syö liikaa sokeria, mutta asiantuntijat nostavat esiin kavalampia ongelmia
Ensin myönnetään ongelma – mutta vähätellään sitä – ja sitten aletaan pelotella jälleen asioilla joissa ei ole mitään pelkäämistä.
Kuten jokaisen pitäisi tietää, nimenomaan sokeriteollisuus aloitti sen hengenvaarallisen trendin, jota tässäkin artikkelissa pönkitettävät egot ovat ajaneet väsymättömästi jokaisen ruokapöytään: rasvakammo™ ja sen myötä elintärkeän kolesterolin yhä enenevä vähentäminen kaikilta väkisin – edelleen, vaikka jokainen jo tietää näiden(kin) eksperttispesialistien suoltavan pelkkää paskaa.
Noin joka kolmas suomalaisnainen ja noin joka neljäs suomalaismies syö liikaa sokeria.
Joka kolmas? Joka neljäs? Onko toimittaja sattunut vilkaisemaan katukuvaa? Tässä simppeli nyrkkisääntö: jos olet ylipainoinen, syöt liikaa sokeria. Tämä koskee aivan varmasti useampaa kuin joka kolmatta tai joka neljättä.
Lisätty sokeri saisi kattaa korkeintaan kymmenen prosenttia päivittäisestä energiansaannista.
Tämä on taas yhdenkoon numeropelleilyä joka sopivasti jättää huomiotta sen, että piilosokeria ympätään aivan kaikkeen – koska mikään ei muuten maistuisi enää miltään. Ja miksi mikään ei maistuisi miltään? Koska kaikesta imetään kaikki rasva kolesterolipsykoosin takia. Moninkertaisen paradoksaalisesti rasvaimu aiheuttaa lihomista.
Terveellisillä ruokailutottumuksilla suositus ei ylity, eli sokeria saadaan liikaa sokerijuomista, makeisista ja erilaisista makeista jälkiruoista, kertoo Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm.
Ja Miihkalihan siis puhuu paskaa. Se on hänen duuninsa. Hän on nostanut ties kuinka pitkään palkkaa siitä, että kaikki mitä hän sanoo, tekee kansasta sairaampia. Hienoa, Miihkali! Tapu tapu.
– Kokonaiskuvaa katsottaessa sokerin käyttö ei ole Suomessa kuitenkaan kovin suuri ongelma. Esimerkiksi suolaa syö liikaa lähes jokainen suomalainen, ja vain neljännes suomalaisista syö riittävästi kuitua, Fogelholm sanoo.
Edelleen Miihkali unohtaa sen piilosokerin, joka todellakin on ongelma. Tehokkaasti hän jättää aina mainitsematta sen, että koko ruokasuositusten alakerta muuntuu nimenomaan sokeriksi. Peruna, pasta ja leipä on sokeria. Laktoosi on sokeria, joten kaikki maitotuotteet (myös ne vähärasvaisuudella sokeroidut jogurttiviilirahkat) ovat paljon suurempi ongelma kuin suola – jota sitäkin lisätään juuri siksi, että ruoka ei maistu miltään.
Toisekseen suola on elintärkeä komponentti sekin. Suola on elektrolyytti – eli siis edistää viestinkulkemista synapseissa. Elektrolyyttejä kuitenkin myydään erikseen, koska suolaa ei saada tarpeeksi – suolakammon™ takia. Suolaa myös lisätään ruokaan sitäkin sen takia, että se rasva on imetty pois, joten mikään ei maistu miltään.
Kuidulla™ sitten ei ole kerrassaan mitään merkitystä, vaikka tämäkin riemuidiootti jaksaa siitä jauhaa.
Samaa mieltä on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erikoistutkija Heli Kuusipalo.
Totta kai on! Terrorin ja Hysterian laitos elää siitä, että kaikki eksperttispesialistit ovat kaikesta samaa mieltä – vaikka mikään tästä yhdessähyminästä ei kestäkään tarkempaa tutkimusta.
Hänen mukaansa selvästi sokeria suurempi ongelma on se, että monen suomalaisen ruokavalio on muuttunut entistä rasvaisemmaksi ja proteiinipitoisemmaksi.
Näin. Rasvakammo iskee jälleen. Heli Kuusipalo on yksi nimi lisää sinne kansanmurhatuomioistuimeen: suoraa valehtelua, jolla on heikennetty kansanterveyttä jo vähintään puoli vuosisataa.
Suomalaisten sokerin käyttö on vähentynyt entisestään viimeisten kymmenen vuoden aikana.
Eikä ole. Se on lisääntynyt, ja reippaasti. Lukemattomat variantit vain naamioidaan kymmenillä eri nimillä, joita ei varmasti kumpikaan näistä haastatelluista ääliöistä – joko tarkoituksella tai tyhmyyttään – koskaan tule maininneeksi. Korvikkeeksi on ympätty lisäksi elimistöä harhauttavat keinotekoiset makeutusaineet, joista vaikkapa aspartaami on ihan todistetusti hermomyrkky – mutta mitäpä tuosta. Pääasia että bisnes sujuu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti