2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 9. syyskuuta 2020

Kollektiivisen vastuuntunnon valheellista masinointia

Kokoomuksen Verkkokoronalehti jatkaa vastuuttoman manipuloinnin linjalla:

Kansalla valmiutta uudistuksiin

Jep jep. Katsotaas tarkemmin:
Kansalaiset tiedostavat koronan tuomat talousongelmat hyvin
Sen mielikuvitusviruksen, joka ninjaolemuksensa mukaan kykenee tekemään myös tuhoisaa politiikkaa ja rikkomaan maailmantalouden?
Tämä käy ilmi Helsingin yliopiston ”Kansalaisuuden kuilut ja kuplat (BIBU)” -tutkimushankkeen kyselytutkimuksesta. Kyselyn tarkoituksena oli selvittää valtioneuvoston budjettiriihen alla, mitä poliittisia ratkaisuja suomalaiset suosivat koronakevään jälkeen, ja mitä erityisesti työllisyyspolitiikalta odotetaan.
Toki. Kysymykset eivät varmaan olleet millään lailla painotettuja? Yhtään ei ohjattu vastauksia tiettyyn suuntaan kysymyksenasetteluilla?
Koronaa pidetään uhkaavana ongelmana (70 %), mutta samalla katsotaan, että sitä pitäisi hillitä jatkossa siten, että talous ja työllisyys eivät kärsi liikaa (68 %). Myös yritystukia kannatetaan.
Ja miksi kausiflunssaa "pidetään uhkaavana ongelmana"? Koska meediosto jauhaa täysin perusteettomia kauhukuvia päivästä ja viikosta toiseen. Ja syyttää niistä "koronaa".
Koronan aiheuttamista vaurioista kannetaan kollektiivista vastuuta.
Miksi? Kaikki on hallituksen aiheuttamaa. Hallituksen idioottimainen politiikka on ajanut maan talouden rähmälleen ojanpohjalle.
Vastaajista 40 prosenttia on sitä mieltä, että veroja voi korottaa, jotta koronakriisin aiheuttama lasku valtiontaloudelle saadaan hoidettua.
Totta kai. Verot ratkaisevat aina kaiken – varsinkin kun ne käytetään vuosi toisensa perään ihan johonkin muuhun kuin mihin äänestäjät ne haluaisivat.
Lähes 70 prosenttia kansalaisista haluaisi ottaa progressiivisen verotuksen käyttöön myös pääomatulojen osalta.
Koskaan ei kysytä, haluttaisiinko verot vähentää minimiin. Kumma kyllä tämä.

Artikkelista löytyy syväluotaavaa analyysia tähän malliin: "[...] työllistymisen esteenä nähdään usein vaikeus löytää sopivia työpaikkoja." Tämä jos mikä on varsinainen jymypaukku.

Mutta jätetäänpä tämä riistoa puolusteleva "tutkimus" omaan arvoonsa, ja vilkaistaan vähän käyriä, jotka jätetään politiikassa täysin huomiotta. Olen poiminut valikoituja screenshotteja Ivor Cumminsin ansiokkaasta videosta. En tähän kohtaan rupea narratoimaan noita – mutta niitä kannattaa katsoa ajatuksella. Ninq aikuisten oikeesti.

















Ei kommentteja: