2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

torstai 10. syyskuuta 2020

Mitä operaattorit lupasivat

Ja tämäkin:

Ikävä yllätys: 5g-verkot hitaampia kuin 4g-verkot – Jättioperaatorin mitatut nopeudet karua luettavaa

...oli kyllä tiedossa. Kuten kaikessa: ensin hutkitaan, ja sitten eletään seurauksien kanssa. Tätä samaa kiroiltiin jo Wuhanissa ennen kuin se fantastinen lepakkoflunssa iski.
Testin lopputulemana julkaisu toteaakin, että kaikki kokeillut 5g-yhteydet antoivat vähemmän kuin mitä operaattorit lupasivat.
Tämähän ei toki ole mitään uutta. Operaattorit lypsävät asiakkaitaan niin paljon kuin suinkin voivat pysyessään – jotakuinkin – lain puitteissa, ja tarjoavat niin vähän vastinetta kuin suinkin ilkeävät.
 
Tiedetään että viisgeestä on haittaa muttei hyötyä – mutta rakennetaan silti. Sama kuvio kuin tuulimyllyjen suhteen: tiedetään että niistä ei ole hyötyä, mutta haittaa kyllä. Ja rakennetaan silti.

Vaan näitähän ei rakennetakaan meille, vaan rakennuttajille itselleen. Kaikessa on kyse varallisuuden siirrosta ja kontrollista – mutta kun väki näyttää olevan sitä mieltä, että holhoaminen passaa vallan mainiosti, niin sitä sitten saadaan.
Skynet
"Enhämmää nyvvoi omista asioistani päättää, herrajjesta. Hetihämmää tolvana sössin kaike! Paree vaan että joku ihammuu hoitaa kaiken ajattelun mumpualesta koska mää en kyl pysty kykeneen semmoseen. Määhän teen aina kaiken mitä ei oo erikseen kiälletty! Ku en tajuu olla tekemättä. Mut jos siitä saa sakkoja nii sit jätän tekemättä. Yleensä." – Alamainen, veronmaksaja, äänestäjä.

Ei kommentteja: