2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 9. syyskuuta 2020

"Vähän" överiksi

Näin vähätellään itse aiheutettua tuhotyötä:

Korona hallitsee suomalaisten ajattelua jo niin paljon, että se aiheuttaa mielenterveysongelmia, sanoo THL:n pääjohtaja – "On ollut ykkösuutinen pitkään, ja mennyt vähän överiksi"

Älä? Ovvai? En oo huamannu.
THL kehottaa ihmisiä rohkeasti elämään mahdollisimman normaalia arkea taudin riskit huomioiden.
Ihanko näin? Mistä lähtien? Tänään puoli kolme?
Joo kato ei mitää hualta! Kumihanskat kädessä pleksi naamalla hengitystiet tukossa käkit kotona ihan ninku aina enneki vähintään tasan kahen metrin päässä kaikesta elämästä. Tälleen kato.
THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta on huolissaan siitä, että koronavirus hallitsee liiaksi suomalaisten ajattelua ja elämää.
Ihan oikeasti: onko Terrorin ja Hysterian laitoksella töissä ketään muita kuin pääjohtajia?
Nyt pitäisi vaihtaa moodia siihen suuntaan, ettei jokainen risahdus olisi niin vahvasti esillä, ettei lisättäisi pelkopandemiaa.
...ninq TeeHooÄllän voimin tähän saakka viimeiset kahdeksan kuukautta on tehty? Niinkö?
Tervahauta ihmettelee erityisesti sitä, miksi mediaan on iskostunut uudenlainen tapa julkaista päivittäin tarkat tartuntamäärät, vaikka niin ei tehdä muiden vakavien epidemioiden yhteydessä.
En kyl kans tiiä. Oisko tässä joku agenda ehkä takana? Ei sunkas.
– Jos meillä on esimerkiksi vaikeampi influenssaepidemia, ei silloin ole ryhdytty uutisoimaan joka päivä tilannetta.
Ei ole, ei. Ja kuten jokainen tietää, tämä körönä on flunssa – jokatalvinen riesa, joka johtuu D-vitamiinin puutteesta.
– Päivittäisten tartunta- ja sairaalahoitotapausten sijaan olisi hyvä paneutua uutisoinnissa muun muassa tietoon siitä, mitkä ovat tyypillisimmät altistumisen arkiset riskitilanteet.
Ömm. Eikös tässä ole juurikin niin tehty? Riskejä on löydetty aivan kaikesta mikä mitenkään elämiseen liittyy. Kaikki on vaarallista. Sä kualet, tajuuks! Vältä kaikkea, varsinkin jos siitä on jotain iloa.
Kuinka niitä voi omin toimin välttää ja mitkä ovat terveysviranomaisten kansalliset ja alueelliset suositukset tai mahdolliset määräykset, Tervahauta jatkaa.
Niin ne, jotka muuttuvat jatkuvasti kun yhtään ei tiedetä mitä tehdään – eikä varsinkaan suostuta myöntämään että koko helvetin härdelli on ollut koko ajan täysin perusteetonta möykkäämistä, jolla on rikottu koko yhteiskunta ilman mitään syytä?
Maailmanlaajuisen koronapandemian vaarallisuutta Tervahauta ei siis kritiikistään huolimatta kiistä.
Mitä mä just sanoin? Mitään pandemiaa ei ole ollut olemassa, joten ainoa vaara on syntynyt idioottimaisesta politiikasta.
Yritä etsiä kuvasta koronapandemia.

Uusi normaali tarkoittaa ihan hyvää elämää

Sanoppa Markku tuo niille, jotka tappoivat itsensä tämän panikoinnin takia. Tai heille, jotka kuolivat yksin "hoitokodissa" kun omaisia ei päästetty sisään. Tai heille jotka yksinkertaisesti intuboitiin hengiltä. 

"Uusi normaali" on uusi perverssi. Se olisi voitu välttää täysin, mutta Terrorin ja Hysterian laitos halusi puskea tätä skeidaa ihmisten niskaan – ja aivan epäilemättä jatkaa samalla linjalla tästä eteenkin päin.
Asian tekee Tervahaudan mukaan poikkeuksellisen hankalaksi se, että samaan aikaan kun olisi jo aika uutisoida ja ajatella muutakin kuin koronavirusta, pitäisi ihmisten kuitenkin muistaa taudin leviämisen estävä oikeanlainen suojautuminen.
Ota ihan relasti hei! Mut oo tosi varovainen! Mut ei mitään hätää kato! Mut muista et ninjavirus voi hyökätä koska tahansa mistä hyvänsä! Mut älä ny pingota hei! 
– Toivomme, että ihmiset suhtautuvat vakavasti arjen hygieniaohjeisiin, koska nimenomaan arjessa ja kohtaamisissa ratkaistaan lopulta se, miten tauti leviää.
Arjen hygieniaohjeet. Opetellaanpa vielä se käsienpesu; oisko hyvä semmonen pakollinen käsienpesuajokortti? Oisko? Joku lisenssi tarttis kyllä olla – koska ninjavirus väijyy nimenomaan just siellä missä just sä olet just nyt. Aina. Alituiseen. Ikuisesti. 

Se iskee just sillon kun sä luulet olevas turvassa – joten älä koskaan erehdy kuvittelemaan olevas turvassa: sä olet turvassa vaan ja ainoastaan (ehkä) silleen, että muistat pelätä koko ajan – jos sittenkään.

Terrorin ja Hysterian laitos tulee kyllä päivittäin muistuttamaan siitä, mut hei: älä vaan unohda pelätä. Silleen relasti.

Ei kommentteja: